Bedrijfsrondleidingen

20-09-2021

Het terrein van Tata Steel is zo groot als de stad Bussum en het terrein ligt verspreid over drie gemeenten. Achter de poorten van ons bedrijf gebeurt veel: grondstoffen komen aan per schip en worden na verschillende processtappen vervoerd als rollen staal die per spoor, binnenvaartschip, zeeschip of vrachtwagen naar onze klanten gaan. Uiteindelijk komt ons staal, een duurzaam product dat oneindig recyclebaar is, terecht bij u als consument.

We merken dat veel van onze buren graag willen weten wat er allemaal gebeurt achter de poorten. Met regelmaat worden er weer burentours georganiseerd en het is mogelijk om online een virtueel bedrijfsbezoek te volgen.

Wilt u weten hoe het proces van staal maken verloopt?
Neem dan deel aan een van de burentours of virtuele online bedrijfsrondleidingen

  • Een burentour zal bestaan uit een rondleiding per touringcar over het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Deze tour duurt ongeveer 1,5 uur. (toegang vanaf 16 jaar)
  • Een virtuele online bedrijfsrondleiding duurt ongeveer 1 uur en zal via een online Teams Meeting worden gegeven.

Inschrijven kan via www.tatasteelevents.com/burentour

Nieuws Nieuws

Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2022 compleet

06 december 2021

Met de bekendmaking vandaag van de grootmeesters van de Tata Steel Challengers is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2022 compleet. Nederland wordt in de Tata Steel Masters vertegenwoordigd door Anish Giri (nummer 7 van de wereld) en Jorden van Foreest, de winnaar van het Tata Steel Chess Tournament 2021. Beide grootmeestergroepen zijn samengesteld uit gevestigde namen en aanstormend talent. Die mix is een van de succesfactoren van het prestigieuze Tata Steel Chess Tournament, dat ook bekend staat als ‘het Wimbledon van het schaken’. Met dertien speelronden is dit tevens het zwaarste schaaktoernooi ter wereld. De 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 14 tot en met 30 januari 2022.

Blog: Met energie aan de toekomst bouwen

02 december 2021

Tata Steel wil in 2050 een CO2-neutrale staalproducent zijn. Wij zetten daarom vol in op de waterstofroute. Om dat doel te bereiken, vervult het Decarbonisatie team een cruciale rol. Het team bestaat uit bevlogen specialisten, waaronder Business Trainee Baedr Fraser (24) en Technology Iron & Steelmaking Specialist Antoine Steeghs, die 33 jaar werkervaring heeft. "Het tempo in ons team ligt hoog, want de belangen zijn groot."

Interview met Hans van den Berg in RTL-Z

01 december 2021

In een interview met RTL Z gaat onze directievoorzitter Hans van den Berg in op de oproep van staatssecretaris Van Weyenberg aan Tata Steel om nog sneller te verschonen.

Podcast met Hans van den Berg

01 december 2021

Luister hieronder naar de laatste podcast van Studio Energie van Remco de Boer die in gesprek is met onze directeur Hans van den Berg over de waterstofroute.

Reactie op brief en bericht I&W

01 december 2021

Vandaag hebben de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat gereageerd op het debat dat in september in de Tweede Kamer plaatsvond.

Deuremissies Kooksfabriek 2 fors afgenomen

29 november 2021

Door aanpassingen aan de installatie bij Kooksfabriek 2 en een groot aantal operationele maatregelen zijn de emissies bij de deuren van de ovens het afgelopen jaar gehalveerd. Het verminderen van de deuremissies is een belangrijke stap in het verminderen van de geurbelasting in de omgeving. De geurmaatregelen bij Kooksfabriek 2 zijn onderdeel van de Roadmap Plus.

Onafhankelijk onderzoek FNV en Tata Steel: groene productie staal haalbaar

23 november 2021

Uit de onafhankelijke studie van Roland Berger blijkt dat de ambitie van Tata Steel om in 2030 staal te maken met waterstof haalbaar is. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van FNV en Tata Steel om te toetsen of het plan Groen Staal van de FNV en de werknemers realistisch is. Na de eerste stap, waarin wordt overgeschakeld naar gas, kan de stap naar waterstof worden gezet. Belangrijke voorwaarde is wel dat alle lokale en nationale overheidspartijen meewerken.

Onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1

18 november 2021

De Zwavelzuurfabriek bij Kooks – en Gasfabriek 1 gaat vannacht uit bedrijf voor onderhoud. Hierdoor zal vanaf ongeveer 2.00 uur vannacht op alle schoorstenen van KGF1 een zichtbare pluim zijn bij de fabriek.

Reactie Tata Steel aanscherpen voorschriften zwavelzuurfabrieken bij Kooksfabrieken

17 november 2021

Vanmorgen heeft Tata Steel kennisgenomen van het aanscherpen van de voorschriften zwavelzuurfabrieken bij de Kooksfabrieken van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Het belang van elektrificatie voor groen staal

15 november 2021

Tata Steel bereidt zich voor op een duurzame toekomst. Een toekomst waar we groen staal maken met waterstof. Een belangrijke weg om de Nederlandse industrie te verduurzamen is elektrificatie, het vervangen van fossiele brandstoffen door de inzet van elektriciteit. Ook voor een duurzame staalproductie is dit nodig.

Reactie Tata Steel herzieningsbesluit geurbeleid Omgevingsdienst

10 november 2021

Vanmorgen heeft Tata Steel kennisgenomen van het voorgenomen herzieningsbesluit geurbeleid van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Wassen in Staal

08 november 2021

We wassen in staal. De wasmachines en drogers van Miele gebruiken ons speciale emailleerstaal zodat ze nog langer mee gaan. Dat is duurzaam.

Open dag Academy - 16 november

01 november 2021

Wil je meer weten over werken en leren bij Tata Steel en de vakopleidingen van onze bedrijfsschool?

Wijk aan Zee opnieuw bruisend middelpunt van de schaakwereld

26 oktober 2021

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft laten weten dat hij in januari van de partij is bij de 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Dit ondanks het feit dat hij van 26 november tot 14 december zijn wereldtitel moet verdedigen. De organisatie van het Tata Steel Chess Tournament heeft vandaag de deelnemers van de Tata Steel Masters 2022 bekendgemaakt, waarbij nog één plek is vrijgehouden. Als vanouds zullen er ook weer amateurs spelen in De Moriaan en zijn ook bezoekers weer welkom. Het toernooi, dat internationaal bekend staat als het ‘Wimbledon of Chess’, vindt plaats in Wijk aan Zee van 14 tot en met 30 januari 2022. Op dit moment is nog niet bekend of er deze editie een Chess On Tour evenement komt voor de Tata Steel Masters. De 14e deelnemer van de Tata Steel Masters en de grootmeesters van de Tata Steel Challengers worden in november bekendgemaakt.

Staalfabriek in IJmuiden neemt continugietmachine in gebruik

20 oktober 2021

Grootste investering Tata Steel Nederland in deze eeuw

Goed op weg om transport duurzaam te maken

18 oktober 2021

Binnen Tata Steel wordt op diverse vlakken gekeken naar de mogelijkheden om de CO2 uitstoot te verminderen. Naast grote projecten, zoals te koersen op de productie van groene staal via de waterstofroute, werkt Tata Steel ook aan andere duurzame oplossingen die CO2 besparend zijn. Zo is de afdeling Outbound Logistics dagelijks bezig met de duurzaamheidspuzzel rondom het vervoer van grondstoffen en goederen vanuit ons bedrijf. Wereldwijd is deze afdeling verantwoordelijk voor het beleveren van 11 miljoen ton staal per jaar aan onze klanten. Hier wordt bekeken hoe Tata Steel de hele logistieke keten van grondstof tot eindproduct kan verduurzamen.

5000 bezoekers voor grootste techniekpromotie event van Nederland

11 oktober 2021

Meer dan 5000 bezoekers hebben van 4 t/m 8 oktober de Techport Technologieweek bezocht. Deze week stond volledig in het teken van het enthousiasmeren voor werken en leren in de techniek. 4550 leerlingen van de 74 basisscholen en voortgezet onderwijs scholen hebben workshops gevolgd, een online quiz gespeeld of zijn op bedrijfsbezoek geweest. En ook 100 ouders, 150 docenten en 200 vertegenwoordigers van Techport-bedrijven hebben de week bezocht.

Schaakinloop

05 oktober 2021

In het kader van het Global Chess Festival én de aanloop naar de 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament wordt op zaterdagmiddag 9 oktober een gezellige schaakinloop georganiseerd. Tijdens het Global Chess Festival worden wereldwijd zaterdag zoveel mogelijk schaakliefhebbers met elkaar verbonden. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen die het leuk vindt om te (leren) schaken welkom in de Wijkertoren (Kerkstraat 37A ) in Beverwijk.

Techport Technologieweek 4 t/m 8 oktober 2021

01 oktober 2021

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober wordt voor de derde keer de Techport Technologieweek georganiseerd. Een week waarin ruim 4000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en 400 docenten en ouders uit de IJmond, hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken. Als een van de partners van Techport verzorgt Tata Steel een aantal workshops tijdens de Techport Technologieweek

Zelfstandig Tata Steel Nederland gaat voor groen staal in een schone omgeving

01 oktober 2021

Vanaf vandaag gaat Tata Steel Nederland zelfstandig verder. Gisteren is overeenstemming bereikt over de splitsing van Tata Steel Europe. De nieuwe organisatie bestaat uit twee business units: IJmuiden en Downstream, bestaande uit Tubes, Plating, Colors, Distribution en Building Systems.

Nieuwe fabriek Tata Steel in Geldermalsen in bedrijf

30 september 2021

Tata Steel heeft in Geldermalsen de modernste en meest innovatieve fabriek ter wereld voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen gebouwd en onlangs in bedrijf genomen. Het volledig duurzame gebouw huisvest twee hightech nieuwe productielijnen, die de leidende rol van SAB-profiel voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder versterkt. De nieuwe fabriek vervangt de productielocatie in Nieuwegein, die inmiddels is gesloten. SAB-profiel is een 100% dochteronderneming van Tata Steel Nederland.

Primeur voor Tata Steel: speciaal staal voor Palenhuis kunstproject

28 september 2021

Tata Steel heeft voor het eerst in Nederland buizen gemaakt die bestaan uit een speciaal soort staal. Voor het kunstproject ‘Het Palenhuis’ in de Amsterdamse Sluisbuurt dat vandaag is onthuld, heeft Tata Steel zogenaamde “weathering steel” buizen gemaakt in haar buizenfabriek in Zwijndrecht.

Kleurplaatactie

27 september 2021

Voor de kinderen is er rond de Burendag een leuke kleurplaat actie.

Verminderen lichtverstrooiing door nieuwe ledverlichting

23 september 2021

De vervanging van conventionele verlichting naar led-armaturen op het terrein van Tata Steel loopt voorspoedig. Naar verwachting is in december ruim 95 procent van de verlichting vervangen.

Op Burendag verwelkomt Tata Steel haar buren in loket, Hoogovenmuseum en Tata Steel terrein

21 september 2021

Tijdens de Nationale Burendag op zaterdag 25 september verwelkomt Tata Steel van 11.00 tot 14.00 haar buren in het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee en in het Hoogovensmuseum.

Bedrijfsrondleidingen

20 september 2021

Het terrein van Tata Steel is zo groot als de stad Bussum en het terrein ligt verspreid over drie gemeenten. Achter de poorten van ons bedrijf gebeurt veel: grondstoffen komen aan per schip en worden na verschillende processtappen vervoerd als rollen staal die per spoor, binnenvaartschip, zeeschip of vrachtwagen naar onze klanten gaan. Uiteindelijk komt ons staal, een duurzaam product dat oneindig recyclebaar is, terecht bij u als consument.

Tata Steel kiest voor waterstofroute

15 september 2021

De directie van Tata Steel Nederland heeft met volledige steun van de raad van commissarissen en het moederbedrijf uit India besloten om volop te koersen op de productie van groen staal via de waterstofroute. Deze route is niet alleen goed voor het klimaat door CO2 reductie, maar heeft ook de meeste voordelen voor de omgeving.

Tussenrapport haalbaarheidsstudie Roland Berger

03 september 2021

Roland Berger heeft een tussenrapportage opgeleverd van de haalbaarheidsstudie naar twee verschillende scenario’s voor een duurzame toekomst van Tata Steel.

Tata Steel neemt het RIVM-rapport uiterst serieus en voelt de urgentie om te komen tot een snelle verbetering van de leefomgeving

02 september 2021

Tata Steel neemt het RIVM-rapport zeer serieus. We begrijpen dat omwonenden en met name de inwoners van Wijk aan Zee zich naar aanleiding van dit rapport zorgen maken over hun gezondheid en die van hun kinderen en delen deze zorg.

Reactie op RIVM rapport

02 september 2021

We hebben het RIVM-rapport vanochtend ontvangen en gaan het bestuderen. We begrijpen dat er zorgen leven in de omgeving en onderschrijven het belang van onderzoek, zodat er op basis van feiten kan worden gehandeld.

Debat 9 september

02 september 2021

Op 9 september staat een Commissiedebat gepland waarbij wordt gesproken over drie thema’s met betrekking tot Tata Steel: het bevorderen van een duurzame toekomst, de zorg voor een goede leefomgeving in de regio en de economische continuïteit, inclusief het behoud van werkgelegenheid.

Tata Steel en polonium

01 september 2021

Bij het ijzerproductieproces van Tata Steel wordt stof en slib afgevangen, dat zeer lage concentraties radioactieve elementen bevat, afkomstig uit ijzererts en kolen.

Het gezicht van Tata Steel

30 augustus 2021

Met het project ‘Persoonlijke Hoogovens - Het gezicht van Tata Steel’ studeerde Kester den Hartogh af aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Hij maakte foto’s van diverse locaties op de site en bracht zo de werkomgeving in beeld. Deze fotoserie is 5 t/m 11 september te zien bij Expositie AREA 2021 in Loods 6 op het KNSM-eiland in Amsterdam Noord.

Blog: Staal voor Piet’s Palenhuis

30 augustus 2021

Als je aan constructiestaal denkt, denk je misschien al snel aan staal dat wordt toegepast in gebouw en bruggen. Maar staal is ook het perfecte materiaal om mooie duurzame kunst mee te maken. Daar dacht kunstenaar Piet van Wijk net zo over.

Tata Steel organiseert webinar 'Impact met Elektrotechniek'

26 augustus 2021

Tata Steel investeert in de toekomst. We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers in de elektrotechniek in een breed scala aan functies en ervaring. Op 22 september a.s. openen we onze digitale deuren om kennis te maken met Tata Steel als werkgever.

Blog: Samen zorgen voor minder geuremissies

26 augustus 2021

Tata Steel werkt met de Roadmap Plus hard aan het verminderen van overlast voor omwonenden. Jelmer, technoloog bij Kooksfabriek 2, vertelt hoe hij en zijn collega’s zich dagelijks inzetten om de geurbelasting voor de omgeving te verminderen.

Milieudefensie-directeur Donald Pols op bezoek bij Tata Steel in IJmuiden

26 augustus 2021

Onlangs bracht Donald Pols, Directeur van Milieudefensie, een bezoek aan Tata Steel in IJmuiden waar hij in gesprek ging met Sitedirecteur Hans van den Berg over onze duurzaamheidsambities. Het televisieprogramma EenVandaag was ‘erbij’.

EHBO-koffers voor de Dierenambulance

24 augustus 2021

De bedrijfsbrandweer van Tata Steel heeft onlangs EHBO-koffers geschonken aan Dierenambulance Kennemerland.

Tata Steel verlengt samenwerking Telstar

19 augustus 2021

Tata Steel en Telstar gaan zich ook in het nieuwe voetbalseizoen gezamenlijk richten op het organiseren van activiteiten voor jongeren in de regio. Tata Steel steunt onder meer het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma en diverse sportieve clinics voor de jeugd uit de IJmond. Via het naschoolse Playing for Succes worden jongeren met leerachterstanden gecoacht. Vandaag ondertekenden Hans van den Berg (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) bij Telstar de nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Fanatieke fietsers

18 augustus 2021

Op de wielerbaan van de Beverwijkse Rennersclub Kennemerland gingen fanatieke fietsers onlangs de strijd met elkaar aan.

Tweede nieuwe geluidsdemper Staalfabriek gereed

11 augustus 2021

Bij de Staalfabriek is de tweede nieuwe geluidsdemper geplaatst bij de primaire afzuiginginstallatie. Met deze maatregel, onderdeel van de Roadmap Plus, verwachten we het zoemende geluid te verminderen dat in de omgeving hoorbaar kan zijn. Eind september zal de derde en laatste geluidsdemper ook vervangen worden.

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Tata Steel Nederland

05 augustus 2021

De Raad van Commissarissen (RvC) van Tata Steel Nederland (TSN) is voornemens T.V. Narendran als nieuw lid van de RvC te benoemen. T.V. Narendran is CEO en Managing Director van Tata Steel Ltd (TSL), de aandeelhouder van TSN. Het is de intentie van de RvC om na zijn benoeming T.V. Narendran als voorzitter te kiezen. De Centrale Ondernemingsraad is, zoals gebruikelijk, geïnformeerd over het voornemen.

Tata-Kids of Steel® Football voetbalmiddag - 15 september

04 augustus 2021

Woensdagmiddag 15 september 2021 organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuke en sportieve voetbalmiddag; een Tata-Kids of Steel® Football middag in het kader van het community partnerschap. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar kunnen gratis deelnemen!

Geluiden door transport verminderen met ‘witte ruis’ -signaal

04 augustus 2021

Bij de Warmbandwalserij wordt continu gekeken naar mogelijkheden om geluidsproductie binnen de sectie zoveel mogelijk te verminderen. Zo wordt momenteel het geluid van wagens om de schrotbakken te transporteren vervangen door een innovatief ‘witte ruis’ -signaal dat minder geluid creëert voor de omgeving.

Haalbaarheidsonderzoek duurzame toekomst Tata Steel

02 augustus 2021

Tata Steel en FNV zijn in juni gezamenlijk gestart met de voorbereidingen van een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek naar de beste manier om de staalproductie te verduurzamen. Een volgende stap is nu genomen door een opdracht te verstrekken aan het consultancy bedrijf Roland Berger.

Reactie Tata Steel op onderzoek voorstel omwonenden

28 juli 2021

Tata Steel heeft via de media vernomen dat een groep omwonenden het plan heeft om milieuonderzoek te doen. Wij kennen het onderzoek of het onderzoeksplan niet en kunnen ook daar dan ook niet inhoudelijk op reageren. Wij blijven inzetten op goede informatievoorziening aan alle betrokkenen: medewerkers, leveranciers en omwonenden. Het is voor iedereen van belang te kunnen handelen op basis van zorgvuldig vastgestelde feiten.

Blog: Eerste vrouwelijke Kraandrijver bij Tata Steel

27 juli 2021

Sinds kort heeft Tata Steel een vrouwelijke Kraandrijver voor de loskraan. Tatum Mooij is 20 jaar oud en is op haar 16e begonnen aan de Academy (Bedrijfsschool). In deze blog vertelt ze wat haar motivatie is geweest.

Geluidsoverlast

22 juli 2021

In de nacht van 21 op 22 juli is er geluidoverlast veroorzaakt in de omgeving van Tata Steel in IJmuiden. Deze is mogelijk veroorzaakt door een luchtsplitsingsfabriek, die op dit moment bij Linde Gas wordt opgestart.

Blog: Duurzame toekomst, nieuwe technologieën

22 juli 2021

HIsarna is een tijdje geleden weer opgestart. In deze blog vertelt Johan van Boggelen, Operations & Technology Manager HIsarna over deze technologie.

Korte brand shovel

21 juli 2021

Vandaag is op het Harsco terrein omstreeks 12:30 uur een korte brand geweest in de cabine van een shovel.

Blog: Hyperloop belangrijk voor duurzame mobiliteit

19 juli 2021

Tata Steel is inmiddels al een flink aantal jaren betrokken bij de ontwikkeling van de Hyperloop. In deze blog vertelt Bas Lichtendahl, marketing manager en business development lead Hyperloop, over deze technologie.

Reactie Tata Steel op last onder dwangsom lozing kwik

15 juli 2021

Tata Steel heeft kennis genomen van de last onder dwangsom van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied over de lozing van hoogovengascondensaat, dat onder meer kwik bevat. Tata Steel is van mening dat deze last onder dwangsom ten onrechte is opgelegd, omdat deze lozing wel degelijk is vergund.

Europa kondigt groot pakket klimaatwetgeving aan

14 juli 2021

Op 14 juli heeft de Europese Commissie (EU) officieel haar ‘Fit for 55’-plan gepresenteerd. Dit is een uitgebreid wetgevingspakket dat beleid zal omvatten om de uitstoot tegen 2030 met ten minste 55% te verminderen, vergeleken met het niveau van 1990. Deze doelstelling is in overeenstemming met onze eigen ambities en wij zien dit als positieve ontwikkelingen.

Zienswijze Tata Steel verwaaien kolenstof

09 juli 2021

Tata Steel heeft in maart een zienswijze ingediend op de concept-last onder dwangsom (LOD) van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied over het verwaaien van stof van een kolenmengveld op 14 februari jl.

Conclusie onafhankelijke hoorcommissie: alle activiteiten van Tata Steel zijn ISO-gecertificeerd

07 juli 2021

De Provincie wijst het handhavingsverzoek af en neemt daarmee het advies van de onafhankelijke commissie over.

Peter Blauwhoff treedt terug als RVC-voorzitter Tata Steel Nederland B.V.

06 juli 2021

Tata Steel Nederland B.V. (TSN) maakt bekend dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Peter Blauwhoff, terugtreedt met ingang van 13 juli 2021. Hij zal ook zijn positie als Independent Director in de Board of Directors van Tata Steel Limited (TSL) per die datum neerleggen.

Geen invloed Tata Steel op GGD rapport

05 juli 2021

Een rapport van de GGD is uitgebreid in het nieuws geweest, met name vanwege het weghalen van de naam Tata Steel. De suggestie die door sommigen wordt gedaan in de media dat Tata Steel direct of indirect invloed zou hebben gehad op de inhoud van dit rapport is absoluut onjuist.

Webinar procestechniek op donderdag 1 juli

24 juni 2021

Wil jij ontdekken of jij jouw toekomst ziet in een uitdagende en verantwoordelijke technische rol binnen Tata Steel? Op 1 juli a.s. openen wij virtueel onze deuren voor toekomstige medewerkers die meer willen weten over de het vak procestechniek bij Tata Steel.

NOW-steun Tata Steel in 2020

23 juni 2021

Tata Steel Nederland heeft in 2020 NOW-steun aangevraagd en ontvangen in verband met het plotselinge forse omzetverlies door de coronacrisis. Het gaat daarbij om de NOW-1 en NOW-2-regelingen. Voor die regelingen hanteert de overheid een minimumpercentage waarmee de omzet moet zijn gedaald. Toetsing gebeurt achteraf, na vaststelling van de daadwerkelijke omzetdaling.

Zwart stof Reijndersweg

22 juni 2021

We hebben monsters genomen van het stof en doen onderzoek naar de inhoud en waar het vandaan komt.

Jeugdbrandweer Beverwijk oefent bij Tata Steel

17 juni 2021

Twaalf leden van de Jeugdbrandweer Beverwijk kwamen onlangs oefenen bij Tata Steel, in de opslagruimte van Eurest, vlak voor het Hoogovensmuseum. Zij werden begeleid door zes volwassen brandweermannen van de post Beverwijk.

Tata-Kids of Steel® Football voetbalmiddag

17 juni 2021

Woensdagmiddag 7 juli organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuke en sportieve voetbalmiddag; een Tata-Kids of Steel® Football middag in het kader van het community partnerschap. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar kunnen gratis deelnemen!

Proef gestart bij Staalfabriek om geuremissie te verminderen

15 juni 2021

Tata Steel is een proef gestart om geuremissie bij het drogen van ruwijzer- en staalpannen bij de Staalfabriek op korte termijn te verminderen. Tijdens deze proef worden gassen die vrijkomen opnieuw ingezet in het proces. De proef is gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Testen noodsignalen treinen

09 juni 2021

Bij de afdeling Railvervoer wordt continu gekeken naar mogelijkheden om geluid door treinen zoveel mogelijk te beperken. Zo loopt er momenteel een onderzoek naar nieuwe zenders die besturing op afstand mogelijk maken en daarmee voorkomen dat het noodsignaal minder snel afgaat.

Nieuwe geluidsdempers bij Staalfabriek

03 juni 2021

Bij de Staalfabriek is de eerste nieuwe geluidsdemper geplaatst bij de primaire afzuiginginstallatie. We streven ernaar om tegen het einde van de zomer ook de andere twee geluidsdempers te hebben vervangen. Met deze maatregel, onderdeel van de Roadmap Plus, verwachten we het zoemende geluid te verminderen dat in de omgeving hoorbaar kan zijn.

Hoogovensmuseum ook weer open voor bezoek

02 juni 2021

Het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord zal vanaf zaterdag 5 juni weer geopend zijn voor bezoekers, dit na de tijdelijke sluiting in verband met de COVID-19 maatregelen.

Inzet Tata Steel op energiebesparing

01 juni 2021

De Nederlandse industrie speelt een belangrijke rol in de energietransitie, zowel in het opzetten van een nieuwe infrastructuur maar ook als het gaat om energiebesparende maatregelen. Middels het Meerjaren Energie-Efficiëntie convenant en het Energieakkoord wordt hier al geruime tijd hard aan gewerkt. Tata Steel zet al ruim 30 jaar zijn innovatiekracht in om efficiënter met energie om te gaan in de staalproductie, en heeft grote ambities voor de komende jaren.

Online Informatiesessie Roadmap Plus voor omwonenden

25 mei 2021

Woensdagavond 26 mei om 20.00 uur organiseren wij een online informatiesessie voor omwonenden van Tata Steel in IJmuiden over de Roadmap Plus. Tijdens deze sessie geven wij een toelichting op het maatregelenpakket en de verwachte resultaten.

Tata Steel Nederland versnelt uitvoering Roadmap en realiseert forse vermindering stofuitstoot en geuremissies

25 mei 2021

Het maatregelenpakket Roadmap Plus – 300 miljoen extra investering - leidt in twee jaar tot afname van geurbelasting met circa 85 procent en rond de 65 procent minder stofneerslag door Tata Steel in de omgeving van de staalfabriek. De Roadmap Plus wordt versneld uitgevoerd: Tata Steel Nederland (TSN) rondt de projecten in 2023 af, met uitzondering van de DeNOx- en ontstoffingsinstallatie die in 2025 in bedrijf gaat. Deze concrete resultaten volgen uit nadere uitwerking en berekening van het effect van de Roadmap Plus. Ook na 2023 zullen de maatregelen tastbare resultaten hebben op de vermindering van door omwonenden ervaren overlast.

Elektrofilterinstallatie Sinterfabriek gereed

25 mei 2021

De bouw van de tweede Elektrofilterinstallatie voor de sinterkoelers van de Sinterfabriek van Tata Steel is voltooid. Op dit moment wordt er proefgedraaid. Tata Steel neemt de installatie nog deze maand in gebruik.

Reactie Tata Steel op media berichten aangifte Ficq

19 mei 2021

We zijn door de media geïnformeerd dat het advocatenkantoor Ficq & Partners aangifte gaat doen tegen Tata Steel in IJmuiden. Tata Steel kent deze aangifte niet.

Tata Steel over plan FNV

14 mei 2021

Tata Steel Nederland (TSN) heeft kennis genomen van het plan waarmee FNV een brede discussie wil starten over de beste manier voor verduurzaming van de staalproductie in de IJmond.

Blog: Wij verminderen de geluidsoverlast voor onze buren

06 mei 2021

Recent ontvingen mijn collega’s die omgevingsklachten behandelen, een aantal specifieke geluidsklachten. We waren er niet zeker van waar deze vandaan kwamen. De meldingen werden daarom gedeeld met onze afdeling in de operatie. Na onderzoek bleek dat de klachten waren te koppelen aan onze activiteiten bij de plakkenopslag. Daar zijn we gelijk mee aan de slag gegaan.

Financiële resultaten

06 mei 2021

Tata Steel Limited heeft de financiële resultaten voor het kwartaal en het boekjaar eindigend op 31 maart 2021 gepubliceerd.

Dodenherdenking

04 mei 2021

Vanwege de coronamaatregelen was onze dodenherdenking op 4 mei ook dit jaar anders dan anders. Jaarlijks herdenken wij alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies en in het bijzonder de 69 omgekomen medewerkers van Hoogovens en dwangarbeiders.

Vernieuwen overstortplekken

03 mei 2021

Tijdens het transport van grondstoffen naar de Hoogovens, wordt het materiaal soms van de ene transportband op de andere transportband gestort. De komende periode vernieuwen wij twee van deze zogeheten overstortplekken. Hierdoor kan er minder stof vanaf deze plekken mogelijk opwaaien.

Oplevering Elektrofilterinstallatie enkele weken vertraagd

30 april 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied geïnformeerd dat de oplevering van de tweede Elektrofilterinstallatie voor de Sinterkoelers van de Sinterfabriek enkele weken vertraging heeft opgelopen.

Tata-Kids of Steel® Football middagen

26 april 2021

Maandagmiddag 10 mei en woensdagmiddag 7 juli organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuke en sportieve voetbalmiddag; een Tata-Kids of Steel® Football middag in het kader van het community partnerschap. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar kunnen gratis deelnemen!

Onderzoeksraad voor Veiligheid

26 april 2021

Tata Steel is door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) geïnformeerd over het feit dat er een onderzoek komt naar de impact van industriële uitstoot op de omgeving. Het gaat om een thematisch onderzoek. De precieze reikwijdte hiervan is nog niet bekend. De directie van Tata Steel heeft volledige medewerking toegezegd en heeft de Onderzoeksraad uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek aan de site in IJmuiden.

Tata Steel levert staal voor kunstproject

23 april 2021

Kunstenaar Piet van Wijk en Tata Steel gaan een samenwerking aan voor de totstandkoming van het kunstwerk ‘het Palenhuis’ in Amsterdam. De kunstenaar heeft een prijsvraag gewonnen die was uitgezet door de Gemeente Amsterdam. Tata Steel levert voor dit kunstwerk 28 stalen Weathering steel buizen.

HIsarna opgestart

22 april 2021

Vandaag is bij Tata Steel in IJmuiden de proeffabriek voor het HIsarna-proces weer opgestart. In dit proces wordt ijzer gemaakt direct uit de grondstoffen kolen en erts, zonder dat daar eerst kooks, sinter of pellets van gemaakt hoeven te worden.

Hoogovenmonument krijgt Jan Brasser plaquette

22 april 2021

Jan Brasser werkte van 1939 tot 1943 als smelter voor Hoogovens. Daarna staat in zijn personeelsdossier: ‘Is zoek’. Dat was niet voor niets! Hij was ondergedoken na de mei staking van ’43. Pas na de Tweede Wereldoorlog bleek dat Jan Brasser een van de kopstukken uit het Nederlandse verzet was. Hiervoor ontving hij een hoge koninklijke onderscheiding van Koningin Wilhelmina. Jan Brasser heeft veel verzetsdaden uitge-voerd, samen met bekende verzetshelden Jan Bonekamp en Hannie Schaft. Gewa-pend met pistool in de hand fietste Jan Brasser (alias Witte Ko) door Noord-Holland om onderduikers onder te brengen of aanslagen te plegen. Hij was ook de aanjager voor de februari-staking in de staalfabriek van het toenmalige Hoogovens.

Dodenherdenking bij Tata Steel zonder publiek

22 april 2021

In verband met de coronamaatregelen zal ook dit jaar de Dodenherdenking bij Tata Steel op dinsdag 4 mei zonder publiek plaatsvinden. Elk jaar vindt op die datum bij Tata Steel de herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Overdag stoom afblazen

20 april 2021

Bij het Energiebedrijf, het centrale punt voor alle energievoorzieningen voor de IJmuiden site, worden voortaan de stoominstallaties zoveel mogelijk overdag in- en uit bedrijf genomen voor onderhoud. Na een recent incident waarbij geluidsoverlast voor de omgeving werd veroorzaakt, is direct naar een oplossing gezocht om dit in het vervolg te voorkomen.

Reactie berichtgeving KGF2 in Noordhollands Dagblad

20 april 2021

Naar aanleiding van de berichtgeving over KGF2 in Noordhollands Dagblad, hechten we eraan te melden dat hetgeen in het artikel wordt gesteld, zaken zijn die in het verleden speelden en door directie in overleg met de OR zijn opgepakt. Hieronder volgt de reactie zoals wij die aan NHD hebben gegeven, die in de printversie van het artikel slechts gedeeltelijk is overgenomen.

Toezicht op Kooks- en Gasfabriek 2

15 april 2021

Tata Steel heeft kennis genomen van de aankondiging van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om intensief toezicht te gaan houden op Kooks- en Gasfabriek 2. Tata Steel zal hierover met de Omgevingsdienst in overleg treden en zal alle medewerking verlenen aan de toezichthouders.

Tata Steel en gezondheid

14 april 2021

Tata Steel heeft vanochtend kennis genomen van de publicatie van het rapport van de RIVM “Tussentijdse resultaten gezondheidsonderzoek in de IJmond”.

Toekomst in de techniek, Girls’ Day Online

13 april 2021

Tata Steel wil jongeren laten ervaren hoe het is om te werken in de techniek en organiseert daar regelmatig activiteiten voor. Eén daarvan is de jaarlijkse Girls’ Day.

Herstart HIsarna proeffabriek

09 april 2021

De omgevingsdienst Noord-Holland-Noord heeft aan Tata Steel laten weten dat de proeffabriek HIsarna aan de regels voor natuurbescherming voldoet.

Feiten over kwiklozing

31 maart 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst geïnformeerd dat de indirecte lozing van kwik op het openbaar rioolstelsel in de optiek van Tata Steel wel degelijk is vergund. Zo wordt in de oorspronkelijke vergunningsaanvraag uit 2001 de lozing van kwik vermeld. Dit heeft betrekking op een vergunde indirecte lozing waarbij gascondensaat afkomstig uit de Hoogovengasleiding wordt afgevoerd via een openbaar rioolstelsel van de gemeente Velsen naar de RWZI (Rioolwaterzuiveringsinstallatie) van Velsen.

Tata Steel dient plan in voor CO2 afvang en productie waterstof

30 maart 2021

40% CO2 reductie in 2030 mogelijk

Brand bij Tata Steel

28 maart 2021

Vanmiddag is door nog onbekende oorzaak rond 14.30 uur brand uitgebroken bij een transportband voor kolen op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

In actie om overlast te verminderen

23 maart 2021

Ze zijn niet te missen op het Tata Steel terrein: de billboards op ons terrein die oproepen bij te dragen aan het verminderen van de overlast. Ze roepen op tot acties om te verbeteren in het dagelijks werk. Deze acties vinden plaats naast de uitvoering van de maatregelen uit de Roadmap om overlast te verminderen.

Topproduct voor topclub

22 maart 2021

Afgelopen week heeft Tata Steel dochterbedrijf SAB-profiel stalen dakprofielen geleverd voor het nieuwe dak van het AZ-stadion in Alkmaar. Voor de uitzonderlijk lange profielen van 26,5 meter zijn de installaties in IJsselstein zelfs speciaal uitgebouwd.

Informatie staalslakken naar aanleiding van uitzending ‘De Vuilnisman’

21 maart 2021

In de uitzending van De Vuilnisman afgelopen zondagavond op NPO2 kwam de toepassing van staalslakken aan bod. Wij hebben meegewerkt aan het programma en delen onderstaand graag aanvullende informatie over staalslakken en de toepassing daarvan.

Tata Steel opent virtueel de deuren voor toekomstige medewerkers

17 maart 2021

Tata Steel investeert in de toekomst en daarom zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers in de techniek in een breed scala aan functies en ervaring. Van jong geleerd tot gedegen ervaring. Bent u nieuwsgierig naar welke vacatures wij hebben? Of op zoek naar een gedegen opleiding in de techniek voor uw kind? In april 2021 openen we onze digitale deuren en kan men kennismaken met Tata Steel als werkgever.

Transport over Tata Steel terrein voor werkzaamheden TenneT

16 maart 2021

Netbeheerder TenneT gaat zeekabels aanleggen bij het strand van Heemskerk voor het toekomstige transport van de windenergie vanaf de Noordzee. Hiervoor heeft TenneT een plan ingediend bij Rijkswaterstaat. In goed overleg is het terrein van Tata Steel in het plan opgenomen als transportroute om Wijk aan Zee te ontzien. Dit scheelt voor het dorp honderden zware transportbewegingen.

Tata Steel één van de vier beste (thuis)werkgevers in de IJmond!

15 maart 2021

Tata Steel is verkozen tot één van de vier beste (thuis)werkgevers in de regio. Ons bedrijf werd door vele collega’s voor deze titel genomineerd. De nominaties werden vergezeld door lovende reacties.

Bomenkap in groenstrook Zeestraat

10 maart 2021

De groenstrook langs de Zeestraat tussen Beverwijk en Wijk aan Zee is eigendom van Tata Steel. In die groenstrook staan veel iepenbomen. De laatste twee jaar heeft de iepziekte daar behoorlijk toegeslagen. Tata Steel is als eigenaar wettelijk verplicht om de zieke bomen te verwijderen

Hoe creatief ben jij tijdens de vakantie?

17 februari 2021

We dagen je uit om samen met de leerlingen van de Academy van Tata Steel creatief aan de gang te gaan in de voorjaarsvakantie. Zo hoef je je thuis niet te vervelen en leer je ook iets over techniek! Kijk hieronder voor de video's waarmee je thuis zelf aan de slag kan en maak kans op een leuke prijs!

Uitleg zwarte sneeuw

17 februari 2021

Op zondag 14 februari 2021 is ontdekt dat de sneeuw in de buurt va de Reyndersweg zwart was. Wij hebben inderdaad geconstateerd dat de zwarte plekken op de sneeuw van ons afkomstig zijn.

Online Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

10 februari 2021

Op donderdag 18 februari a.s. kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Online Open Dag staan de virtuele deuren van de Academy van 18.30 tot 21.00 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook via online-presentaties door coaches en leerlingen, chats met recruiters en veel video’s kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Flinke uitbreiding E-neuzennetwerk

08 februari 2021

Tata Steel in IJmuiden gaat het netwerk van elektronische neuzen (E-neuzen) op het bedrijfsterrein verder uitbreiden. Fasegewijs zullen de komende maanden 30 E-neuzen bij worden geplaatst. Daarmee verdubbelen we het aantal E-neuzen om geurbronnen beter te kunnen herleiden en zodoende gerichte maatregelen te kunnen nemen.

Reactie Tata Steel vooraankondiging aangifte

05 februari 2021

We hebben in de media het bericht gelezen over het voornemen om aangifte te doen tegen Tata Steel. We hebben een actieplan dat de impact van onze bedrijfsprocessen op de omgeving tot een minimum beperkt en investeren daarin honderden miljoenen euro’s. Wij handelen naar beste eer en geweten. Wij hechten er waarde aan om altijd in gesprek te zijn met de omgeving en nemen de zorgen van onze buren zeer serieus.

Jorden van Foreest wint Tata Steel Chess Tournament 2021

31 januari 2021

Eerste Nederlandse winnaar sinds 1985

SSAB ziet af van overname Tata Steel Nederland

29 januari 2021

Vandaag is bekend gemaakt dat de besprekingen met SSAB over een mogelijke verkoop van het in Nederland gevestigde deel van ons bedrijf zijn afgebroken. SSAB ziet af van de overname van Tata Steel Nederland. SSAB geeft aan een overname op dit moment financieel niet goed te kunnen verantwoorden en niet te kunnen inpassen in hun strategie.

Bekleden muren compartimenten schrootpark

22 januari 2021

Op dit moment bekleden we de muren van de compartimenten waarbinnen we schroot verladen. De muren worden voorzien van geluidsabsorberend materiaal om geluiden afkomstig van het schrootpark verder te verminderen. De verwachting is dat alle muren eind januari bekleed zijn.

Online Jeugd Schaaksimultaan 20 januari

12 januari 2021

De tweede woensdagmiddag, 20 januari 2021, van het Tata Steel Chess Tournament staat ook dit jaar in het teken van een feestelijke schaaksimultaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege COVID-19 is het programma dit jaar online, met een supergaaf simultaantoernooi in samenwerking met Chessity. Een middag lang lekker veel partijtjes spelen. En wie weet mag jij wel schaken tegen één van de vier echte schaakpro’s!

Tata Steel Chess Festival 23 & 24 januari

12 januari 2021

Zaterdag 23 en zondag 24 januari vindt in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament het Tata Steel Chess Festival plaats. Dit jaar zal het Chess Festival volledig online worden georganiseerd en kun je vanuit huis deelnemen aan diverse activiteiten.

Online Open Dag van de bedrijfsschool Tata Steel

08 januari 2021

Op donderdag 14 januari a.s. en dinsdag 2 februari a.s.zijn er bij de Academy van Tata Steel de Online Open Dagen. Hier kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, online kennismaken met de bedrijfsschool. Tijdens deze online open dag staan de virtuele deuren open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Blog: een bijzondere editie van het schaaktoernooi dit jaar

08 januari 2021

Toernooidirecteur van het Tata Steel Chess Tournament deelt in deze blog zijn ervaringen over het wereldberoemde schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

Tata Steel gaat uitstoot zeer zorgwekkende stoffen verder verminderen

08 januari 2021

Tata Steel is gestart met een aantal maatregelen om de uitstoot van zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) vanaf de site in IJmuiden verder te verminderen en daarmee de impact op de omgeving fors te reduceren. Deze maatregelen worden dit jaar in een plan vastgelegd, dat bij de Omgevingsdienst wordt ingediend. De implementatie van dit reductieplan is al deels van start gegaan en wordt in de komende jaren verder uitgebreid.

Uitstel realiseren filterinstallatie Sinterfabriek

07 januari 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied (ODNZKG) in april 2020 laten weten dat de planning om het filter bij de Sinterfabriek op 31 januari 2021 in werking te hebben vanwege overmacht helaas niet haalbaar is. Door de coronapandemie kunnen noodzakelijke materialen, onderdelen en expertise uit het buitenland niet op tijd aanwezig zijn in Nederland.

Geluidsoverlast

18 december 2020

Vanavond is er geluidsoverlast veroorzaakt in de omgeving.

Informatieloket 'Tata Steel in de Buurt' t/m 19 januari gesloten

15 december 2020

Het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee is in navolging van de landelijke coronarichtlijnen voorlopig t/m 19 januari 2021 gesloten.

Sterk deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2021

10 december 2020

Wereldkampioen Magnus Carlsen is in januari weer van de partij als het Tata Steel Chess Tournament 2021 van start gaat. Het is het eerste fysieke toernooi waar Carlsen aan deelneemt sinds hij de dertig is gepasseerd. En het is pas het tweede grote internationale schaaktoernooi dat doorgang vindt sinds de uitbraak van het coronavirus. De Noorse wereldkampioen voelt zich helemaal in zijn element in Wijk aan Zee. Hij maakt er in januari voor de 17e keer zijn opwachting. Naast Carlsen doen nog vier spelers uit de top 10 van de wereld mee: Fabiano Caruana (de winnaar van dit jaar en nummer 2 van de wereld), Ian Nepomniachtchi (4), Maxime Vachier-Lagrave (5) en Shakhryar Mamedyarov (8). Vanzelfsprekend is Nederlands beste schaker, Anish Giri (11), weer van de partij. Ook Iraans supertalent Alireza Firouzja (18) doet weer mee aan ‘het Wimbledon van het schaken’. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats in De Moriaan in Wijk aan Zee van 15 tot en met 31 januari 2021. Of er (een beperkt aantal) bezoekers in De Moriaan mogen komen kijken hangt af van de dan geldende coronamaatregelen. Alle partijen zijn online live te volgen.

Tata Steel Nederland kondigt 300 miljoen extra investering aan voor verdere reductie overlast

08 december 2020

Tata Steel Nederland (TSN) kondigt nieuwe acties aan die de impact van stof en geur drastisch verminderen. Voor dit maatregelenpakket, Roadmap+, doet Tata Steel een extra investering van 300 miljoen euro op het terrein in IJmuiden. Met de projecten wordt onmiddellijk gestart, in overleg met de provincie.

Tata Steel Chess Tournament 2021 Gaat Door

07 december 2020

De directie van Tata Steel heeft vandaag bekendgemaakt dat de 83e editie van het Tata Steel Chess Tournament in januari doorgang vindt. Door de coronacrisis zijn veel evenementen afgelast, zo ook in de schaakwereld. Na nauw overleg met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, NOC*NSF en de lokale en regionale overheid (waaronder de Veiligheidsregio Kennemerland) heeft Tata Steel vastgesteld dat het mogelijk is om een topsportevenement te organiseren met de 14 grootmeesters van de Tata Steel Masters in De Moriaan in Wijk aan Zee in januari. Dat gebeurt wel met de nodige strenge voorzorgsmaatregelen en vanzelfsprekend met inachtneming van alle dan geldende coronamaatregelen. De gezondheid van spelers, eventuele bezoekers en de staf en medewerkers staat voorop. Door de beperkingen rondom het coronavirus is het deze editie niet mogelijk om de Tata Steel Challengers of amateurtoernooien te organiseren. Ook Chess On Tour, waarbij de grootmeesters een dag in een andere stad spelen, moet een jaar pas op de plaats maken. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats in De Moriaan in Wijk aan Zee van 15 tot en met 31 januari 2021.

Werkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 1

07 december 2020

Bij Kooks- en Gasfabriek 1 van Tata Steel vinden vanaf maandag 7 december tot en met maandag 14 december aansluitend onderhoudwerkzaamheden plaats. Daardoor zijn er lichte rookpluimen zichtbaar op de batterijschoorstenen.

Geuroverlast bij opstoken staalpannen

03 december 2020

Sinds vanmiddag 17 uur is flinke geuroverlast ontstaan bij het opstoken van vuurvaste bemetseling in een staalpan in de Staalfabriek. We begrijpen dat dit veel onrust heeft veroorzaakt en dat de hulpdiensten luchtmonsters nemen om de luchtkwaliteit te meten.

TNO-onderzoek naar bio-beschikbaarheid

03 december 2020

Als onderdeel van het project ‘Gezondheid in de IJmond’ dat het RIVM momenteel uitvoert, heeft het RIVM in de zomer van 2019 verschillende onderzoeksopties geschetst voor vervolgonderzoek. Deze onderzoeksopties zijn gericht op het beantwoorden van vragen van bewoners in de IJmond op het gebied van hun leefomgeving en gezondheid en zijn voorgelegd aan een zogenaamde klankbordgroep. Deze klankbordgroep bestaat uit externe experts en inwoners van de IJmond en wordt voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter. Provincie Noord-Holland, IJmondgemeenten en Tata Steel hebben geen zitting of stem in de klankbordgroep. Er is in de klankbordgroep geopperd om ‘Tata Steel te vragen een bio-beschikbaarheidsstudie te laten uitvoeren door een onafhankelijke partij.’

SMS-service stopt

03 december 2020

Begin 2019 is Tata Steel een SMS-service gestart om omwonenden snel te informeren in geval van mogelijke grafietoverlast in Wijk aan Zee door de verwerking van ROZA-slak. Sinds juni 2020 verwerken wij de ROZA-slak in een fabriekshal waardoor er tijdens dit proces geen grafiethoudend stof naar de omgeving kan verspreiden. Nu dit verwerkingsproces onder controle is, stopt de SMS-service.

Bunkerstof grondig aangepakt

01 december 2020

Het bunkerstof op de transportbanden bij het bunkergebouw van Hoogoven 7 krijgt nu geen kans meer om nog te verwaaien. We hebben namelijk twee nieuwe silo’s aangesloten op de bunkerontstoffing waardoor het stof rechtsreeks wordt opgevangen en afgevoerd.

Best bewaarde geheim van Tata Steel in IJmuiden

01 december 2020

Nieuwe productielijnen verpakkingsstaal. Tot nog toe was het alleen bij klanten en vakpers bekend: Tata Steel in IJmuiden heeft de afgelopen jaren een bijzondere, gloednieuwe productielijn voor Protact gebouwd in de fabriek voor verpakkingsstaal. Protact is een door Tata Steel ontwikkelde staalsoort voor verpakkingsstaal, die van een beschermende kunststof laag wordt voorzien. Protact wordt onder meer toegepast in de voedselverwerkende industrie (waaronder conservenblik).

Blog: een kijkje achter de schermen van de Academy van Tata Steel

19 november 2020

In deze blog neemt Lidewij Breton (30 jaar) ons mee in haar werkzaamheden als docent Procestechniek aan de Academy van Tata Steel, Ook zullen een aantal studenten hun ervaringen delen. Lidewij is na een interne opleiding bij de Aacademy bijna zes jaar actief als docent en coach bij Tata Steel.

Reactie Programma Tata Steel 2020-2050

18 november 2020

Het is goed dat de Provincie Noord-Holland in samenwerking met de IJmondgemeenten het initiatief heeft genomen tot het opstellen van het Programma Tata Steel 2020-2050. We hebben het rapport zojuist ontvangen en zullen het vanzelfsprekend zorgvuldig lezen. Daarna gaan we uiteraard met de provincie en gemeenten in overleg om te kijken hoe we de samenwerking hierin vorm kunnen geven.

CO2 rechten en Tata Steel

18 november 2020

Het kopen en verkopen van emissierechten komt veel voor bij bedrijven zoals het onze om ervoor te zorgen dat we emissierechten matchen met emissies. Tegelijkertijd streven we ernaar om onze uitstoot te verminderen en zetten we daarom volop in op de verduurzaming van onze processen zodat we in 2050 CO2 neutraal staal kunnen maken.

Tata Steel heeft plannen voor grootste CO2 afvanginstallatie ter wereld

17 november 2020

Tata Steel is gestart met de voorbereidende plannen voor een project om op relatief korte termijn CO2 af te vangen uit de hoogovens en voor opslag te transporteren naar lege gasvelden onder de Noordzee. Dit levert voor Tata Steel in IJmuiden 30% CO2 reductie op. En dat betekent weer een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen van 2030.

Verklaring Directie en Raad van Commissarissen Tata Steel Nederland

13 november 2020

De Directie en Raad van Commissarissen (RvC) van Tata Steel Nederland (TSN) zijn uiteraard op de hoogte gesteld van de gesprekken die onze aandeelhouder Tata Steel Limited (TSL) voert met het Zweedse SSAB over een mogelijke overname van TSN.

Tata Steel start voorbereiding van splitsing en mogelijke verkoop van Tata Steel Nederland

13 november 2020

Als onderdeel van de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal in Mumbai, heeft Tata Steel Limited vandaag aangekondigd dat het in gesprek is met SSAB over de mogelijke overname van de Nederlandse activiteiten van Tata Steel, inclusief de staalfabriek in IJmuiden. Het bedrijf is ook begonnen met besprekingen met de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland en het proces zal naar de volgende fase gaan, inclusief due diligence en overleg met belanghebbenden.

Minder stofverspreiding bij verwerking converterslak

13 november 2020

Om stofverspreiding tijdens de verwerking van converterslak te verminderen, hebben we het gehele converterproces in de Staalfabriek - waarbij het bijproduct converterslak ontstaat - onder de loep genomen. We hebben aanpassingen doorgevoerd in deze processtap, zodat er minder stof kan verwaaien tijdens het verwerken van deze slaksoort.

Tata Steel en POSCO bundelen krachten in hyperloop samenwerking

09 november 2020

Staalfabrikanten Tata Steel en POSCO uit Zuid-Korea gaan samenwerken bij het ontwikkelen en testen van geavanceerde staalsoorten en buisontwerpen. De innovatieve nieuwe buisontwerpen worden gebruikt om een hyperloop te creëren – een buis die groot genoeg is om een passagiers- of vrachtcapsule op zeer hoge snelheden, maar met een zeer laag energieverbruik te verplaatsen.

Windpark Ferrum operationeel, Velsen behaalt duurzame mijlpaal

27 oktober 2020

Windpark Ferrum, de drie windturbines op het bedrijfsterrein van Tata Steel langs de Reijndersweg in IJmuiden, is deze week formeel opgeleverd. Hiermee start de operationele fase van het windproject, dat een verwachte levensduur van 25 jaar heeft.

Update naar aanleiding van berichtgeving OM over voornemen Tata Steel te dagvaarden

22 oktober 2020

Tata Steel IJmuiden heeft een brief ontvangen van het OM waarin het voornemen staat om het bedrijf te dagvaarden. Dit betreft een incident dat plaats vond op 1 en 2 maart 2018

Proef om stofverspreiding van kolen te verminderen

12 oktober 2020

Bij Tata Steel loopt een proef met een schuimmiddel om opwaaiing en verspreiding van stof afkomstig van de kolen op transportbanden te verminderen.

Global Chess Festival – doe mee met het Tata – Kids of Steel Chess online schaaktoernooi

09 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober is het Global Chess Festival. Het Global Chess Festival is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door grootmeester Judit Polgar, de beste vrouwelijke schaker allertijden. Het doel is om een speciale dag te hebben waarop schaakliefhebbers van over de hele wereld met elkaar in verbinding staan. #ChessConnects

Uitwisseling gegevens geurneuzen

08 oktober 2020

De afgelopen periode hebben we ons E-neuzennetwerk uitgebreid en zijn we in mei 2020 gestart met een pilot van een jaar met de provincie Noord-Holland om de gegevens uit de verschillende E-neuzen uit te wisselen. Het doel daarvan is om nog meer inzicht te krijgen in geuren en de bronnen die overlast kunnen veroorzaken rondom het bedrijfsterrein van Tata Steel en langs het Noordzeekanaal in de regio IJmond. Ook zal gekeken worden welke oplossingen mogelijk zijn om de geuroverlast aan te pakken.

Bezoek Tata Steel

07 oktober 2020

Nieuwsgierig naar ons proces van staal maken? Bezoek Tata Steel in de Week van de Industriecultuur via een online tour.

Verbandkamer bestaat 25 jaar

06 oktober 2020

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) en Tata Steel hebben al jaren een hechte band. Met de verbandkamer op de site in IJmuiden als centraal punt. Onlangs werd er voor de komende drie jaar weer bijgetekend voor de samenwerking met het RKZ - met een optie voor nog eens twee jaar.

Technologieweek gaat weer van start!

05 oktober 2020

Van 5 tot en met 9 oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

Vergunningen Sinterfabriek, de Pelletfabriek, de Hoogovens en Staalfabriek getoetst

30 september 2020

In 2019 kondigden de provincie Noord-Holland en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) aan de vergunningen voor de verschillende fabrieken van Tata Steel te gaan toetsen aan de praktijk. Dit onderzoek is uitgevoerd door SPPS Consultants, een extern bureau.

Blog Wat laten de stofmonsters zien?

29 september 2020

In deze 2e blog van professor Sieger van der Laan vertelt hij meer over de resultaten van de stofmonsteranalyses. Sieger van der Laan studeerde Geochemie in Utrecht en Chicago, en leidt sinds 1998 de Microstructuur en Oppervlakte Analyse groep op het Research lab van Tata Steel IJmuiden. In 2018 is hij benoemd tot deeltijd hoogleraar Bouwmaterialen Microstructuur aan de TU Eindhoven.

Toelichting artikel Noordhollands Dagblad

26 september 2020

Het Noordhollands Dagblad heeft een artikel over Tata Steel gepubliceerd. Het bevat een aantal onjuistheden. Bijgaand de reactie die we de krant hebben gestuurd naar aanleiding van hun vragen.

Tata Steel zet zich in voor verantwoorde staalproductie over de hele wereld

24 september 2020

Tata Steel heeft zich aangesloten bij Responsible SteelTM, een organisatie die gaat over de wereldwijde normeringen binnen de staalproductie. Alle Tata Steel vestigingen in 26 landen zijn lid geworden van deze non-profit organisatie met leden uit elke fase van de toeleveringsketen van staal. Tata Steel is een van de grootste staalproducenten ter wereld met een lidmaatschap.

Het Hoogovensmuseum gaat weer open!

23 september 2020

Het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord gaat vanaf zaterdag 26 september weer open. Tijdens de COVID-19 periode is er hard gewerkt om het museum Corona-proof te maken en de collectie aan te passen.

Nieuwe havenkraan gearriveerd

21 september 2020

Een huzaren stukje is geleverd. Dit weekend is bij Tata Steel in IJmuiden een nieuwe havenkraan aangekomen voor het lossen van zeeschepen met grondstoffen voor de staalproductie.

Nieuwe havenkraan voor Tata Steel in IJmuiden

03 september 2020

Als het weerbeeld gunstig blijft, wordt in de loop van volgende week bij Tata Steel in IJmuiden een nieuwe havenkraan afgeleverd voor het lossen van zeeschepen met grondstoffen voor de staalproductie. Het transport is bepaald geen sinecure: de 62 meter hoge, 108 meter lange en 32 meter brede kraan werd op 26 augustus in Polen op een ponton van 100 bij 33 meter geplaatst en is sinds 30 augustus over zee onderweg naar IJmuiden. Na aankomst wordt de kraan aangemeerd in de eigen zeehaven van Tata Steel in IJmuiden. Na het treffen van de nodige voorbereidingen zal de 1.950 ton zware kraan een paar dagen later op de kop van de havenkade worden geplaatst, naast de huidige kranen. De verwachting is dat de loskraan twee maanden later volledig operationeel is. De eigen zeehaven behoort tot de vele sterke punten van het staalbedrijf, dat een ideale ligging combineert met een uitgekiende configuratie van fabrieken, installaties en R&D-faciliteiten waarin aan de ontwikkeling van de nieuwste staalsoorten wordt gewerkt.

Brandveiligheid bij Tata Steel

28 augustus 2020

Bij Tata Steel staat veiligheid voorop. Dat geldt ook voor brandveiligheid. De gebouwen van Tata Steel moeten voldoen aan de wettelijke vereisten op het gebied van brandveiligheid.

Blog bijdrage fijn stof aan luchtkwaliteit IJmond

19 augustus 2020

In deze blog legt Tilly de Bie, luchtspecialist bij Tata Steel, de relatie uit tussen de bijdrage van Tata Steel aan de emissie van fijnstof in de IJmond en de luchtkwaliteit van de IJmond.

Landelijke inventarisatie emissies zeer zorgwekkende stoffen

29 juli 2020

De landelijke overheid heeft opdracht gegeven om in kaart te brengen waar in Nederland zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) worden uitgestoten, in welke hoeveelheden en wat de mogelijkheden zijn om die uitstoot te verminderen. De lijst van ZZS die de overheid hanteert voor deze inventarisatie behelst 1.600 stoffen.

Ontstoffing Hoogovens

09 juli 2020

Ten overstaan van de Hoor- en Adviescommissie van Provincie Noord-Holland diende vandaag 9 juli een hoorzitting met Stichting IJmondig en de ODNZKG. Deze vond plaats naar aanleiding van het bezwaar van de Stichting IJmondig tegen de afwijzing door de OD van hun handhavingsverzoek. De OD heeft het verzoek afgewezen omdat bij het proces van ontstoffing bij Hoogovens 6 en 7 aan de vergunning wordt voldaan. Daarnaast worden de Best Beschikbare Technieken (BBT) toegepast. Tata Steel is derde partij in deze en is uitgenodigd als belanghebbende.

RIVM over ultrafijn stof

09 juli 2020

Tata Steel ondersteunt nieuwe onderzoeken naar de effecten van milieu-emissies en het is goed dat het RIVM metingen heeft gedaan om inzicht te krijgen in de concentratie van ultrafijn stof in de omgeving. Wij zullen de resultaten van het RIVM-onderzoek goed bestuderen.

Fabriekshal tegen grafietoverlast volledig operationeel

08 juli 2020

Eind mei hebben Tata Steel en Harsco de nieuwe fabriekshal voor de verwerking van ROZA-slak in gebruik genomen. Inmiddels is de hal volledig operationeel. Doordat de verwerking van deze slaksoort nu in de hal plaatsvindt, is tijdens dit proces de kans op verspreiding van grafiethoudend stof naar de omgeving verleden tijd.

Tata Steel Nederland sluit akkoord met vakbonden

03 juli 2020

Tata Steel Nederland heeft na constructief overleg vanochtend een overeenkomst gesloten met de vakbonden.

Feiten over Tata Steel en zoetwaterverbruik

02 juli 2020

Tata Steel in IJmuiden gebruikt jaarlijks in totaal zo’n 33 miljard liter zoet water.

Blog over aanpak stofanalyse

30 juni 2020

We zijn een online blog gestart waarin we medewerkers of gastsprekers aan het woord laten over onderwerpen die relevant zijn voor de omgeving.

Blog Stofanalyse

29 juni 2020

In deze blog vertelt professor Sieger van der Laan meer over de manier waarop wij stofanalyses uitvoeren. Sieger van der Laan studeerde Geochemie in Utrecht en Chicago, en leidt sinds 1998 de Microstructuur en Oppervlakte Analyse groep op het Research lab van Tata Steel IJmuiden. In 2018 is hij benoemd tot deeltijd hoogleraar Bouwmaterialen Microstructuur aan de TU Eindhoven.

Vergunningen Kooksfabrieken getoetst

24 juni 2020

In 2019 kondigden de provincie Noord-Holland en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) aan de vergunningen voor de verschillende fabrieken van Tata Steel te gaan toetsen aan de praktijk. Dit onderzoek is uitgevoerd door SPPS Consultants, een extern bureau. Het eerste deel van het onderzoek is afgerond, te weten de vergunning voor de Kooksfabrieken. De provincie heeft dit rapport vandaag gepubliceerd.

Reactie Tata Steel op rapport GGD

22 juni 2020

Naar aanleiding van berichtgeving over het feit dat Tata Steel al eerder inzicht zou hebben gehad in het GGD-rapport ‘Incidentie en prevalentie van kanker in de regio Kennemerland 2004-2018' hechten we eraan te melden dat wij dit rapport op maandagavond 15 juni van de GGD hebben ontvangen.

Proef voor bouw Tertiaire Afzuiging Staalfabriek om dakemissies verder terug te dringen

15 juni 2020

Het beperken van dakemissies tijdens het inzetten van ruwijzer is een maatregel uit de Roadmap om stofverspreiding naar de omgeving verder te verminderen. In dit kader gaan we deze week bij de Staalfabriek een proef uitvoeren.

Aankondiging acties bij Tata Steel

10 juni 2020

Tata Steel betreurt het dat er een situatie is ontstaan waarin de vakbonden collectieve acties hebben aangekondigd. We hebben op constructieve wijze afspraken kunnen maken met de vakverenigingen om de aangekondigde collectieve acties, gericht op het behoud van de continuïteit van het staalbedrijf in IJmuiden, op een veilige en goede manier te laten verlopen.

Tata Steel en Harsco starten operatie in nieuwe fabriekshal tegen grafietoverlast

02 juni 2020

Tata Steel en Harsco zijn gestart met de verwerking van ROZA-slak in de nieuwe fabriekshal. Doordat de verwerking van deze slaksoort nu in de hal zal plaatsvinden, is tijdens dit proces de kans op verspreiding van grafiethoudend stof naar de omgeving verleden tijd.

Bericht van Harsco Metals

27 mei 2020

Harsco werkt, net als andere industriële bedrijven in Nederland, op verzoek van de Omgevingsdienst (in het kader van een landelijk project) aan het opstellen van een lijst met zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) die in de materiaalstromen aanwezig zijn of tijdens het productieproces vrijkomen. Het rapport dat in opdracht van Harsco door een onafhankelijk bureau is opgesteld om de ZZS te bepalen, bevat een onverwachte uitkomst. Het rapport stelt dat er een zeer geringe hoeveelheid Chroom 6 is aangetroffen.

Start testfase van Windpark Ferrum bij Wijk aan Zee

18 mei 2020

De drie windturbines van Windpark Ferrum langs de Reijndersweg zijn inmiddels volledig geïnstalleerd. Het project gaat nu de testfase in. Vanaf vandaag begint het projectteam met het laten ‘proefdraaien’; voor het eerst zullen de wieken van de turbines in beweging komen voor de eerste serie checks.

Loket in Wijk aan Zee weer open voor publiek

12 mei 2020

Het informatieloket ‘Tatasteel in de Buurt’ in Wijk aan Zee is vanaf woensdag 13 mei weer open voor publiek.

Geluidsproeven schrootpark mogelijk hoorbaar

06 mei 2020

Wij werken hard aan het verminderen van de geluidsoverlast door onze schrootactiviteiten. Daarom hebben we recentelijk als proef twee U-vormige schappen met aangrenzende geluidsmuren gebouwd op het schrootpark.

4 mei dodenherdenking bij Tata Steel

05 mei 2020

Vanwege de coronamaatregelen is onze dodenherdenking op 4 mei anders dan anders. Zonder publiek staan we stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Zeebaars vangen bij Tata Steel voor onderzoek naar glasaal

30 april 2020

Onderzoekers van Wageningen Marine Research monitoren jaarlijks de intrek van glasaal vanuit zee naar de Nederlandse binnenwateren. Om kennis op te doen over het mogelijk jagen van grotere roofvissen op glasaal bij waterbarrières zoals sluizen maken onderzoekers gebruik van zeebaarzen die gisteren gevangen zijn in de Staalhaven van Tata Steel. Na afloop van het onderzoek worden de dieren weer uitgezet.

Noodsignalen locomotieven verminderd voor omgeving

23 april 2020

Het aantal noodsignalen door het testen van onze locomotieven tijdens het wisselen van de wacht is met 67% verminderd. Dit hebben we bereikt door onze werkwijze aan te passen. We testen de noodsignalen alleen nog aan het begin van de middagdienst en niet meer aan de start van de ochtend- of nachtdienst.

Uitwisseling geurgegevens E-neuzen-netwerk Tata Steel en provincie

22 april 2020

De provincie Noord-Holland en Tata Steel starten een pilot om gegevens uit te wisselen uit de verschillende elektronische neuzen (E-neuzen) die in de omgeving staan. Dit helpt bij het opsporen van de waarschijnlijke bronnen, zodat maatregelen genomen kunnen worden om geuroverlast te voorkomen.

Dodenherdenking bij Tata Steel zonder publiek

21 april 2020

In verband met de coronamaatregelen zal de jaarlijkse Dodenherdenking bij Tata Steel op maandag 4 mei dit keer zonder publiek plaatsvinden.

Tulpen opsteker voor ouderen

17 april 2020

Leden van het Tata Steel young professional netwerk de Magneet, hebben ouderen in seniorencentrum Zeewijk in IJmuiden in het zonnetje gezet. De bewoners kregen allemaal een bos tulpen overhandigd.

Nieuwe Energiehaven voor duurzame toekomst

16 april 2020

Het baggerdepot in de voormalige Averijhaven nabij IJmuiden wordt ontwikkeld tot Energiehaven. Het ministerie van I&W, de provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, Tata Steel, Zeehaven IJmuiden en Port of Amsterdam hebben hierover een convenant ondertekend.

Publicaties

09 april 2020

Publicaties

Ingebruikname ROZA-slak fabriekshal vertraagd door reisrestricties leveranciers

08 april 2020

Reisrestricties van leveranciers zorgen voor vertraging van de ingebruikname van de nieuwe fabriekshal voor de verwerking van ROZA-slak. De reisrestricties zijn het gevolg van overheidsmaatregelen in het kader van het coronavirus. Zodra de restricties zijn opgeheven, kunnen de laatste werkzaamheden worden afgerond en kunnen Tata Steel en Harsco na circa twee weken de nieuwe fabriekshal in gebruik nemen.

Start proef verminderen converterslakstof

02 april 2020

Vandaag starten we een proef om stofverspreiding tijdens het kiepen en uitgraven van converterslak te verminderen bij Harsco. We doen dit door het plaatsen van een prototype overkapping op een open slakkenput. De proef bestaat uit een reeks stofmetingen in een periode van maximaal 4 weken.

Coronabeleid bij Tata Steel

27 maart 2020

Tata Steel volgt het beleid van de overheid en het RIVM met betrekking tot het coronavirus nauwgezet op en heeft de voorgeschreven maatregelen geïmplementeerd.

Minder verwaaiing van stof bij grondstofopslagen

20 maart 2020

We hebben enkele maatregelen genomen om stofverspreiding bij de grondstofopslagplaatsen te verminderen. Zo zijn onlangs nieuwe sproeipalen geïnstalleerd om onze ertsvelden goed nat te houden waardoor stofverspreiding wordt geminimaliseerd. Ook hebben we op de transportbanden een vernevelingsinstallatie geplaatst zodat de sinter tijdens het vervoeren naar de Hoogovens goed nat blijft.

Stofverspreiding weren door asfalteren

20 maart 2020

Om stofverspreiding door transportbewegingen op het slakverwerkingsterrein zoveel mogelijk te voorkomen, zijn belangrijke onverharde wegen en terreindelen geasfalteerd.

Informatieloket 'Tata Steel in de Buurt' gesloten

16 maart 2020

Het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee is in navolging van de landelijke richtlijnen voorlopig tot 6 april gesloten.

Tata Steel intensiveert monitoring kiepen slakplannen nu koelen ROZA-slak moet stoppen

13 maart 2020

Tata Steel intensiveert monitoring bij het kiepen van slakpannen bij Harsco. Het bedrijf heeft hiertoe besloten na afwijzing van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) van een gedoogverzoek van Tata Steel om ROZA-slak met water te koelen op het koelspoor. Dit water-koelen is succesvol gebleken bij het tegengaan van grafietoverlast.

Proef extra geluidswerende maatregelen

09 maart 2020

Om de geluidsoverlast door schrootactiviteiten ook overdag terug te brengen, hebben we op het schrootpark, als proef, twee U-vormige schappen met omgrenzende geluidsmuren gebouwd.

Kleine correctie CO2-uitstoot Tata Steel in 2017

06 maart 2020

Tata Steel heeft de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) gemeld dat in de rapportage van alle CO2-emissies van Tata Steel in IJmuiden in 2017 per vergissing het koolstofaandeel in dolomiet niet is meegenomen.

Proef voor bouw Tertiaire Afzuiging om dakemissies verder terug te dringen

06 maart 2020

De aanpak van stofverspreiding bij de Staalfabriek is een maatregel uit de Roadmap in het terugdringen van emissies naar de omgeving. Het beperken van dakemissies tijdens het inzetten van ruwijzer bij de Oxystaalfabriek (OSF) is een belangrijke stap in deze.

Veiligheid staat voorop bij Tata Steel

06 maart 2020

In het Noordhollands Dagblad is een artikel verschenen over de afhandeling van arbeidsongevallen. Tata Steel heeft hierop een reactie gegeven.

Bericht incident woensdagmorgen 19 februari

19 februari 2020

Op woensdag 19 februari 2020 heeft zich om 10.35 bij Harsco een knal voorgedaan.

Verder verminderen converterslakstof

19 februari 2020

Uit analyse bleek dat het verwerken van het bijproduct converterslak tot veel stofklachten heeft geleid in de omgeving van Wijk aan Zee. Het afgelopen jaar is hoge prioriteit gegeven aan het vinden van oplossingen om de stofverspreiding tijdens de verwerking van converterslak sterk te verminderen.

Berichtgeving over last onder dwangsom stofemissie

13 februari 2020

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) heeft opnieuw besloten dat Harsco Metals, het bedrijf dat op het terrein van Tata Steel in IJmuiden staalslakken verwerkt, een dwangsom krijgt als de ODNZKG overtredingen constateert bij het kiepen van slakpannen.

Vermindering piekgeluiden veroorzaakt door stoten wagons

05 februari 2020

Verschillende treinwagons vervoeren rollen staal over het terrein. Enkele typen zijn onderling aan elkaar vastgekoppeld met een stang die ervoor zorgt dat de wagons soepel ten opzichte van elkaar bewegen. Het aankoppelen, optrekken en remmen van treinwagons levert piekgeluiden op.

Week van de circulaire economie

03 februari 2020

Deze week is het de week van de circulaire economie. Dat is een economie die gericht is op het behoud van de waarde van materialen en producten.

Informatiebijeenkomst over geur

30 januari 2020

Op zaterdag 8 februari nodigen wij u graag uit voor een informatiebijeenkomst over geur. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u meer over onze aanpak om geuroverlast te verminderen voor de omgeving.

Start bouw Windmolens windpark Ferrum bij Tata Steel

28 januari 2020

De bouw van de drie windmolens van Windpark Ferrum langs de Reijndersweg bij Wijk aan Zee is begonnen. Alle voorbereidingen waren al getroffen. De funderingen zijn helemaal klaar en ook wordt er al gewerkt aan de aanleg van de kabels voor de netaansluiting. De komende periode zullen de drie windmolens omhoog gaan.

Tata Steel krijgt last onder dwangsom van Omgevingsdienst voor rauwe kooks bij Kooksfabrieken

20 januari 2020

Tata Steel is door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) geïnformeerd over haar besluit een last onder dwangsom op te leggen voor het ontstaan van rauwe kooks in de ovens van de twee Kooksfabrieken.

Informatiebijeenkomst over geur

15 januari 2020

Op donderdag 23 januari en zaterdag 8 februari nodigen wij u graag uit voor een informatiebijeenkomst over geur. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u meer over onze aanpak om geuroverlast te verminderen voor de omgeving.

Tata Steel Chess Tournament 2020 geopend

10 januari 2020

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van top tien spelers en jong talent, staat garant voor twee weken vol spannende en verrassende partijen.

Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee

08 januari 2020

Op zaterdag 18 en zondag 19 januari vindt in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Festival plaats. Tijdens dit tweedaagse familiefestival worden in Wijk aan Zee van 13.00 tot 17.00 uur speciaal voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd rond het Tata Steel Chess Tournament.

Open dag Academy van Tata Steel

08 januari 2020

Op dinsdag 21 januari kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, kennismaken met onze bedrijfsschool. Tijdens deze open dag staan de deuren van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Update bouw fabriekshal bij Harsco

08 januari 2020

De bouw van de fabriekshal voor de verwerking van ROZA-slak bij Harsco is in mei 2019 gestart en verloopt volgens planning. Inmiddels is de buitenkant van de hal gereed. Er kan worden gestart met de bouw van de binnenkant zodra de vergunning daarvoor is verleend; momenteel loopt de procedure hiervoor bij de ODNZKG.

Tata Steel Chess Tournament - 10 t/m 26 januari 2020

23 december 2019

Van 10 tot en met 26 januari 2020 komen ’s werelds allerbeste schaakgrootmeesters én amateurs weer samen in Wijk aan Zee tijdens de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament. De grootmeesters trekken traditiegetrouw ook weer het land in. Op donderdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters in het kader van Chess On Tour hun 5e ronde in het Philips Stadion in Eindhoven.

Minder fakkelen Tata Steel door nieuwe Kooksgashouder

17 december 2019

Op woensdag 18 december neemt Tata Steel in IJmuiden de nieuwe Kooksgashouder officieel in gebruik. Daarin wordt het kooksgas van de twee Kooks- en Gasfabrieken van het staalbedrijf opgevangen om vervolgens via een pijpleiding over het terrein naar de Warmbandwalserij te worden getransporteerd. Daar wordt het ingezet om de plakkenovens te stoken, dit betekent minder gebruik van aardgas. De nieuwe Kooksgashouder is tweemaal zo groot als de huidige en heeft een capaciteit van 60.000 m3. Door de grotere capaciteit kan het kooksgas op de site effectiever worden benut en hoeft er minder te worden gefakkeld. Tevens is er in de Warmbandwalserij nu minder inzet van aardgas nodig.

Meet & Greet met stofexperts in informatieloket Wijk aan Zee - 14 december 2019

11 december 2019

Zaterdag 14 december is het informatieloket “Tata Steel in de Buurt” op de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee geopend van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Kwaliteit water door lozingen niet in het geding

07 december 2019

Het artikel van de Volkskrant van zaterdag 7 december over lozingen op het oppervlaktewater bevat feitelijke onjuistheden, suggestieve beweringen worden als feiten gepresenteerd en belangrijke informatie, waarover de journalisten wel beschikken, wordt weggelaten. Ondanks dat de journalisten door Tata Steel ruimschoots op tijd zijn geïnformeerd over het ontbreken van deze informatie en de feitelijke onjuistheden, hebben zij dit niet overgenomen. En hebben daardoor een kans laten liggen om wel een waarheidsgetrouw verhaal te schrijven.

Realisatie filterinstallatie sinterkoelers

05 december 2019

Tijdens een eigen onderzoek begin dit jaar naar de mogelijkheden om de huidige sinterkoelers van de Sinterfabriek* te vervangen, is het vermoeden ontstaan dat er waarschijnlijk meer stof wordt uitgestoten dan vergund is. In april 2019 heeft Tata Steel de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) hierover zelf geïnformeerd.

Pandekselinstallatie in bedrijf: twee vliegen in één klap

03 december 2019

Met het in bedrijf nemen van de nieuwe pandekselinstallatie bij de continugietmachines slaat de Staalfabriek twee vliegen in één klap. De eerste zit in een vermindering van de CO2-uitstoot en de tweede zit hem in een verbetering van de kwaliteit van de staalplak.

Informatieloket van Tata Steel in Wijk aan Zee vanaf vandaag open

29 november 2019

Tata Steel opende vandaag het loket ‘Tata Steel in de Buurt’ in de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee waar mensen welkom zijn met vragen over het bedrijf en meer informatie kunnen krijgen over de productieprocessen en de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030.

Bewoners van de IJmond welkom bij opening loket Wijk aan Zee op 29 november

26 november 2019

Vrijdag 29 november tussen 13:00 tot 15:00 is de officiële opening van het loket ‘Tata Steel in de Buurt’. We nodigen u als bewoner van de IJmond graag uit in de Zwaanstraat in Wijk aan Zee. U bent welkom voor vragen over het bedrijf en informatie over de omgevingsmaatregelen.

Grootmeesters Tata Steel Chess Tournament 2020 bekend

12 november 2019

Wereldkampioen Magnus Carlsen is in januari weer van de partij tijdens het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Het Tata Steel Chess Tournament is een van zijn favoriete toernooien: Carlsen maakt voor de zestiende keer zijn opwachting in Wijk aan Zee. Naast Carlsen doen nog drie grootmeesters uit de top tien van de wereld mee: Fabiano Caruana (2), Nederlander Anish Giri (5) en Ian Nepomniachtchi (6). Oud-wereldkampioen Viswanathan Anand (13e op de wereldranglijst) en oud-winnaar Wesley So (12e) zijn ook van de partij. De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 tot en met 26 januari 2020. De grootmeesters trekken traditiegetrouw ook weer het land in. Op donderdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters in het kader van Chess On Tour hun 5e ronde in het Philips Stadion in Eindhoven. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Tata-Kids of Steel® Football clinic - woensdag 13 november

05 november 2019

Woensdagmiddag 13 november organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuk en sportief voetbalevenement, een Tata-Kids of Steel® Football clinic in het kader van het community partnerschap. et evenement is voor kinderen (6 t/m 12 jaar) en deelname is gratis.

Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

04 november 2019

Op dinsdag 19 november kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Open Dag staan de deuren van de Academy van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de Technische Dienst of in een van de fabrieken.

Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2020 start op 4 november

28 oktober 2019

Veel schaakliefhebbers hebben de datum al vet gemarkeerd in hun agenda: op 4 november start om 10.00 uur de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2020. Wat is er voor een fervent schaker nog mooier dan op een steenworp afstand van het strijdtoneel van de wereldtoppers je eigen toernooi te spelen? Dat is een van de elementen die het ‘Wimbledon van het schaken’ zo bijzonder maakt. Niet alleen in Wijk aan Zee, waar in januari zo’n 1.700 schakers van over de hele wereld achter het bord aanschuiven, maar ook elders in Nederland begint de schaakkoorts weer toe te nemen. Het Tata Steel Chess Tournament 2020 vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 januari tot en met 26 januari 2020.

Statement naar aanleiding van berichtgeving over transformatieprogramma Tata Steel in Europa

22 oktober 2019

Tata Steel in Europa heeft een transformatieprogramma aangekondigd, waarbij een EBITDA resultaat van £ 750 / € 830 miljoen gerealiseerd moet worden. Onderdeel van het programma vormen ook naar verwachting kostenbesparingen van zo’n 10% of £ 150/ € 170 miljoen op personeelskosten.

Tata Steel opent informatieloket in Wijk aan Zee

18 oktober 2019

Tata Steel opent op vrijdag 29 november een loket in de Zwaanstraat in Wijk aan Zee waar mensen welkom zijn met vragen over het bedrijf en meer informatie kunnen krijgen over de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030.

Dashboard Roadmap 2030

18 oktober 2019

In juni presenteerden we de Roadmap 2030 met daarin meer dan 25 maatregelen om vanaf 2019 tot aan 2030 de voornaamste bronnen van overlast voor de omgeving aan te pakken. Inmiddels worden alle kortetermijnmaatregelen tot 2022 uit de Roadmap onderzocht of uitgevoerd.

Open dag Academy - 19 november

17 oktober 2019

Wil jij leerlingen en docenten ontmoeten en ontdekken of werken en leren bij Tata Steel ook jouw uitdaging is?

Datarapport Luchtkwaliteit 2018 IJmond

11 oktober 2019

In de IJmond is ook in 2018 op alle meetlocaties voldaan aan de Europese wettelijke grenswaarden voor luchtkwaliteit.

Recordaantal geslaagden Academy Tata Steel

07 oktober 2019

Maar liefst 126 leerlingen van de Academy van Tata Steel in IJmuiden hebben afgelopen week hun landelijk erkend MBO-diploma ontvangen. Het slagingspercentage bedroeg 91%. Dat zijn twee nieuwe records voor de bedrijfsschool van Tata Steel. Er is veel belangstelling voor de Academy van Tata Steel, waar onlangs 170 nieuwe leerlingen aan hun opleiding zijn begonnen. De bedrijfsschool viert dit jaar haar 80-jarig bestaan.

Winnende ideeën bekend waar vrijwilligers van Tata Steel binnenkort aan de slag gaan

28 september 2019

Vandaag is het Nationale Burendag, de dag die in het teken staat van iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In het kader van deze dag heeft Tata Steel haar buren gevraagd om ideeën in te sturen voor een lokale klus, waarbij medewerkers van het Tata Steel als vrijwilliger kunnen komen helpen.

Artikel Groene Amsterdammer: Tata Steel en CO2-uitstoot

25 september 2019

Vandaag publiceert weekblad De Groene Amsterdammer een artikel over Tata Steel en CO2-uitstoot waarin wordt beweerd dat Tata Steel jaarlijks meer CO2 uitstoot dan het opgeeft. Dit op basis van een alternatieve rekenmethode en berekeningen.

Verplaatsen schrotpark

19 september 2019

Vanaf maandag 30 september begint Tata Steel met het verplaatsen van een deel van de schrotvoorraad van de locatie Velserkom naar het midden van ons terrein. Vanaf dat moment vindt daar aan- en afvoer en tussenopslag van recyclebaar schrot plaats. Het gemiddelde geluidsniveau in de omgeving van Wijk aan Zee zal door de verplaatsing van deze activiteiten naar verwachting gelijk blijven.

Ideeën gezocht! Vrijwilligers van Tata Steel aan de slag in de buurt

12 september 2019

De Nationale Burendag vindt dit jaar op zaterdag 28 september 2019 plaats. Tata Steel wil in het kader van deze dag de komende tijd samen met de buren iets doen voor de omgeving. De Nationale Burendag is een dag die in het teken staat van iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Techport Technologieweek 2019

11 september 2019

Van 7 tot en met 11 oktober 2019 vindt de eerste Techport Technologieweek plaats. Tijdens deze week worden ruim 3000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, 400 docenten, ouders en bedrijven uit de IJmond regio, ondergedompeld in de 7 werelden van Technologie.

Reactie op beantwoording bewonersvragen door het RIVM

30 juli 2019

In 2018 en 2019 heeft het RIVM bewonersvragen over luchtkwaliteit en gezondheid in de IJmond verzameld. Samen met de GGD hebben ze de antwoorden op die vragen vandaag op hun website gepubliceerd.

Update 30 juli: Terugkoppeling onderzoek stofmonster 23 juli

30 juli 2019

Uit nader onderzoek naar de samenstelling van het stofmonster blijkt dat stof uit het monster uit de volgende onderdelen bestaat: converterslak, koolstofdeeltjes (houtskool, tuinaarde, steenkool, klei), omgevingsstof (kwarts, klei, zeezout), slakdeeltjes (hoogovenslak en panslak). Er is geen grafiet aangetroffen in de geanalyseerde beelden.

Bericht incident zondagavond 28 juli

29 juli 2019

Tijdens het kiepen van een pan converterslak op zondag 28 juli om 23.15 uur, brak het bovenste gestolde laagje van de pan onverwacht in één keer open, waardoor de vloeibare converterslak in aanraking kwam met water aan de zijkant van de put. De aanraking van de slak met het water leverde een reactie op die in de omgeving te zien en te horen was.

Terugkoppeling onderzoek stofmonster 23 juli

24 juli 2019

Op dinsdag 23 juni is er een aantal klachten binnengekomen over stofoverlast in Wijk aan Zee. Op twee locaties in Wijk aan Zee zijn monsters genomen. De analyse van de monsters laten zien dat het om verwaaid omgevingsstof, zand, slakdeeltjes en zwarte deeltjes gaat.

Buurtschaaktoernooi

05 juli 2019

Stichting Buurtschaak organiseert ter afsluiting van het seizoen een jeugdschaaktournooi voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het toernooi zal zaterdag 6 juli worden gehouden in het Congrescentrum van Tata Steel.

Reactie Tata Steel op beroep Harsco tegen LOD

27 juni 2019

Vandaag staat Tata Steel met Harsco in de rechtbank voor een verduidelijking van een voorschrift in de vergunning. Het is belangrijk dat dit helder is, dat maakt het mogelijk om effectiever met elkaar samen te werken en op efficiënte wijze maatregelen te kunnen nemen om overlast tegen te gaan.

Ruim 1400 deelnemers aan de start bij 38e editie Tata Steel Marquetteloop

23 juni 2019

Zondag 23 juni vond de 38e editie van de Tata Steel Marquetteloop plaats in Heemskerk. Ruim 1400 lopers verschenen op deze zonnige dag aan de start. Traditiegetrouw mochten de jongste lopers tot en met 15 jaar de spits afbijten tijdens de Tata - Kids of Steel® run op de 1300 en 3300 meter. Daarna stonden de 7, 14 en 21 kilometer trimlopen op het programma.

Correspondentie met RIVM over rapport gezondheidsrisico’s grafietemissies

20 juni 2019

Naar aanleiding van de publicatie van het rapport naar de inschatting voor de gezondheidsrisico's van grafietemissies door het RIVM op 4 juni heeft Tata Steel direct contact gezocht met het RIVM over de inhoud van het rapport.

Geluidsoverlast

12 juni 2019

Op donderdag 13 juni vinden er werkzaamheden plaats bij het Energiebedrijf.

Geen nieuw stof in Wijk aan Zee aangetroffen

08 juni 2019

Vanmorgen is er een grafietalarm verstuurd. Een medewerker van Tata Steel is vanmorgen vroeg direct naar Wijk aan Zee gegaan om onderzoek te doen. Hij heeft geen nieuw stof waargenomen.

Tata Steel realiseert forse vermindering van overlast met allesomvattend plan

06 juni 2019

Tata Steel neemt vanaf 2019 tot aan 2030 meer dan 25 maatregelen om de voornaamste bronnen van overlast voor de omgeving aan te pakken. Daarmee gaat het bedrijf de overlast door stof, geluid, geur en licht in de komende jaren fors verminderen.

Definitief programma bewonersbijeenkomst 6 juni

05 juni 2019

Naar aanleiding van de publicatie van het RIVM-rapport ‘Inschatting gezondheidsrisico’s grafietregen Wijk aan Zee’, heeft Tata Steel het RIVM gevraagd een toelichting op het rapport te geven en vragen daarover te beantwoorden. Het RIVM zal echter niet aanwezig zijn.

Extra maatregelen Tata Steel tegen grafietuitstoot

04 juni 2019

Tata Steel en staalslakverwerker Harsco kondigen per direct extra maatregelen aan die grafietuitstoot in de omgeving maximaal voorkomen. Het gevolg is dat volledig kan worden gestopt met het vloeibaar gieten van ROZA-slak. De maatregelen zijn een uitbreiding van de acties die grafietemissie de afgelopen maanden al drastisch terug brachten.

Tata Steel en asbestzaken

28 mei 2019

De recente artikelen in de Volkskrant geven een aantoonbaar onjuiste weergave van de behandeling van asbestzaken bij Tata Steel.

Presentatie Roadmap 2030: aanpak overlast

27 mei 2019

Tata Steel lanceert op 6 juni een meerjarenplan tegen alle vormen van overlast; de Roadmap 2030. Bent u omwonende en wilt u weten wat wij (gaan) doen tegen overlast door stof, geur, geluid en licht? Dan nodigen wij u graag uit voor de presentatie van dit plan. U bent welkom om op donderdagavond 6 juni, in de Moriaan in Wijk aan Zee, de Roadmap 2030 in ontvangst te nemen.

Eerste schop in de grond voor fabriekshal Tata Steel & Harsco

15 mei 2019

Tata Steel en Harsco hebben vandaag met genodigden de eerste schop in de grond gestoken als symbolische start van de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder. Inwoners uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden waren uitgenodigd om aanwezig te zijn en kregen toelichting over het overkoepelende plan tegen overlast dat Tata Steel op 6 juni zal presenteren aan de omgeving.

Hoe ontstaat grafiet en hoe pakken we het aan?

15 mei 2019

Wijk aan zee heeft regelmatig last van grafiethoudend stof door de verwerking van ROZA-slak. Wij betreuren dit en nemen de klachten van onze buren zeer serieus. We werken hard aan een fabriekshal en aanpassingen in het kiep-, vervoers- en verwerkingsproces die de grafietoverlast zullen wegnemen.

Reactie op Volkskrant artikelen over asbestzaken en Tata Steel

11 mei 2019

De artikelen in de Volkskrant van zaterdag 11 mei geven een aantoonbaar onjuiste weergave van de behandeling van asbestzaken bij Tata Steel.

Tata Steel neemt ultramoderne opslaghal in gebruik

07 mei 2019

Op woensdag 8 mei vindt de officiële opening plaats van de nieuwe, ultramoderne opslaghal voor rollen staal op de site van Tata Steel in IJmuiden. De zogenaamde LA-hal is volledig duurzaam en stelt het staalbedrijf in staat om de logistieke processen te optimaliseren en leveringen aan klanten verder te verbeteren.

Tata – Kids of Steel® Run: sportieve uitdaging voor jeugd IJmond

06 mei 2019

Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 23 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run.

Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

04 mei 2019

Vanochtend heeft bij Tata Steel in IJmuiden de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Tata Steel en Harsco starten bouw hal op 15 mei

30 april 2019

De voorbereidingen voor de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder zijn in volle gang. In samenwerking met Harsco is het toekomstige bouwterrein vrijgemaakt, en op 15 mei kan de schop in de grond. Om dit moment te bezegelen, nodigt Tata Steel omwonenden uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden uit.

Nieuwsbericht A 2018

26 april 2019

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vulputate nisi a sem pharetra, in suscipit massa suscipit. Duis in dapibus neque. Phasellus eu justo a quam imperdiet condimentum.

Blogs

In deze rubriek laten wij medewerkers of gastsprekers aan het woord om iets te vertellen over onderwerpen die relevant zijn voor de omgeving.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2021

Volg ons

Gepland onderhoud aan diverse installaties

Vanaf zondagavond 5 december tot en met vrijdag 10 december voeren we geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan diverse installaties aan de zuidkant van het bedrijf.

Om dit onderhoud veilig uit te voeren, zullen we gedurende deze periode het productieproces van een groot aantal fabrieken tot stilstand brengen. Na uitvoering van het onderhoud, herstarten we de productieprocessen. 

In deze periode van stilstand en heropstart kunt u mogelijk fakkels of kortdurende geluiden waarnemen. Bij de opstart van een fabriek kunt u mogelijk kortstondig een rookpluim waarnemen. Uiteraard houden wij bij de uitvoering van de diverse werkzaamheden zoveel als mogelijk rekening met de omgeving om mogelijke overlast tot het minimum te beperken. De werkzaamheden zijn gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.