Overlast

Tata Steel maakt staal vlakbij de bewoonde omgeving. Verantwoord staal maken is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen belangen van mens, milieu, omgeving en het bedrijf. Tata Steel betreurt het dat inwoners van de IJmond overlast ondervinden van de bedrijfsactiviteiten. Vanaf 2019 tot aan 2030 nemen wij meer dan 25 maatregelen om de voornaamste bronnen van overlast voor de omgeving aan te pakken. Ons doel is om de overlast door stof, geluid, geur en licht in de komende jaren drastisch te verminderen.

Dit doen wij via een allesomvattend plan waarin de directe omgeving het uitgangspunt is: de Roadmap 2030. Inmiddels zijn er een aantal maatregelen gerealiseerd en zijn alle kortetermijnmaatregelen tot 2022 in onderzoek of in uitvoering. De resultaten en voortgang van alle maatregelen staan op ons online Dashboard.

Overlast melden

We nemen de zorgen van de omgeving serieus en ondernemen verschillende activiteiten om bronnen van overlast te verminderen. Ondervindt u overlast door de processen van Tata Steel in IJmuiden? Dan kunt u dit aan ons melden door gebruik te maken van het online meldformulier.

Informatieloket

Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in de Zwaanstraat in Wijk aan Zee. Hier kunt u vragen stellen en informatie verkrijgen over de omgevingsmaatregelen die Tata Steel onderneemt om overlast in de omgeving te verminderen. 

Het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee is in navolging van de landelijke coronarichtlijnen voorlopig gesloten. Uiteraard zijn wij u graag van dienst: u kunt ons bereiken via omgevingsklachten@tatasteeleurope.com  

Openingstijden: 

  • Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 – 16.00 uur 

  • Iedere vierde donderdag van de maand van 18.00 – 20.00 uur 

  • Iedere tweede zaterdag van de maand van 11.00 – 13.00 uur 
     

Hieronder vindt u meer informatie over de maatregelen tegen overlast.

 

Roadmap 2030

Lees meer >

Stof

 

Lees meer >

Geluid

Lees meer >

Licht

Lees meer >

Zicht

Lees meer >

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2021

Volg ons