01
april
2022
|
14:59
Europe/Amsterdam

Verkoop van Tata Steel France Bâtiments et Systèmes afgerond

Samenvatting

Tata Steel Nederland heeft vandaag de verkoop van Tata Steel France Bâtiments et Systèmes (ook wel bekend als Monopanel) aan Bremhove NV afgerond. Bremhove NV is een Belgische investeringsmaatschappij van de familie van Joris en Enzo Ide.

Monopanel produceert gevelbekleding, vloerprofielen en dakpanelen voor de bouwsector, voornamelijk voor de industrie en grote gebouwen zoals magazijnen, commerciële centra en luchthavens.

Tom Eussen, Managing Director Tata Steel Downstream Europa: "Dit is goed nieuws voor Tata Steel Nederland en voor Monopanel. Onder de nieuwe eigenaar zal Monopanel de mogelijkheid hebben om een duurzamere toekomst veilig te stellen, gebaseerd op de investeringen van de afgelopen jaren en de ervaring en expertise van Bremhove. Wij wensen onze collega's het allerbeste voor de toekomst en bedanken iedereen voor hun jarenlange inzet voor Monopanel als onderdeel van Tata Steel Nederland."

Tata Steel Nederland is een van de grootste staalproducenten van Europa. Het bedrijf levert wereldwijd hoogwaardige staalproducten aan veeleisende marktsectoren, waaronder de bouwsector, automobielindustrie, verpakkingssector en producenten van hijs-, mijnbouw- en grondverzetmachines. In samenwerking met klanten ontwikkelt Tata Steel Nederland nieuwe staalproducten die concurrentievoordeel opleveren. Tata Steel Nederland heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en elders in Europa en maakt onderdeel uit van de Indiase Tata Steel Group, een van de grootste staalbedrijven ter wereld.