31
januari
2022
|
13:09
Europe/Amsterdam

Tata Steel wil productie Fredrikstad stopzetten

Samenvatting

Tata Steel wil de productieactiviteiten van Norsk Stål Tynnplater AS in het Noorse Fredrikstad gaan stopzetten. De juridische entiteit en het lokale verkoopteam blijven intact. Norsk Stål Tynnplater AS, onderdeel van Tata Steel Downstream Europe, is een Service Centre in Fredrikstad (Noorwegen). De locatie verwerkt staal van Tata Steel IJmuiden tot thermisch verzinkte en koudgewalste producten, vooral bedoeld voor de industriële sector.

Het voorstel om de productieactiviteiten in Fredrikstad te staken, komt na een uitgebreid onderzoek naar de distributieactiviteiten in Scandinavië.

Het merendeel van de producten wordt verkocht aan klanten in Zweden en Tata Steel is van mening dat het bedrijf deze klanten nog beter van dienst kan zijn door hen rechtstreeks vanuit de locatie in het Zweedse Halmstad te bedienen. Dit biedt de onderneming de slagkracht die nodig is om concurrerend te blijven en haar klanten ook in de toekomst hoogwaardige producten en diensten te kunnen blijven leveren.

Helaas zullen door het voorstel mogelijk 29 banen verloren gaan. Zo snel als praktisch haalbaar zal het consultatieproces opgestart worden met de medewerkers en hun vertegenwoordigers. Tata Steel zal alles in het werk stellen om de medewerkers te herplaatsen en bijstand te verlenen.

Het voorstel is om de productie de komende maanden gefaseerd stop te zetten. Alleen met een zo compact mogelijke operationele voetafdruk kan Tata Steel een duurzame en concurrerende onderneming voor de toekomst creëren.