Tata Steel en Ford tekenen principeakkoord voor levering van Zeremis groen staal

25-10-2022

Tata Steel Nederland heeft een zogeheten memorandum of understanding (MoU) getekend met Ford in Europe om de autofabrikant Zeremis groen staal te leveren zodra de staalfabriek in IJmuiden overschakelt op de productie van staal op basis van groene waterstof, wat duurzamer en schoner is dan de huidige staalproductiemethode. Het veiligstellen van de levering van milieuvriendelijker geproduceerd staal is essentieel om Ford in staat te stellen zijn CO2-neutraliteitsdoelstelling voor 2035 te halen. Door de overeenkomst is Ford de eerste klant die het groene staal wil afnemen.

Omdat Ford zich nu al richt op het gebruik van CO2-arm staal in zijn geheel nieuwe, volledig elektrische, middelgrote cross-over, die in 2023 in Europa in productie zal gaan, zijn Ford en Tata Steel van plan de mogelijkheden te onderzoeken om andere groene staalproducten te gebruiken. Waaronder bijvoorbeeld het recent door Tata Steel geïntroduceerde Zeremis Carbon Lite, staal met een toegekende CO2-reductie van maximaal 100%. De lagere CO2-intensiteit is gebaseerd op CO2-besparingen die Tata Steel Nederland heeft gerealiseerd en is geverifieerd door het onafhankelijke verificatiebureau DNV.

Duurzaamheid staat merkbaar hoger op de agenda van klanten
“Onze klanten willen net als wij zorg dragen voor onze planeet. Wij zetten de nodige stappen op deze reis door de voertuigen te leveren die zij nodig hebben om een positieve bijdrage te leveren tegen klimaatverandering, en die op een duurzamere manier zijn geproduceerd”, aldus Sue Slaughter, Purchasing Director, Supply Chain and Sustainability bij Ford. “Verbeteringen in onze toeleveringsketen zijn essentieel en met het gebruik van CO2-neutraal staal zullen we een belangrijke stap zetten in het verlagen van de CO2-voetafdruk van onze voertuigen.”

“Wij hebben een zeer ambitieus plan voor een duurzame toekomst van de staalfabriek in IJmuiden en zien een sterke overeenkomst tussen onze ambities en die van onze klanten. Wij zijn dan ook blij en trots op het vertrouwen van Ford in Europe in onze staalproducten, diensten en intensieve samenwerking en de uitvoering van ons Groen Staal-plan,” voegt Hans van den Berg, voorzitter van de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland, toe.
“Terwijl wij bezig zijn met de transformatie naar het maken van grote hoeveelheden hoogwaardig groen staal, kunnen wij onze klanten nu al CO2-arm staal aanbieden en daarmee hun productenaanbod verduurzamen. Door onze duurzaamheidsambities af te stemmen op klanten als Ford, kunnen we een vroege markt voor groen staal creëren, de transformatie versnellen en voldoen aan de verwachtingen van de samenleving.” 

Staal: het meest gebruikte materiaal in de auto-industrie
Meer dan de helft van het gewicht van een gemiddelde auto bestaat uit staal en een auto kan uit tientallen verschillende staalsoorten bestaan. Alle typen variëren in sterkte, gewicht, vervormbaarheid, magnetische eigenschappen en coatingsoorten.
Vanuit veiligheids-, milieu- en esthetisch oogpunt is er een constante wens om staal sterker, lichter en gladder staal te maken. En met de groeiende populariteit van elektrische auto's veranderen de ontwerpprincipes van auto's in toenemende mate en dus ook de eisen die een autofabrikant aan staal stelt.
In de afgelopen tien jaar heeft Tata Steel meer dan zestig innovatieve producten op de markt gebracht, variërend van nieuwe staalsoorten die auto's lichter maken – zonder afbreuk te doen aan de veiligheid – en staalsoorten die de corrosiebestendigheid verdubbelen zodat ze nog langer meegaan tot staal dat gemakkelijker te verwerken is door autofabrikanten – waardoor hun productiekosten dalen – en staal dat de efficiëntie van de (elektrische) aandrijflijn verbetert.

Nieuws 2022

85ste editie van het Tata STeel Chess Tournament

29 december 2022

De 85ste editie van het Tata Steel Chess Tournament staat op het punt van beginnen. Het is één van de meest prestigieuze schaaktoernooien ter wereld, waar de gevestigde topspelers het tegen elkaar opnemen, maar ook tegen de grote opkomende talenten.

Tata Steel bij strafrechter voor vier zaken: “we betreuren dat dit zich heeft voorgedaan”

22 december 2022

Tata Steel legt vandaag (22 december) verantwoording af aan de strafrechter in verband met vier verschillende zaken die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan. Dit staat los van het onderzoek dat het OM doet naar het vermeend inbrengen van gevaarlijke stoffen in de bodem, lucht of het oppervlaktewater, waardoor de volksgezondheid zou kunnen worden aangetast.

Tata Steel Chess On Tour terug van weggeweest

15 december 2022

Bij het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee (13 t/m 29 januari 2023) wordt traditioneel ook altijd één dag een ronde op een speciale locatie ergens anders in Nederland gespeeld.

Jeugd schaaksimultaan bij Telstar tijdens schaaktoernooi

14 december 2022

Van 13 t/m 29 januari 2023 zal de 85e editie van het Tata Steel Chess Tournament plaatsvinden. Dit jaar ontbreekt ook de traditionele Jeugd Schaaksimultaan niet op het programma!

Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2023 compleet na bekendmaking Challengers

05 december 2022

Het deelnemersveld van de Tata Steel Challengers is bekend. Ook deze groep bestaat uit een mix van gevestigde spelers en veelbelovende jonge talenten. Zo behoren de 13-jarige Abhimanyu Mishra uit de Verenigde Staten, de 16-jarige Nederlandse Eline Roebers en de 17-jarige Javokhir Sindarov uit Oezbekistan tot de deelnemers. Van 13 t/m 29 januari 2023 vindt de 85e editie van het Tata Steel Chess Tournament plaats in Wijk aan Zee. De winnaar van de Challengers verdient een startbewijs voor de Masters van het Tata Steel Chess Tournament in 2024.

Openbaar Ministerie bezoekt Tata Steel

29 november 2022

Op dinsdag 29 november voert het Openbaar Ministerie (OM) bij Tata Steel in IJmuiden een zogenaamde schouw uit om een goed beeld te krijgen van onze bedrijfsprocessen, het bedrijfsterrein en de fabrieken.

Tata Steel erkend als een van de meest CO2-efficiënte staalfabrieken in de wereld

24 november 2022

Tata Steel staat dit jaar op de 3e plaats in de CO2-intensiteitsbenchmark 1) van de World Steel Association, de internationale handelsorganisatie voor de ijzer- en staalindustrie. De staalfabriek in IJmuiden behoort sinds 2013 tot de beste 10% en dit is het derde opeenvolgende jaar dat het een top-5 scoort. De hoge positie is een duidelijke erkenning van het belang dat Tata Steel hecht aan procesoptimalisatie.

‘Sterkste deelnemersveld ooit’ bij jubileumeditie Tata Steel Chess Tournament

22 november 2022

Met zowel de nummer één als de nummer twee van de wereld (respectievelijk Magnus Carlsen en Ding Liren), vijf top 10-spelers en in totaal acht top 20-spelers kent het Mastertoernooi van de jubileumeditie van het Tata Steel Chess Tournament een zeer sterk deelnemersveld. De 85e editie belooft een prachtig strijdtoneel te worden, want er is ook een aantal grote talenten aanwezig om zich te gaan meten met deze wereldtoppers. Het toernooi vindt van 13 tot en met 29 januari 2023 plaats in Wijk aan Zee.

RIVM-rapport over depositie in de IJmond

16 november 2022

Vandaag heeft RIVM een nieuw rapport uitgebracht over depositie in de IJmond. RIVM heeft onderzocht hoeveel PAK’s en metalen in stof in de omgeving van Tata Steel op de grond neerdalen. Dit rapport is een vervolg op een depositierapport uit september 2021, waarvan de metingen in 2020 hebben plaatsgevonden. De toenmalige staatssecretaris heeft toegezegd dit onderzoek nog een keer te herhalen om te toetsen of er een verbetering zou zijn. Daar is dit nieuwe rapport de uitkomst van.

Tata Steel beloont mannen en vrouwen vrijwel gelijk

10 november 2022

Tata Steel beloont mannen en vrouwen voor gelijk werk vrijwel gelijk. Dat blijkt uit het onderzoek dat AWVN (Algemene Werkgevers Vereniging Nederland) in opdracht van Tata Steel IJmuiden heeft uitgevoerd. Er resteert nog een verschil van gemiddeld 1% in het nadeel van vrouwen. Waar dit minieme verschil vandaan komt, is niet te verklaren uit de data waarop het onderzoek is gebaseerd.

Tata Steel dringt uitstoot van PAK’s en geur verder terug

08 november 2022

Wij hebben de afgelopen twee jaar vooruitgang geboekt in het verminderen van de uitstoot van PAK’s en geur. Zo is de beoogde doelstelling van 50% reductie in de uitstoot van PAK’s ten opzichte van 2019 behaald. Ook de geuremissies bij de Kooks- en Gasfabriek 2 en Staalfabriek (opstoken staalpannen) zijn meer dan gehalveerd. Dat zijn de belangrijkste conclusies naar aanleiding van recent onderzoek door onafhankelijke meetbureaus. Naar verwachting worden grote projecten voor het verminderen van stof en zware metalen volgend jaar opgeleverd.

Naantali is onze éérste CO2-neutrale locatie

03 november 2022

Naantali, het Service Centre van Tata Steel in Finland, is de éérste CO2-neutrale locatie van ons bedrijf. Naantali heeft nu het Zeremis™ Certificate of Carbon Neutrality (Scope 1 en 2) op zak.

Open Dag Bedrijfsschool - 15 november

02 november 2022

Op 15 november a.s. kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, kennismaken met de bedrijfsschool. De open dag is van 15.00 – 20.30 uur voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Tata Steel investeert in het verder terugdringen van PAK’s

02 november 2022

In een onderzoek naar mogelijkheden om geuroverlast verder te verminderen heeft de omgevingsdienst (ODNZKG) in november 2021 en juni 2022 een aantal metingen bij de Kooks- en Gasfabriek 2 (KGF2) uitgevoerd en diverse emissies in kaart proberen te brengen.

Organisatie verandering bij Tata Steel

26 oktober 2022

De transitie naar groen staal en duurzaamheid (waterstofroute) is cruciaal voor de toekomst van Tata Steel Nederland (TSN). Om dit proces verder te versnellen en meer aandacht te geven op het hoogste niveau binnen TSN zal Hans van den Berg zich vanaf nu binnen de Raad van Bestuur van TSN, als CEO, op het decarbonisatie traject gaan richten.

Tata Steel en Ford tekenen principeakkoord voor levering van Zeremis groen staal

25 oktober 2022

Tata Steel Nederland heeft een zogeheten memorandum of understanding (MoU) getekend met Ford in Europe om de autofabrikant Zeremis groen staal te leveren zodra de staalfabriek in IJmuiden overschakelt op de productie van staal op basis van groene waterstof, wat duurzamer en schoner is dan de huidige staalproductiemethode. Het veiligstellen van de levering van milieuvriendelijker geproduceerd staal is essentieel om Ford in staat te stellen zijn CO2-neutraliteitsdoelstelling voor 2035 te halen. Door de overeenkomst is Ford de eerste klant die het groene staal wil afnemen.

Vertraging start bouw windscherm

20 oktober 2022

De verwachte startdatum voor de bouw van het windscherm bij de grondstofopslagen loopt vertraging op. In goed overleg met de Omgevingsdienst is afgesproken om een zogenoemde QuickScan te laten maken van de mogelijke impact van dit scherm op de natuur in de directe omgeving. Een gespecialiseerd bureau gaat deze QuickScan voor ons uitvoeren. Het gevolg hiervan is dat we de bouw niet - zoals gepland - in het najaar van 2022 kunnen starten. Uiteraard streven wij ernaar om het windscherm nog steeds in 2023 in gebruik te nemen en houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Tata Steel Opleidingsorkest: Halloweenconcert

19 oktober 2022

Op zaterdagavond 29 oktober, de zaterdag voor Halloween, geeft het Tata Steel Opleidingsorkest een concert dat helemaal in het teken staat van Halloween. Het concert vindt plaats in de Vredevorstkerk in Beverwijk, aanvang 19.30 uur. De entree is € 5, verkoop aan de deur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het concert is ook erg leuk voor kinderen!

Inschrijving amateurtoernooien Tata Steel Chess Tournament 2023 start op maandag 31 oktober

19 oktober 2022

Nadat bij de laatste twee edities van het Tata Steel Chess Tournament de populaire amateurtoernooien niet door konden gaan wegens alle maatregelen rondom Covid-19, is de toernooiorganisatie volop bezig om het dit jaar wel weer te organiseren. Schaakliefhebbers kunnen daarom maandag 31 oktober alvast in hun agenda’s noteren. Dan start namelijk de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2023. Het toernooi vindt van 13 tot en met 29 januari 2023 plaats in Wijk aan Zee.

Aanvullende maatregelen bij vertrek kolen schepen

19 oktober 2022

Tata Steel heeft de afgelopen maanden extern onderzoek laten verrichten naar de aantijgingen die in februari 2022 in de media zijn gedaan over “het bewust laten lozen van steenkoolresten vanaf schepen”. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en overige toezichthouders hebben hiernaar onderzoek gedaan. In juni 2022 heeft ILT geconcludeerd dat geen illegale lozingen zijn geconstateerd tijdens de vele honderden controles bij Tata Steel gedurende twee jaar.

Duurzaamheidsambities, -resultaten en -inspanningen van Tata Steel in kaart

18 oktober 2022

Het duurzaamheidsverslag over het boekjaar 2021/2022 is gepubliceerd. Met het verslag willen wij inzage geven in de stappen die gezet zijn om versneld te verduurzamen en zo de impact op de directe leefomgeving en het klimaat verder te verminderen. Tegelijkertijd is het een uitnodiging aan belanghebbenden om hierbij gezamenlijk op te trekken.

Tertiaire afzuiging Staalfabriek

18 oktober 2022

Met het Roadmap Plus-verbeterprogramma stellen wij onszelf concrete doelen om onze emissies dit en volgend jaar verder te verlagen. Een belangrijke maatregel om de uitstoot van stof en zware metalen verder te verminderen, is de bouw van een extra (derde) afzuiginstallatie in de laadhal van de Staalfabriek. Het streven is om de stofuitstoot via het dak van deze fabriek met minimaal 50% te verminderen.

Nieuwe rondleidingen by night

11 oktober 2022

In navolging van de overweldigende belangstelling voor de rondleidingen by night tijdens Tata Steel by Night hebben we gekeken naar de mogelijkheid om deze rondleidingen nogmaals te organiseren.

Nieuwe rondleidingen by night

11 oktober 2022

In navolging van de overweldigende belangstelling voor de rondleidingen by night tijdens Tata Steel by Night hebben we gekeken naar de mogelijkheid om deze rondleidingen nogmaals te organiseren.

In gesprek over ons bedrijf

03 oktober 2022

Speciale Schaakinloop voor jong en oud in De Moriaan (Wijk aan Zee) op zaterdag 8 oktober

29 september 2022

Het Tata Steel Chess Tournament organiseert op zaterdagmiddag 8 oktober van 13.00 uur tot 15.00 uur een gezellige schaakinloop in dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee. Het jubilerende dorpshuis (50 jaar) is een speciale locatie voor schaakliefhebbers. Van 13 tot en met 29 januari 2023 wordt hier alweer het 85e Tata Steel Chess Tournament georganiseerd.

Terugblik op Tata Steel Festival

26 september 2022

Maar liefst 3000 buren en andere geïnteresseerden mochten wij verwelkomen op ons Tata Steel Festival afgelopen weekend. Er was ook van alles te doen: een banenmarkt, bedrijfsrondleidingen by night en overdag, lezingen en workshops, een tentoonstelling van lokale kunstenaars, een optreden van het Tata Steel Orkest en nog veel meer. Ook voor de kleine bezoekers was er genoeg te doen en beleven.

Tata Steel start bouw grootste milieu-installatie ooit

23 september 2022

Tata Steel is gestart met de bouw van de ontstoffings- en DeNOx-installatie bij de Pelletfabriek. Tijdens het Tata Steel Festival wordt vrijdagmiddag 23 september, in bijzijn van omwonenden en belanghebbenden, de symbolische eerste paal in de grond geslagen. Deze nieuwe hightech installatie is de grootste milieu-installatie van Tata Steel ooit en volgend jaar wordt al circa 80 procent minder uitstoot van lood, zware metalen en stof bij de Pelletfabriek verwacht ten opzichte van 2019.

Nieuwe lichting studenten Academy van Tata Steel

21 september 2022

In september zijn 75 studenten begonnen aan hun opleiding bij de Academy van Tata Steel. Deze week kregen zij hun bedrijfskleding overhandigd.

“Wij blijven streven naar zo min mogelijk ongare kooks, maar kunnen het nooit helemaal vermijden”

19 september 2022

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied legt Tata Steel een derde last onder dwangsom (LOD) op voor het ontstaan van ongare kooks in onze Kooksfabrieken. Wij delen met de omgevingsdienst de ambitie om ongare kooks zo veel als mogelijk te vermijden. Toch zullen wij bezwaar maken tegen deze LOD.

De nieuwe Staal & IJmond ligt weer op de mat!

15 september 2022

Vanaf vandaag wordt huis aan huis in de IJmond deze krant verspreid.

Veel belangstelling voor Tata Steel by Night

09 september 2022

Wegens het overweldigende aantal aanmeldingen zijn de rondleidingen van Tata Steel by Night op vrijdagavond 23 september nu al geheel volgeboekt. Tata Steel by Night is onderdeel van het Tata Steel Festival dat op 23 en 24 september georganiseerd wordt.

Tata Steel ondertekent lidmaatschap Workplace Pride

08 september 2022

Vandaag ondertekende Tata Steel officieel het lidmaatschap bij Workplace Pride, de internationale stichting voor LHBTIQ+ inclusie op het werk. Tata Steel vindt het belangrijk om alle medewerkers een werkomgeving te bieden waarin gelijkheid, diversiteit en inclusie hand in hand gaan. Een speerpunt hierin is het voeren van een actief LHBTIQ+ beleid.

Tata Steel zet deuren open tijdens het Tata Steel Festival

02 september 2022

Rondleidingen, een banenmarkt, optredens en informatieve themabijeenkomsten op 23 en 24 september

Tata Steel werkt aan innovatieve producten voor de energietransitie

01 september 2022

De energietransitie zit in een enorme versnelling. Door de doelen uit het Klimaatakkoord en recente ontwikkelingen rond de beschikbaarheid van aardgas uit Rusland is de urgentie voor een nieuwe energie-infrastructuur gegroeid. Tata Steel zet zich volop in om innovatieve producten te ontwikkelen voor de infrastructuur van alle nieuwe vormen van duurzame energie. “Vanaf volgend jaar gaan we ook staal leveren dat speciaal geschikt is voor opslag en transport van waterstof of CO2”, aldus Huib Simon, hoofd marketing.

Spil in een wereld vol techniek, steeds vaker een vrouw

30 augustus 2022

Ton Schuijt, Technisch Voorbereider bij Railvervoer en zijn dochter Simone Schuijt, Agent Kapiteinskamer bij Outbound Logistics, werken allebei met zeer veel plezier bij ons bedrijf.

Wat we doen in ... Oosterhout

30 augustus 2022

Op de locatie van Tubes in Oosterhout worden stalen gelaste buizen gemaakt. Hier werken circa 230 collega’s en zij verwerken met name staal vanaf de Direct Sheet Plant en de Koudbandwalserij uit IJmuiden.

Tata Steel investeert 65 miljoen euro in volgende fase waterstofroute

29 augustus 2022

Tata Steel heeft contracten afgesloten met drie bedrijven – McDermott, Danieli en Hatch – voor de verdere technische voorbereidingen van de waterstofroute. Tata Steel wil zo snel als kan groen staal maken in een schone omgeving. Alle drie de bedrijven hebben hun eigen expertise en zullen Tata Steel helpen om de waterstofroute gedetailleerder vorm te geven. Met alle inspanningen voor deze volgende fase is een bedrag gemoeid van 65 miljoen euro.

Vervolg werkzaamheden groenstrook Zeestraat

16 augustus 2022

Eerder dit jaar zijn de werkzaamheden in de groenstrook aan de Zeestraat naar Wijk aan Zee gestart. Tata Steel heeft de iepen laten kappen vanwege de iepenziekte en ook zijn oude populieren gekapt. Door het kappen van de zieke en oude bomen wordt er tegelijk weer ruimte gemaakt voor aanplant van nieuwe bomen en struiken, die helpen om de oorspronkelijke biodiversiteit ter plekke weer in ere te herstellen. Van de zomer lagen de werkzaamheden even stil vanwege het broedseizoen. Inmiddels loopt het broedseizoen op zijn einde en zijn de werkzaamheden aan de groenstrook weer hervat.

Upgrade voor Koudwals 21

10 augustus 2022

Op 9 augustus is de laatste rol van Koudwals 21 afgekomen. Na meer dan 50 jaar, en 60 miljoen ton staal verder, wordt de wals deze zomer in een stilstand van vijf weken volledig omgebouwd. Alleen het geraamte blijft staan. In de zomer zet Tata Steel hier dan een hele nieuwe wals neer. Eentje waarmee die continu gaat walsen, in plaats van het één-voor-één in- en uitvoeren van de rollen.

Slimme alarmbellen zorgen voor minder geluid naar omgeving

29 juli 2022

Recentelijk hebben we bij ruim twintig spoorwegovergangen dicht bij de grenzen van ons terrein nieuwe alarmbellen geplaatst. Deze nieuwe alarmbellen meten het geluid in de omgeving en passen het geluidsvolume hierop aan. Daardoor zijn de alarmbellen minder hoorbaar in de directe woonomgeving. De maatregel is onderdeel van het verbeterprogramma Roadmap Plus en past binnen onze ambitie om geluiden door activiteiten op ons terrein steeds verder te verminderen.

Staalproductie van de toekomst: digitale innovaties bij Tata Steel

28 juli 2022

De maakindustrie ontwikkelt zich continu. Tegenwoordig zijn steeds meer slimme innovaties beschikbaar die het werken in een industriële omgeving kunnen verbeteren. Ook binnen Tata Steel zijn we steeds op zoek naar de mogelijkheden om deze innovaties in te zetten om onze staalproductie veiliger, duurzamer, en efficiënter te maken.

Feijen investeert in sterk staal voor een glanzende toekomst

22 juli 2022

Bij service centrum Feijen in Maastricht, onderdeel van Tata Steel Nederland, zijn voorbereidingen gestart voor de bouw van een nieuwe ultramoderne decoiler en een geautomatiseerde verpakkingslijn.

Nieuwe CFO voor Tata Steel Nederland

21 juli 2022

Per 1 september 2022 treedt Martijn Plaum in dienst als CFO en Lid van de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland (TSN).

Blik opnieuw op de kaart als duurzaam verpakkingsmateriaal

19 juli 2022

De ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen gaan razendsnel. Van bio-plastics tot aan eetbare verpakkingen, er zijn steeds meer duurzame opties beschikbaar. Door de sterke eigenschappen op het gebied van voedselbehoud en recycling kan blik ook een belangrijke rol spelen. Toch hebben verpakkingen nog steeds een imagoprobleem. Armin von Keitz, duurzaamheidsmanager bij Tata Steel Packaging: “We moeten af van het idee dat verpakkingen afval zijn. Pas dan kan kunnen we echt toewerken naar een circulaire economie.”

Afspraken over CO2-reductie en verbeteren leefomgeving

15 juli 2022

De provincie Noord-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Tata Steel Nederland hebben vandaag een intentieverklaring (Expression of Prinicples) ondertekend over verduurzaming. Tata Steel wil 2030 5 Megaton minder CO2 uitstoten en in 2045 CO2 neutraal zijn. Ook zijn extra ambities voor verbetering van de leefomgeving opgenomen in deze nieuwe Expression of Principles.

Reactie op verslag expertsessies met RIVM

13 juli 2022

Naar aanleiding van het verschijnen van het RIVM-rapport eind januari wilden we graag zo snel mogelijk in gesprek met de auteurs. Dit om inzicht te krijgen in de verschillen tussen de uitgevoerde metingen en de berekeningen op basis van de bekende uitstoot. Dit is voor Tata Steel van groot belang, omdat de uitstootcijfers de basis vormen van de emissierapportages en ook van de doelstellingen van bijvoorbeeld de Roadmap Plus, ons programma om uitstoot van stof, geur en geluid zoveel als mogelijk te verminderen. Ons doel is namelijk steeds te kijken welke stappen we kunnen zetten om onze impact op de leefomgeving in de directe nabijheid van onze fabrieken in IJmuiden verder te verminderen.

Tata Steel lanceert CO2-arm staal

12 juli 2022

Tata Steel Nederland heeft Zeremis Carbon Lite gelanceerd, staal met een toegekende CO2-reductie van maximaal 100%. De lagere CO2-intensiteit is gebaseerd op CO2-besparingen die Tata Steel Nederland sinds 2018 heeft gerealiseerd en is geverifieerd door het onafhankelijke verificatiebureau DNV. Met Zeremis Carbon Lite komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende vraag naar CO2-arm staal in onder meer consumentgerichte industrieën als de automobiel-, de verpakkings- en de witgoedsector. Tata Steel Nederland heeft de ambitie om zijn CO2-uitstoot met 500 kiloton terug te dringen voordat de eerste Direct Reduced Iron (DRI(1)) installatie in gebruik wordt genomen. Dit moet het bedrijf in staat stellen om op jaarbasis minimaal 200 kiloton CO2-neutraal equivalent staal te leveren. Meer groene staalproducten volgen in de nabije toekomst.

Tata Steel levert eerste staal voor testtraject Hyperloop

12 juli 2022

Deze week levert Tata Steel het eerste staal voor het testtraject van het European Hyperloop Center in Groningen. Een mijlpaal in de ontwikkeling van de hyperloop. Het staal wordt verscheept naar een buizenfabriek waar de eerste buizen voor het toekomstige testtraject worden gemaakt.

Telstar en Robey presenteren uittenue 2022/2023; Witte Leeuwen spelen in Tata-staal

07 juli 2022

Telstar en Robey presenteren vol trots het nieuwe uittenue voor 2022/2023. Komend seizoen zullen de Witte Leeuwen de uitwedstrijden spelen in een donkergrijs shirt met traanplaatstructuur. Het Telstar-logo heeft een stalen look-and-feel en op de rug prijkt een ode aan staal. Het nieuwe uittenue symboliseert de onlosmakelijke verbondenheid van Telstar en Tata Steel met de regio en het vertrouwen in de groene toekomst.

Telstar en Tata Steel verlengen samenwerking

05 juli 2022

Sinds jaar en dag zijn Telstar en Tata Steel met elkaar verbonden. Aan de vooravond van de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben de voetbalclub en het staalbedrijf de samenwerking weer verlengd. En dit is vooral voor de jeugd in de regio goed nieuws.

“Wij delen de urgentie om te verduurzamen”

05 juli 2022

In januari is Milieudefensie een campagne gestart waarin het 29 grote bedrijven aanspreekt op hun klimaatplannen en hun activiteiten om de CO2-uitstoot te verlagen, waaronder ook Tata Steel. Begin april hebben leerlingen van de Tata Steel Academy en CEO Hans van den Berg Tata Steel’s klimaatplan overhandigd aan Donald Pols van Milieudefensie. Milieudefensie heeft alle plannen door NewClimate Institute (NCI) laten beoordelen en heeft vandaag de uitkomsten gepresenteerd.

LHBTI+’ers op de werkvloer: Marco Bakker

28 juni 2022

Uit landelijk onderzoek blijkt dat LHBTI+-werknemers méér ongewenste seksuele aandacht, intimidatie en pestgedrag op het werk ervaren, minder tevreden zijn met hun werk en vaker kampen met burn-out klachten dan heteroseksuele collega’s. Bijna 30 procent blijft zelfs op het werk in de kast. Bij Tata Steel willen we dat iedere collega zichzelf kan zijn. Vol trots zetten we ons daarom samen in voor meer diversiteit en inclusie.

Kartteam van de Academy van Tata Steel wint First Electro League

20 juni 2022

Het kartteam van de Academy van Tata Steel behaalde op 16 juni de overwinning in de First Electro League 2022. Het team won op de slotdag bij kartcentrum Zwolle de endurace test en pakte de meeste punten bij de beoordeling van de innovaties aan de kart. Daarmee behaalde het team voldoende punten om de hoofdprijs mee te nemen naar de Academy. Het Hub van Doorne College uit Deurne pakte met twee teams de tweede en derde plaats.

Tata Steel realiseert reductie van 50 procent in uitstoot van PAK's

15 juni 2022

Tata Steel maakt vandaag een belangrijke stap bekend in de uitvoering van het programma om de impact van stof, geur en geluid drastisch te verminderen. Eerste metingen door onafhankelijke meetbureaus laten zien dat de beoogde 50 procent reductie in de uitstoot van PAK's ten opzichte van 2019 is gerealiseerd voor het terrein in IJmuiden. Daarmee maakt het bedrijf de ambitie waar die het dit jaar heeft gesteld met het verbeterprogramma Roadmap Plus.

Tata Steel ziet toekomst voor waterstof aangedreven schepen

14 juni 2022

Partnerschap aangegaan met Van Dam Shipping voor ontwikkeling en langjarig contract

Reactie op GGD rapport 'Gezondheid in de IJmond 2020'

09 juni 2022

Het welzijn en de gezondheid van de mensen in de omgeving, waar ook veel van onze medewerkers en hun families wonen, gaat ons aan het hart. Het staat buiten kijf dat een schone leefomgeving in ieders belang is. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid en werken wij hard aan het verminderen van onze impact op de leefomgeving.

Omvangrijk windscherm bij grondstofopslagen om stofverwaaiing te verminderen

08 juni 2022

Tata Steel heeft het hoofdontwerp klaar en vraagt op korte termijn de vergunningen aan voor de plaatsing van een omvangrijk windscherm rond het terrein waar de grondstoffen liggen. We beogen dit najaar te starten met de constructie van ruim 18 meter hoog en een kilometer lang. In 2023 is het windscherm voltooid. In combinatie met andere maatregelen uit het verbeterprogramma Roadmap Plus is de verwachting dat de neerslag van stof in de directe woonomgeving in 2023 ten opzichte van 2021 met circa 65 procent zal verminderen.

Tata-Kids of Steel® voetbalmiddag - 29 juni

07 juni 2022

Op woensdagmiddag 29 juni is er weer een Tata-Kids of Steel® voetbalmiddag. Deze gezellige en sportieve voetbalmiddag wordt aangeboden vanuit het community partnership van Tata Steel en Telstar. Samen organiseren wij deze sportieve middag voor jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar. Wie komt er mee voetballen in het stadion van Telstar?

Tata Steel fietsvriendelijk bedrijf

20 mei 2022

Gisteren, tijdens de nationale Op de Fiets Naar je Werk dag heeft HR-directeur Guido Bockting namens Tata Steel het certificaat voor een fietsvriendelijk bedrijf uit handen van Max Mooij van de fietsersbond ontvangen. “We stimuleren onze collega’s om op de fiets naar het werk te komen en de auto te laten staan”, zegt Guido. “Fietsen is gezond, goed voor het milieu, verkleint het fileleed in onze regio en is bovendien goed voor de portemonnee!”

Verdere afname stofuitstoot bij Hoogovens

19 mei 2022

IJmuiden, 19 mei – We gaan extra afzuigkappen plaatsen bij beide Hoogovens. Het hoofdontwerp voor deze speciale systemen is afgerond en de vergunningen zijn aangevraagd bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. De start van de constructie van de eerste installatie van Hoogoven 7 is nu gepland voor deze zomer. In totaal zullen we dit en volgend jaar zes nieuwe afzuigkappen plaatsen. Met de maatregel, onderdeel van het verbeterprogramma Roadmap Plus, verwachten we een reductie van circa 75% in stofuitstoot bij het aftappen van vloeibaar ruwijzer te realiseren.

Tata Steel Orkest speelt op de Smaakmarkt tijdens Meifestival

13 mei 2022

Het Tata Steel Orkest zal op zondag 29 mei op de smaakmarkt tijdens het Meifestival een aantal optredens verzorgen.

Doorpakken op het Bouwakkoord Staal

12 mei 2022

De bouw is een van de sectoren met het grootste grondstof- en energieverbruik. Tegelijkertijd zitten we midden in een wooncrisis, en schieten grondstofprijzen de pan uit. Duurzame bouwoplossingen zijn daarmee belangrijker dan ooit. Door zijn unieke eigenschappen speelt staal een belangrijke rol in de transitie naar duurzaam bouwen. Tata Steel Nederland heeft grote ambities om dit potentieel, samen met de gehele bouwketen, te realiseren.

Circa 80% minder stofverspreiding tijdens koelen slak

11 mei 2022

Er is een nieuwe reeks slakkenputten in bedrijf genomen die zijn voorzien van een mobiele overkapping. Dit betekent dat wij nu de complete stroom aan converterslak overkapt koelen. Hierdoor neemt de stofverspreiding tijdens de slakverwerking nog verder af. We verwachten een afname van circa 80 procent tijdens het koelen van deze slaksoort. De maatregel, gerealiseerd in samenwerking met Harsco, is een belangrijke stap in de uitvoering van het verbeterprogramma Roadmap Plus waarmee wij volgend jaar de hoeveelheid stof die neerslaat in de directe woonomgeving en afkomstig is van onze processen met circa 65 procent verminderen.

Tata Steel lanceert nieuwe arbeidsmarktcampagne

06 mei 2022

Onder de noemer ‘Maak werk van de toekomst’, is Tata Steel op zoek naar mensen met lef en karakter. Nieuwe collega’s die de stap willen maken om voor Tata Steel te kiezen. Collega’s die het aandurven om mee te werken aan de toekomst van het bedrijf en die zich met hart en ziel willen inzetten om groen staal te maken in een schone omgeving.

CFO Tata Steel Nederland, Co van Dort, gaat met vervroegd pensioen

05 mei 2022

Na een lange carrière bij Tata Steel gaat CFO van Tata Steel Nederland, Co van Dort, per 1 juli met vervroegd pensioen. Co is in 1988 begonnen bij Hoogovens en heeft, met uitzondering van een kort uitstapje naar KPN, sindsdien in verschillende financiële functies bij Tata Steel gewerkt, het laatst als CFO en lid van de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland.

Laatste nieuws in Staal & IJmond

05 mei 2022

Altijd al op de hoogte willen zijn van al het nieuws rondom Tata Steel? Vanaf vandaag kan dat nu nog beter!

Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

04 mei 2022

Vanochtend heeft bij Tata Steel in IJmuiden de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Het was de eerste herdenking weer met publiek sinds drie jaar.

Nieuwe aanplant groenstrook Zeestraat

29 april 2022

De afgelopen wintermaanden werden in de groenstrook aan de Zeestraat naar Wijk aan Zee volop bomen gekapt. Dit viel Jean-Paul van Luijn, Wijk aan Zeeër, medewerker bij Harsco, maar vooral natuurliefhebber, op. Hij kwam langs bij het informatieloket van Tata Steel in Wijk aan Zee met de vraag: “Waarom worden er zoveel bomen gekapt? Het is zo zonde van het groene aangezicht van de entree van Wijk aan Zee. Kunnen we niet kijken hoe we die groenstrook samen blijvend groen kunnen houden het hele jaar door?”

Sociale paasactiviteit van de Young Professionals van Tata Steel

15 april 2022

Vrijdag 15 april organiseerde een aantal leden van ons Young Professional netwerk ‘De Magneet’ in samenwerking met Stichting Buurtgezinnen in de regio IJmond een gezellige paasactiviteit bij het Hoogovensmuseum voor 20 gezinnen uit de omgeving

Tata Steel overhandigt klimaatplan aan Milieudefensie

11 april 2022

Vandaag hebben leerlingen van de eigen bedrijfsschool: de Tata Steel Academy, samen met CEO Hans van den Berg, het Tata Steel-klimaatplan overhandigd aan Donald Pols van Milieudefensie.

Tata Steel zet meisjes aan het werk tijdens Girls' Day

07 april 2022

Vandaag hebben zo’n 240 meiden van elf basis- en middelbare scholen uit de regio Tata Steel in IJmuiden bezocht. Het is immers Girls' Day, een initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek.

Medewerkers Tata Steel zamelen geld in voor Kinderbrandwondencentrum

05 april 2022

Elke jaar, op 3 maart, vieren alle bedrijven van de Tata Group wereldwijd Founder’s Day. Dat is de geboortedag van Jamsetji Nusserwanji Tata, de oprichter van de Tata Group. Op deze dag worden activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. De medewerkers van Tata Steel Nederland hebben hier ook enthousiast aan mee gedaan. Met als resultaat dat 15.792,70 euro is ingezameld voor het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk.

Verkoop van Tata Steel France Bâtiments et Systèmes afgerond

01 april 2022

Tata Steel Nederland heeft vandaag de verkoop van Tata Steel France Bâtiments et Systèmes (ook wel bekend als Monopanel) aan Bremhove NV afgerond. Bremhove NV is een Belgische investeringsmaatschappij van de familie van Joris en Enzo Ide.

Samen met klanten werken aan duurzame mobiliteit

31 maart 2022

Mensen reizen verder, vaker en sneller dan ooit tevoren. De behoefte aan transport neemt de komende decennia sterk toe: met 250 procent tot 2050. Om deze groei op een duurzame manier op te vangen, kijken automobiel producenten in toenemende mate naar hun toeleveringsketen. Niet alleen voor verantwoorde inkoop, maar ook een duidelijk stappenplan over hoe ze hun CO2-uitstoot kunnen verminderen. Tata Steel heeft grote ambities om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en wil dit graag samen met zijn klanten realiseren.

Rampenbestrijdingsplan Tata Steel / Linde Gas ter inzage

30 maart 2022

Van 30 maart tot en met 11 mei 2022 ligt het Rampenbestrijdingsplan Tata Steel/Linde Gas ter inzage bij de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) in Haarlem.

Twee ministers op bezoek bij Tata Steel

29 maart 2022

Minister Micky Adriaansens minister van Economische Zaken en Klimaat en Rob Jetten minister voor Klimaat en Energie zijn op bezoek geweest bij Tata Steel om kennis te maken met de mensen en het bedrijf.

Tata Steel zet eerste stap voor grootste milieu-installatie uit haar geschiedenis

25 maart 2022

We hebben een contract getekend met een van de hoofdaannemers voor de realisatie van de ontstoffings- en DeNOx-installatie bij de Pelletfabriek. Daarmee zetten we een belangrijke stap in de uitvoering van het verbeterprogramma Roadmap Plus, om de impact op de leefomgeving snel te verminderen. De nieuwe high tech milieu-installatie, met een totale investering van 200 miljoen euro, resulteert volgend jaar al in 80 procent minder uitstoot van lood, zware metalen en stof bij de Pelletfabriek ten opzichte van 2019.

Waterstofplannen verder in uitwerking: update van Tata Steel aan kamercommissie

23 maart 2022

Vandaag heeft Tata Steel samen met de vakbond FNV een update gegeven aan de kamercommissie over de stand van zaken rondom de waterstof plannen voor de toekomst. De technische briefing had als doel om het eindrapport van Roland Berger te bespreken. Uit dit rapport bleek al de haalbaarheid van de waterstofroute.

Einde uitstoot PAK-stoffen bij het gloeien van staal

18 maart 2022

Vandaag hebben wij de nieuwe milieu-installatie bij de Koudbandwalserij symbolisch geopend. Deze installatie is per 1 maart in bedrijf genomen waardoor er geen PAK-stoffen meer worden uitgestoten tijdens het gloeien van rollen staal. Het is een belangrijke stap uit ons verbeterprogramma Roadmap Plus, een investeringspakket van meer dan 300 miljoen Euro om de impact op de leefomgeving fors te verminderen. Samen met de andere maatregelen uit het verbeterprogramma leidt de ingebruikname van deze nieuwe milieu-installatie in 2022 tot een afname van circa 50 procent in de uitstoot van PAK-stoffen.

Tata Steel tekent Bouwakkoord Staal voor duurzame bouw

11 maart 2022

Op initiatief van Bouwen met Staal en in het bijzijn van Jacqueline Cramer (voormalig minister van VROM en huidig hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht), heeft Tata Steel samen met andere vertegenwoordigers van de verschillende schakels in de keten van de Nederlandse staalbouw het Bouwakkoord Staal getekend.

Startsein voor het Techport Innovation Centre

08 maart 2022

Tata Steel stapt in snel tempo over op nieuwe technologieën voor de productie van groen staal in een schone omgeving. En daar is ook een nieuwe generatie technici hard bij nodig. Het nieuwe Techport Innovation Centre gaat daar vanaf volgende jaar een belangrijke rol in spelen.

Open Dag Bedrijfsschool - 15 maart

08 maart 2022

​​​​​​​Op 15 maart kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, kennismaken met onze bedrijfsschool, de Academy van Tata Steel. De open dag is van 15.00 – 20.30 uur voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Hoorbare geluidssignalen vanuit Tata Steel trainingsvoertuig

03 maart 2022

Beveiligers zijn van groot belang voor Tata Steel. Ze zijn namelijk doorgaans als eerste ter plekke in geval van een incident op ons terrein. Daarom zorgen we dat ze altijd hun wettelijk verplichte en additionele trainingen volgen.

Founder’s Day 2022: Tata Steel in actie voor het goede doel

03 maart 2022

Op donderdag 3 maart wordt bij Tata Steel in IJmuiden Founder’s Day gevierd, de geboortedag van bedrijfsoprichter Jamsetji Tata. Inmiddels is het een jaarlijkse traditie om op en rondom Founder’s Day allerlei acties voor het goede doel te organiseren.

Tata Steel werkt idee uit van omwonenden en plaatst nieuwe geluidsdemper bij Warmbandwalserij 2

01 maart 2022

IJmuiden, 1 maart: Tata Steel plaatst een nieuwe geluidsdemper bij Warmbandwalserij 2 om mogelijke extra geluiden door de ingebruikname van een nieuwe oven teniet te doen. Het plaatsen van deze geluidsdemper start in de komende periode en zal voltooid zijn voordat de nieuwe oven in gebruik gaat. Deze maatregel komt op verzoek van de Dorpsraad Wijk aan Zee en komt bovenop de maatregelen uit het omvangrijke verbeterprogramma Roadmap Plus.

Aanplanten van bomen

25 februari 2022

Op enkele plekken op het terrein van Tata Steel zijn een aantal jaren geleden bomen gekapt. Het betrof iepen, die vanwege ziekte verwijderd moesten worden.

Tata-Kids of Steel® voetbalmiddag - 9 maart

23 februari 2022

Telstar en Tata Steel organiseren op woensdagmiddag 9 maart weer een gezellige en sportieve Tata - Kids of Steel® voetbalmiddag voor jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar.

Staalontwikkeling voor een megatelescoop

22 februari 2022

Tata Steel gaat in de komende jaren een mogelijke staaltoepassing ontwikkelen voor de vacuümbuizen van de Einstein Telescope. Dit is een nieuw te bouwen hightech faciliteit om zwaartekrachtsgolven te detecteren.

Reactie Tata Steel op artikelen ongewone voorvallen

18 februari 2022

Lees hier onze reactie op de artikelen over ongewone voorvallen.

Groen staal en een schone leefomgeving belangrijkste gespreksonderwerpen tijdens bezoek van staatssecretaris Heijnen, gedeputeerde Olthof en wethouder Dinjens aan Tata Steel in IJmuiden

14 februari 2022

IJmuiden, 14 februari 2022 - Vanmiddag bezochten staatssecretaris Heijnen, gedeputeerde Olthof en wethouder Dinjens de site van Tata Steel in IJmuiden. De delegatie kreeg gedurende de tour meer informatie over de maatregelen binnen de Roadmap Plus, alsmede een presentatie over de veranderingen die in de komende jaren op het terrein gaan plaatsvinden ten einde groen staal te maken in de IJmond.

Reactie op artikel over lossen schepen in Noordhollands Dagblad

11 februari 2022

Het in dit speculatieve artikel geschetste beeld dat duizenden kilo’s grondstoffen willens en wetens in zee verdwijnen en de aantijging dat schippers daarvoor zouden worden betaald, herkent Tata Steel niet.

Reactie op besluit Openbaar Ministerie

02 februari 2022

Tata Steel heeft kennis genomen van het feit dat het Openbaar Ministerie besloten heeft om een onderzoek in te stellen naar aanleiding van de aangifte die advocatenkantoor Ficq & Partners heeft gedaan namens verschillende personen en stichtingen.

Tata Steel wil productie Fredrikstad stopzetten

31 januari 2022

Tata Steel wil de productieactiviteiten van Norsk Stål Tynnplater AS in het Noorse Fredrikstad gaan stopzetten. De juridische entiteit en het lokale verkoopteam blijven intact. Norsk Stål Tynnplater AS, onderdeel van Tata Steel Downstream Europe, is een Service Centre in Fredrikstad (Noorwegen). De locatie verwerkt staal van Tata Steel IJmuiden tot thermisch verzinkte en koudgewalste producten, vooral bedoeld voor de industriële sector.

Wereldkampioen Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2022

29 januari 2022

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft vandaag voor de 8e keer het Tata Steel Chess Tournament gewonnen, een unieke prestatie. Hij versloeg vandaag met zwart Fabiano Caruana. Bij de Tata Steel Challengers heeft Erigaisi Arjun uit India vandaag de overwinning in de wacht gesleept. Daarmee verdient hij voor volgend jaar promotie naar de Tata Steel Masters. De 85e editie van het Tata Steel Chess Tournament wordt gespeeld van 13 tot en met 29 januari 2023.

Tata Steel opent nieuwe onderzoeksfaciliteit voor laserlassen

24 januari 2022

Onlangs is de nieuwe onderzoeksfaciliteit voor laserlassen in het Innovatiecentrum van Tata Steel in IJmuiden geopend. Hierdoor kunnen wij in samenwerking met klanten nieuwe staalsoorten ontwikkelen met een zeer goede lasbaarheid. Deze nieuwe staalsoorten dragen daarmee bij het realiseren van duurzaamheidsambities in de automobielindustrie, zoals het verminderen van de CO2-uitstoot.

Open Dag Academy van Tata Steel op 1 februari 2022

24 januari 2022

Wil je meer weten over werken en leren bij Tata Steel en de vakopleidingen van onze bedrijfsschool? Meld je dan nu aan voor de open dag van de Academy van Tata Steel op 1 februari a.s. van 15:00-20:30. Tijdens de open dag krijg je de kans om al jouw vragen te stellen aan onze docenten en leerlingen.

Metingen van emissies

21 januari 2022

Bij het nieuwe RIVM-rapport zien we een focus op ons meetprogramma. Onderstaand meer informatie over hoe wij onze emissies meten en rapporteren.

Reactie RIVM-rapport

21 januari 2022

Net als iedereen zijn wij natuurlijk benieuwd naar de inhoud van het rapport. We begrijpen dat het rapport vooraf is gedeeld met media en andere partijen. We hebben het zelf pas net ontvangen. Dat is jammer en daarom is het voor ons erg lastig om hierop te kunnen reageren. We nemen het uiteraard zeer serieus en gaan het nu nauwkeurig bestuderen. Wij vinden het erg als mensen in de omgeving van onze fabrieken zich zorgen maken. We zijn en blijven dan ook graag in gesprek met alle partijen: de omwonenden, de landelijke overheid, regionale overheid en gemeenten.

Tata Steel Chess Festival - 22 & 23 januari

16 januari 2022

Dit jaar vieren we alweer de 84ste editie van het Tata Steel Chess Tournament. Het toernooi gaat niet voorbij zonder het Tata Steel Chess Festival. Dit jaar vindt het festival online plaats op zaterdag 22 en zondag 23 januari, een leuk evenement voor jong en oud!

Tata Steel Chess Tournament 2022 van start

14 januari 2022

Zaterdag 15 januari startten 28 schaakgrootmeesters in Wijk aan Zee aan de 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Vrijdagavond 14 januari vonden daar de opening en de loting plaats van het toernooi dat bekend staat als het ’Wimbledon van het schaken’. In de Tata Steel Masters speelt Jorden van Foreest, de winnaar van afgelopen editie, in de eerste ronde tegen Nils Grandelius uit Zweden. Anish Giri speelt tegen Praggnanandhaa uit India, met 16 jaar de jongste speler in de Tata Steel Masters. Esipenko speelt tegen Carlsen, die hij vorig jaar verrassend wist te verslaan. Een andere partij die veel aandacht zal trekken is die van Fabiano Caruana tegen Sergey Karjakin. Beiden hebben het Tata Steel Chess Tournament al een keer gewonnen en hebben tegen Carlsen om de wereldtitel gespeeld. Met 13 speelrondes is het Tata Steel Chess Tournament het zwaarste schaaktoernooi ter wereld. De laatste ronde wordt gespeeld op zondag 30 januari.

Tata Steel en brief milieudefensie

13 januari 2022

Milieudefensie heeft 29 bedrijven een brief gestuurd om te benadrukken dat het nodig is om snelheid te maken met de klimaatplannen. Wij zijn een van de ontvangers van de brief. Milieu defensie geeft hiermee de urgentie aan. Dat is een goede zaak en dat hoort ook tot hun taak. Wij voelen deze urgentie zelf ook enorm. Vandaar ook onze eigen radicale koerswijziging om over te stappen op waterstof. Voor onze toekomst, voor het klimaat en voor onze omgeving is dat van uiterst belang. Wij willen groen staal in een schone omgeving maken. Dat hebben wij beloofd. Wij werken dan ook mee aan hun verzoek om met een plan te komen.

Online Jeugd Schaaksimultaan - woensdag 19 januari

11 januari 2022

Ook dit jaar kunnen basisschoolleerlingen het weer opnemen tegen vier bekende schakers tijdens de Online Jeugd Simultaanwedstrijd op de eerste woensdagmiddag van het Tata Steel Chess Tournament (19 januari 2022).

Extra monstername stof in woonomgeving van start

11 januari 2022

In samenwerking met TNO zijn we gestart met een onderzoek naar de neerslag van stof in de directe woonomgeving van het bedrijfsterrein. Op diverse locaties laten wij op tweewekelijkse basis stofmonsters nemen. Dit wordt gedaan door een extern meetbureau, onder supervisie van TNO. Door vaker stofmonsters te nemen, houden we een actueel beeld van de stofverspreiding. Bovendien verkrijgen we hierdoor meer inzicht in de effectiviteit van genomen maatregelen.

Kom naar de inloopavond op 7 juli (18:00-21:00) over windscherm bij de opslagen

Tata Steel heeft het hoofdontwerp klaar en de vergunning aangevraagd voor de plaatsing van een omvangrijk windscherm rond het terrein waar de grondstoffen liggen. Dit is een belangrijke maatregel uit het verbeterprogramma Roadmap Plus om verwaaiing van stof vanaf de opslagen zoveel mogelijk tegen te gaan. We beogen dit najaar te starten met de constructie van ruim 18 meter hoog en een kilometer lang. Het windscherm zal door zijn omvang en locatie op het terrein duidelijk zichtbaar zijn op de Reyndersweg richting het strand van Wijk aan Zee. In 2023 is het windscherm voltooid.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2023

Volg ons