Informatieloket Tata Steel in de Buurt

Opening informatieloket Tata Steel in de Buurt

Vrijdag 29 november 2019 heeft Tata Steel het informatieloket Tata Steel in de Buurt’ in de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee geopend. Mensen zijn welkom met vragen over het bedrijf en meer informatie kunnen krijgen over de productieprocessen en de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030.

Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden, opende samen met Bram Nugteren, projectmanager omgeving en overlast bij Tata Steel, de deuren van het loket in Wijk aan Zee. “Met Tata Steel in de Buurt willen we mensen verwelkomen en laten zien welke maatregelen we nemen om overlast in de omgeving te verminderen, maar ook in gesprek gaan met onze buren over hun vragen en opmerkingen,” zegt Van den Berg.  

Tata Steel vindt het belangrijk om hinder die de omgeving ervaart zoveel mogelijk te verminderenDaarom is Bram Nugteren volledig vrijgesteld om alle bronnen van overlast op het terrein aan te pakken. Naast de projecten uit de Roadmap, houd ik mij dagelijks bezig met het verbeteren van processen op het terrein van Tata Steel om overlast tegen te gaan. Dit betreft ingrepen en aanpassingen die direct effect hebben. Denk hierbij aan het verhogen van de geluidsmuur bij het nieuwe schrootpark of het aanpassen van de werkwijze bij de verwerking van converterslak,” zegt Nugteren.   

Bezoekers kunnen in het loket terecht met vragen en klachten. Daarnaast is er informatie over de Roadmap 2030 en alle projecten die daaronder vallen. Er is een ideeënbus, men kan informatie krijgen over de duurzaamheidsplannen en er kan via VR-brillen een kijkje worden genomen in de fabrieken. Er is een microscoop waarmee analyses van stofmonsters kunnen worden gedaan en omwonenden kunnen hun ervaring met overlast bespreken met aanwezige experts.  

 Openingstijden: 

  • Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 – 16.00 uur 

  • Iedere vierde donderdag van de maand van 18.00 – 20.00 uur 

  • Iedere tweede zaterdag van de maand van 11.00 – 13.00 uur 

 
Er worden ook themadagen georganiseerd met presentaties van experts op het gebied van bijvoorbeeld milieu, duurzaamheid, innovatie en productontwikkeling. De data van deze themadagen zullen via het loket, onze website en social media worden bekendgemaakt.  


23 januari en 8 februari: informatiebijeenkomsten over geur

Op donderdag 23 januari en zaterdag  8 februari nodigen wij u graag uit voor een informatiebijeenkomst over geur. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u meer over onze aanpak om geuroverlast te verminderen voor de omgeving.

Zo komt de uitbreiding van het E-neuzennetwerk aan bod, vertellen wij u meer over hoe wij informatie verzamelen om geurbronnen te duiden en het onderzoek en de maatregelen die wij nemen bij de Kooksfabrieken.  U kunt ook vragen stellen aan onze experts. 

Wij verwelkomen u graag in het informatieloket 'Tata Steel in de Buurt' in Wijk aan Zee:  

  • 23 januari van 18.00 tot 20.00 uur
  • 8 februari van 11.00 tot 13.00 uur.  

Aanwezige experts Tata Steel: 

  • Theo Leuwerink, senior milieutechnoloog, specialisme luchtkwaliteit en geur
  • Paul de Jong, procestechnoloog Kooksfabrieken
  • Bram Nugteren, manager omgeving & overlast

Wilt u bij een van deze infomatiebijeenkomsten aanwezig zijn? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar omgevingsnieuws@tatasteeleurope.com .

 

27 februari informatiebijeenkomst 'Staal in de Circulaire Economie'
Op donderdagavond 27 februari organiseert Tata Steel een thema-avond over staal in de circulaire economie. Een circulaire economie is gericht op het behoud van de waarde van materialen en producten. Staal is hiervoor bij uitstek geschikt; het is makkelijk herbruikbaar en kan eindeloos worden gerecycled, zonder kwaliteitsverlies. Het is het meest gerecyclede materiaal ter wereld, met een recyclingpercentage van 80% tot 95%.

 

Tijdens de themabijeenkomst vertellen onze experts u meer over het gebruik van ons staal in de bouw- en verpakkingsindustrie.

 

Aanmelden kan via: www.tatasteelevents.com/nl/indebuurt

 

Datum: donderdag 27 februari
Locatie: Loket Tata Steel in de buurt, Zwaanstraat 20, Wijk aan Zee
Inloop: 18.00 uur
Start plenair programma: 18.30 uur
Einde: 20.00 uur

 

 

Bezoek adres informatieloket 'Tata Steel in de Buurt': Zwaanstraat 20, Wijk aan Zee

 

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2019

Volg ons