Koeltijden ROZA-slak verlengd

11-11-2019

Op 2 april heeft er voor het laatst een grafiemissie naar de omgeving plaatsgevonden. Sindsdien heeft er geen verspreiding van grafiethoudend stof meer plaatsgevonden naar de omgeving. Dit komt omdat wij ons proces zodanig hebben aangepast dat de koeltijden van de pannen met ROZA-slak structureel boven de 16 uur zijn. Dit hebben we bereikt door de hoeveelheid slak per pan te beperken, het aantal slakpannen flink uit te breiden, extra wagons aan te schaffen en het koelspoor te renoveren. Het resultaat is dat wij de ROZA-slak niet meer vloeibaar kiepen.

Met behulp van geavanceerde analyses kunnen wij dagelijks een grote hoeveelheid gegevens bijhouden zoals de koeltijden, de stofobservatie en de verzadiging van de pannen. Dit om er zeker van te zijn dat er geen afwijkingen zijn in het (productie)proces die een eventuele grafietemissie zouden kunnen veroorzaken. Dankzij de lange koeltijden is de ROZA-slak gestold en is de kans op het vrijkomen van grafiethoudend stof tijdens de verwerking voor de omgeving vrijwel niet meer mogelijk.

In de tussentijd werken we hard aan de bouw van een nieuwe fabriekshal om de ROZA-slak in te kunnen verwerken. De nieuwe hal zal naar verwachting in april 2020 klaar zijn.

Roadmap 2030
Het verlengen van de koeltijden van de ROZA-slak is onderdeel van de Roadmap 2030, maatregel 2 in de aanpak tegen stofverspreiding. Lees meer over de status van de maatregelen uit de Roadmap op het online dash board.

 

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2019

Volg ons