Duurzame mobiliteit: meer en slimmer

Toenemende verstedelijking, de energietransitie en technologische ontwikkelingen betekent voor de mobiliteit flinke veranderingen. De verwachting is dat de vraag naar auto’s niet zal afnemen, maar juist sterk zal stijgen. Dus moet het anders. Slimmer en duurzamer. En dat begint bij het materiaal. In de podcastserie ‘De kracht van staal’ herontdekken we de kracht van staal. Wat is de rol van staal in de wereld van mobiliteit?

In deze aflevering praat Tom Jessen met Carlo van de Weijer, Directeur smart mobility aan de TU Eindhoven. Over de hele wereld geven mensen zo’n 13 tot 15 procent van hun budget uit aan mobiliteit. Een groot deel daarvan gaat naar de auto. Van de Weijer voorspelt dat in de toekomst de auto een primaire rol speelt in het vervoer van personen. De huidige generatie voertuigen zal dan ook mee moeten ontwikkelen met deze groei. Dus zal het slimmer en duurzamer moeten. Staal speelt een belangrijke rol in de duurzame mobiliteit.  

Referenties

Deze podcast is tot stand gekomen in samenwerking met XTR branded content. De originele podcast is ook te beluisteren via het NRC-platform

Voorkeur voor Spotify? Beluister de podcast dan hier! 

Beeldvorming: Josje van Koppen.

De Kracht van Staal

Lees meer

Hyperloop: vervoer van de toekomst

Lees meer

Samen met klanten werken aan duurzame mobiliteit

Lees meer

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2023

Volg ons