Actuele stand van zaken

Op ons geüpdatete dashboard van de Roadmap Plus kun je zien waar wij ieder kwartaal op inzetten voor een schonere omgeving. Ook kunt u meer lezen over actualiteiten, het klachtenverloop van de afgelopen periode en de genomen maatregelen.

Terugkijkend op de afgelopen periode hebben eerste metingen van geaccrediteerde meetbureaus laten zien dat de geuremissies van de Kooksfabriek 2 en de Staalfabriek zijn afgenomen. Hiermee zijn we op weg naar de beoogde 85% afname die we voor volgend jaar voor ogen hebben. Daarnaast zetten we voor veel grote maatregelen de eerste concrete stappen. Zo zijn we gestart met de bouw van de ontstoffings- en DeNOx-installatie bij de Pelletfabriek. Deze nieuwe hightech installatie is onze grootste milieu-installatie ooit en volgend jaar wordt al circa 80 procent minder uitstoot van lood, zware metalen en stof bij de Pelletfabriek verwacht ten opzichte van 2019. Ook kun je zien dat de eerste extra afzuigkap bij de Hoogovens is geplaatst. Er volgen er nog meer. De verwachte startdatum voor de bouw van het windscherm bij de grondstofopslagen loopt vertraging op. Uiteraard streven wij ernaar om het windscherm zo snel mogelijk in gebruik te nemen.

Lees meer over de maatregelen in onze aanpak tegen stofgeurgeluidPAK-stoffenbiodiversiteit en overige maatregelen uit de Roadmap Plus.

Klik op de afbeelding om het dashboard te downloaden.

Dashboard Roadmap Plus april 2023

Dashboard Roadmap Plus april 2023

 

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2023

Volg ons