Informatieloket Tata Steel in de Buurt

Sinds november is het loket ‘Tata Steel in de Buurt’ in de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee open. Mensen zijn hier welkom met vragen over het bedrijf en kunnen meer informatie krijgen over de productieprocessen en de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030.

Bezoekers kunnen in het loket terecht met vragen en klachten. Daarnaast is er informatie over de Roadmap 2030 en alle projecten die daaronder vallen. Er is een ideeënbus, men kan informatie krijgen over de duurzaamheidsplannen en er kan via VR-brillen een kijkje worden genomen in de fabrieken. Er is een microscoop waarmee analyses van stofmonsters kunnen worden gedaan en omwonenden kunnen hun ervaring met overlast bespreken met aanwezige experts.  

Tata Steel vindt het belangrijk om hinder die de omgeving ervaart zoveel mogelijk te verminderen.Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden: “Met Tata Steel in de Buurt willen we mensen verwelkomen en laten zien welke maatregelen we nemen om overlast in de omgeving te verminderen, maar ook in gesprek gaan met onze buren over hun vragen en opmerkingen." Daarnaast is Bram Nugteren volledig vrijgesteld om alle bronnen van overlast op het terrein aan te pakken. Naast de projecten uit de Roadmap, houd ik mij dagelijks bezig met het verbeteren van processen op het terrein van Tata Steel om overlast tegen te gaan. Dit betreft ingrepen en aanpassingen die direct effect hebben. Denk hierbij aan het verhogen van de geluidsmuur bij het nieuwe schrootpark of het aanpassen van de werkwijze bij de verwerking van converterslak,” zegt Nugteren.   

 Openingstijden: 

  • Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 – 16.00 uur 

  • Iedere vierde donderdag van de maand van 18.00 – 20.00 uur 

  • Iedere tweede zaterdag van de maand van 11.00 – 13.00 uur 


    Het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee is in navolging van de landelijke richtlijnen voorlopig tot 6 april gesloten. Uiteraard zijn wij u graag van dienst: u kunt ons bereiken via omgevingsklachten@tatasteeleurope.com  

     

Er worden ook themadagen georganiseerd met presentaties van experts op het gebied van bijvoorbeeld milieu, duurzaamheid, innovatie en productontwikkeling. De data van deze themadagen zullen via het loket, onze website en social media worden bekendgemaakt.  

 

 

Bezoek adres informatieloket 'Tata Steel in de Buurt': Zwaanstraat 20, Wijk aan Zee

 

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2019

Volg ons