Duurzaamheid

Tata Steel is één van de meest toonaangevende en CO2 efficiënte staalbedrijven ter wereld. Het is onze ambitie om onze processen verder te verduurzamen en in 2050 staal te maken dat CO2 neutraal is. Hoogwaardig staal dat sterker is, langer meegaat en geproduceerd wordt met minder grondstoffen. Wij werken samen met onze klanten aan duurzame oplossingen in de hele keten en gericht op de toekomst.

De klimaatcrisis is urgent. Het is daarom noodzakelijk dat wij onze CO2 -uitstoot zo snel mogelijk reduceren en daarmee bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Daarnaast blijven we investeren in oplossingen waarmee we op lange termijn duurzaam, innovatief én concurrerend kunnen zijn.

In 2030 willen wij onze CO2 uitstoot met 40 procent terug brengen. Tegelijkertijd richten wij ons op het verder verduurzamen van het productieproces en het maken van CO2-neutraal staal met waterstof.

Tata Steel kiest voor waterstofroute
 

SAMENWERKEN VOOR DE WATERSTOFECONOMIE
Tata Steel wil, zodra er voldoende en betaalbare waterstof beschikbaar komt, overschakelen naar staalproductie op waterstof.

De vraag is niet of waterstof een rol gaat spelen, maar wanneer en onder welke voorwaarden. Wij werken samen met Nobian (voorheen Nouryon) om vanaf 2024 waterstof te produceren. Met de bouw van een waterstoffabriek kunnen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een toekomstige waterstofeconomie in Nederland.

Animatie H2ermes (Nederlands) from Port of Amsterdam on Vimeo.

 

 

 

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2021

Volg ons