Licht

Om onze activiteiten veilig uit te kunnen voeren maken wij, vooral ’s nachts, gebruik van verschillende lichtbronnen. Dit licht is waarneembaar in de omgeving en kan als vervelend worden ervaren.

Ook heeft het licht dat wij uitstralen een effect op de hemelhelderheid. Als er veel licht omhoog straalt, is de hemel helderder en zijn sterren minder zichtbaar. Naast het voorkomen van overlast en het verminderen van onze bijdrage aan de hemelhelderheid, is het belangrijk om energieverspilling te voorkomen. Daarom voert Tata Steel een actief duisternisbeleid:
  • ‘s Avonds en ‘s nachts van 18.00-05.00 uur gaat tweederde van de wegverlichting uit, met uitzondering van 21.00-23.00 uur in verband met de ploegwisseling;
  • Toepassing van afgeschermde LED-armaturen bij Kooksfabriek 1, waardoor licht niet meer zichtbaar is in de omgeving;
  • Verlichting bij meerdere trapopgangen, lopende banden en bordessen is schakelbaar gemaakt, zodat het licht niet meer onnodig aan staat;
  • Toepassing van wegdekreflectoren in de wegen aan de westrand.

Aanpak licht

Naast de al genomen maatregelen wordt onderzocht waar een verdere vermindering van lichtuitstraling mogelijk is. Aan de hand van dit onderzoek werken wij de maatregelen verder uit en zullen wij deze op korte termijn in gang zetten.

Roadmap 2030

Lees onze aanpak tegen alle bronnen van overlast in de Roadmap 2030

Bekijk hier

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2019

Volg ons