Blog: Collega Mehmet Bisgin deelt graag zijn grote passie voor Tata Steel met jong talent

17-05-2023

Even voorstellen, wie is Mehmet?
Sinds 1980 is Mehmet werkzaam bij Tata Steel, hij heeft hier een enorme groei doorgemaakt en na al die jaren is hij nog steeds trotse werknemer! Ook in zijn vrije tijd deelt Mehmet zijn passie voor ons bedrijf. Hij is voorzitter van een moskee in IJmuiden, daar gaat hij regelmatig in gesprek met jongeren over Tata Steel, hij deelt flyers uit en enthousiasmeert hen om eens langs te komen bij ons bedrijf.

Hoe ziet jouw loopbaan eruit?
“Ik begon als operator en heb geleerd installaties te bedienen. Een paar jaar later was ik klaar voor een nieuwe uitdaging en Tata Steel bood mij een mooie groeikans.” Zo is Mehmet doorgegroeid tot teamleider van Slijperij 1 en daarna tot instructeur Packaging. Inmiddels beschikte hij over zoveel ervaring en technische kennis dat hem gevraagd werd een moduleboek te schrijven over de installaties in de fabriek voor ons verpakkingsstaal. Nu werkt hij met veel plezier als Regiocoach Procestechniek aan de Academy van Tata Steel. “Dat was een mooie uitdaging, want ik wilde mijn kennis graag overdragen, ik vond het ook spannend, dit was nieuw voor mij.”

Waarom ga jij het gesprek aan met jongeren?
“Wij kunnen een frisse blik gebruiken binnen onze fabriek en jong talent is nodig om te blijven innoveren. Ik wil dat jongeren de kans krijgen zich te ontwikkelen en Tata Steel kan deze kans bieden, dat vertel ik graag.”

Hoe enthousiasmeer je jongeren?
Samen met het recruitment team heeft Mehmet een ‘Meet & Greet’-programma voor jongeren opgezet. Tijdens de Meet & Greet wordt de jongeren alles verteld over werken en leren bij Tata Steel en specifiek over de opleiding Procestechniek. “Bij de moskee ga ik vaak in gesprek met jongeren en vertel ik over het programma. De moskee is namelijk niet alleen een gebedsplaats, maar het is ook een ontmoetingsplek. Het leek me een goede plek om jongeren te werven voor onze bedrijfsschool. Dus zo gezegd, zo gedaan – en het werkt.” Het plan is om ook in Amsterdam en Haarlem te gaan flyeren. “Ik vertel jongeren wat ze écht kunnen verwachten wanneer zij voor een baan bij Tata Steel kiezen, daar worden ze vaak enthousiast van.”

Waarom Tata Steel?
“Er wordt mij wel eens gevraagd waarom ik altijd zo uitgelaten vertel over mijn werk. Nou, ga er maar werken, dan weet je het gelijk! Tata Steel is een bedrijf waar elk individu zich verder kan ontwikkelen, ik vind het fantástisch.”

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2023

Volg ons