Vernieuwen overstortplekken

03-05-2021

Tijdens het transport van grondstoffen naar de Hoogovens, wordt het materiaal soms van de ene transportband op de andere transportband gestort. De komende periode vernieuwen wij twee van deze zogeheten overstortplekken. Hierdoor kan er minder stof vanaf deze plekken mogelijk opwaaien.

Adriaan Gaasbeek, manager productie Ertsvoorbereiding: “We willen het stof zoveel mogelijk in de installaties houden om te voorkomen dat het kan verwaaien. Uit onze analyse blijkt dat met name de route met warme grondstoffen naar de Hoogovens stofgevoelig kan zijn. Op deze route kunnen we mogelijke stofverwaaiing daardoor verminderen. We gaan dit dan ook direct aanpakken.”

Met het vernieuwen van de overstorten, plaatsen we nieuwe overkappingen die ervoor zorgen dat het stof zoveel mogelijk binnen de installaties blijft. In de komende weken pakken we de eerste twee overstorten aan. Adriaan Gaasbeek vervolgt: “Dit zijn niet de enige overstorten die we aanpakken, we hebben er nog meer op de planning staan. Ook werken we hard aan een set van operationele maatregelen.”

Naast deze operationele maatregelen, zullen we met de Roadmap Plus ook een pakket aan maatregelen nemen om de kans op mogelijke stofverwaaiing op ons terrein te beperken.

 

Nieuws 2021

Tata Steel over plan FNV

14 mei 2021

Tata Steel Nederland (TSN) heeft kennis genomen van het plan waarmee FNV een brede discussie wil starten over de beste manier voor verduurzaming van de staalproductie in de IJmond.

Financiële resultaten

06 mei 2021

Tata Steel Limited heeft de financiële resultaten voor het kwartaal en het boekjaar eindigend op 31 maart 2021 gepubliceerd.

Dodenherdenking

04 mei 2021

Vanwege de coronamaatregelen was onze dodenherdenking op 4 mei ook dit jaar anders dan anders. Jaarlijks herdenken wij alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies en in het bijzonder de 69 omgekomen medewerkers van Hoogovens en dwangarbeiders.

Vernieuwen overstortplekken

03 mei 2021

Tijdens het transport van grondstoffen naar de Hoogovens, wordt het materiaal soms van de ene transportband op de andere transportband gestort. De komende periode vernieuwen wij twee van deze zogeheten overstortplekken. Hierdoor kan er minder stof vanaf deze plekken mogelijk opwaaien.

Oplevering Elektrofilterinstallatie enkele weken vertraagd

30 april 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied geïnformeerd dat de oplevering van de tweede Elektrofilterinstallatie voor de Sinterkoelers van de Sinterfabriek enkele weken vertraging heeft opgelopen.

Tata-Kids of Steel® Football middagen

26 april 2021

Maandagmiddag 10 mei en woensdagmiddag 7 juli organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuke en sportieve voetbalmiddag; een Tata-Kids of Steel® Football middag in het kader van het community partnerschap. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar kunnen gratis deelnemen!

Onderzoeksraad voor Veiligheid

26 april 2021

Tata Steel is door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) geïnformeerd over het feit dat er een onderzoek komt naar de impact van industriële uitstoot op de omgeving. Het gaat om een thematisch onderzoek. De precieze reikwijdte hiervan is nog niet bekend. De directie van Tata Steel heeft volledige medewerking toegezegd en heeft de Onderzoeksraad uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek aan de site in IJmuiden.

Tata Steel levert staal voor kunstproject

23 april 2021

Kunstenaar Piet van Wijk en Tata Steel gaan een samenwerking aan voor de totstandkoming van het kunstwerk ‘het Palenhuis’ in Amsterdam. De kunstenaar heeft een prijsvraag gewonnen die was uitgezet door de Gemeente Amsterdam. Tata Steel levert voor dit kunstwerk 28 stalen Weathering steel buizen.

HIsarna opgestart

22 april 2021

Vandaag is bij Tata Steel in IJmuiden de proeffabriek voor het HIsarna-proces weer opgestart. In dit proces wordt ijzer gemaakt direct uit de grondstoffen kolen en erts, zonder dat daar eerst kooks, sinter of pellets van gemaakt hoeven te worden.

Hoogovenmonument krijgt Jan Brasser plaquette

22 april 2021

Jan Brasser werkte van 1939 tot 1943 als smelter voor Hoogovens. Daarna staat in zijn personeelsdossier: ‘Is zoek’. Dat was niet voor niets! Hij was ondergedoken na de mei staking van ’43. Pas na de Tweede Wereldoorlog bleek dat Jan Brasser een van de kopstukken uit het Nederlandse verzet was. Hiervoor ontving hij een hoge koninklijke onderscheiding van Koningin Wilhelmina. Jan Brasser heeft veel verzetsdaden uitge-voerd, samen met bekende verzetshelden Jan Bonekamp en Hannie Schaft. Gewa-pend met pistool in de hand fietste Jan Brasser (alias Witte Ko) door Noord-Holland om onderduikers onder te brengen of aanslagen te plegen. Hij was ook de aanjager voor de februari-staking in de staalfabriek van het toenmalige Hoogovens.

Dodenherdenking bij Tata Steel zonder publiek

22 april 2021

In verband met de coronamaatregelen zal ook dit jaar de Dodenherdenking bij Tata Steel op dinsdag 4 mei zonder publiek plaatsvinden. Elk jaar vindt op die datum bij Tata Steel de herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Natuur op terrein Tata Steel in beeld

22 april 2021

Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers weer de activiteiten van de ijsvogels op het terrein van Tata Steel in IJmuiden live volgen. De natuurcamera staat gericht op de ijsvogelwand bij een sloot op het noordterrein. De ijsvogel broedt bij voorkeur in steile wanden aan het water. De felgekleurde vogel is meerdere malen gesignaleerd bij de ijsvogelwand. De komende periode wordt duidelijk of de ijsvogel dit jaar gaat broeden op deze locatie. De natuurwebcam wordt van energie voorzien door zonnepanelen en start ’s ochtends enkele uren na zonsopgang met het doorsturen van live beelden. Na zonsondergang zendt de webcam ook in het donker nog enige tijd infraroodbeelden uit, totdat de opgespaarde energie is verbruikt.

Overdag stoom afblazen

20 april 2021

Bij het Energiebedrijf, het centrale punt voor alle energievoorzieningen voor de IJmuiden site, worden voortaan de stoominstallaties zoveel mogelijk overdag in- en uit bedrijf genomen voor onderhoud. Na een recent incident waarbij geluidsoverlast voor de omgeving werd veroorzaakt, is direct naar een oplossing gezocht om dit in het vervolg te voorkomen.

Reactie berichtgeving KGF2 in Noordhollands Dagblad

20 april 2021

Naar aanleiding van de berichtgeving over KGF2 in Noordhollands Dagblad, hechten we eraan te melden dat hetgeen in het artikel wordt gesteld, zaken zijn die in het verleden speelden en door directie in overleg met de OR zijn opgepakt. Hieronder volgt de reactie zoals wij die aan NHD hebben gegeven, die in de printversie van het artikel slechts gedeeltelijk is overgenomen.

Toezicht op Kooks- en Gasfabriek 2

15 april 2021

Tata Steel heeft kennis genomen van de aankondiging van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om intensief toezicht te gaan houden op Kooks- en Gasfabriek 2. Tata Steel zal hierover met de Omgevingsdienst in overleg treden en zal alle medewerking verlenen aan de toezichthouders.

Tata Steel en gezondheid

14 april 2021

Tata Steel heeft vanochtend kennis genomen van de publicatie van het rapport van de RIVM “Tussentijdse resultaten gezondheidsonderzoek in de IJmond”.

Toekomst in de techniek, Girls’ Day Online

13 april 2021

Tata Steel wil jongeren laten ervaren hoe het is om te werken in de techniek en organiseert daar regelmatig activiteiten voor. Eén daarvan is de jaarlijkse Girls’ Day.

Herstart HIsarna proeffabriek

09 april 2021

De omgevingsdienst Noord-Holland-Noord heeft aan Tata Steel laten weten dat de proeffabriek HIsarna aan de regels voor natuurbescherming voldoet.

Feiten over kwiklozing

31 maart 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst geïnformeerd dat de indirecte lozing van kwik op het openbaar rioolstelsel in de optiek van Tata Steel wel degelijk is vergund. Zo wordt in de oorspronkelijke vergunningsaanvraag uit 2001 de lozing van kwik vermeld. Dit heeft betrekking op een vergunde indirecte lozing waarbij gascondensaat afkomstig uit de Hoogovengasleiding wordt afgevoerd via een openbaar rioolstelsel van de gemeente Velsen naar de RWZI (Rioolwaterzuiveringsinstallatie) van Velsen.

Tata Steel dient plan in voor CO2 afvang en productie waterstof

30 maart 2021

40% CO2 reductie in 2030 mogelijk

Brand bij Tata Steel

28 maart 2021

Vanmiddag is door nog onbekende oorzaak rond 14.30 uur brand uitgebroken bij een transportband voor kolen op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

In actie om overlast te verminderen

23 maart 2021

Ze zijn niet te missen op het Tata Steel terrein: de billboards op ons terrein die oproepen bij te dragen aan het verminderen van de overlast. Ze roepen op tot acties om te verbeteren in het dagelijks werk. Deze acties vinden plaats naast de uitvoering van de maatregelen uit de Roadmap om overlast te verminderen.

Topproduct voor topclub

22 maart 2021

Afgelopen week heeft Tata Steel dochterbedrijf SAB-profiel stalen dakprofielen geleverd voor het nieuwe dak van het AZ-stadion in Alkmaar. Voor de uitzonderlijk lange profielen van 26,5 meter zijn de installaties in IJsselstein zelfs speciaal uitgebouwd.

Informatie staalslakken naar aanleiding van uitzending ‘De Vuilnisman’

21 maart 2021

In de uitzending van De Vuilnisman afgelopen zondagavond op NPO2 kwam de toepassing van staalslakken aan bod. Wij hebben meegewerkt aan het programma en delen onderstaand graag aanvullende informatie over staalslakken en de toepassing daarvan.

Tata Steel opent virtueel de deuren voor toekomstige medewerkers

17 maart 2021

Tata Steel investeert in de toekomst en daarom zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers in de techniek in een breed scala aan functies en ervaring. Van jong geleerd tot gedegen ervaring. Bent u nieuwsgierig naar welke vacatures wij hebben? Of op zoek naar een gedegen opleiding in de techniek voor uw kind? In april 2021 openen we onze digitale deuren en kan men kennismaken met Tata Steel als werkgever.

Transport over Tata Steel terrein voor werkzaamheden TenneT

16 maart 2021

Netbeheerder TenneT gaat zeekabels aanleggen bij het strand van Heemskerk voor het toekomstige transport van de windenergie vanaf de Noordzee. Hiervoor heeft TenneT een plan ingediend bij Rijkswaterstaat. In goed overleg is het terrein van Tata Steel in het plan opgenomen als transportroute om Wijk aan Zee te ontzien. Dit scheelt voor het dorp honderden zware transportbewegingen.

Tata Steel één van de vier beste (thuis)werkgevers in de IJmond!

15 maart 2021

Tata Steel is verkozen tot één van de vier beste (thuis)werkgevers in de regio. Ons bedrijf werd door vele collega’s voor deze titel genomineerd. De nominaties werden vergezeld door lovende reacties.

Bomenkap in groenstrook Zeestraat

10 maart 2021

De groenstrook langs de Zeestraat tussen Beverwijk en Wijk aan Zee is eigendom van Tata Steel. In die groenstrook staan veel iepenbomen. De laatste twee jaar heeft de iepziekte daar behoorlijk toegeslagen. Tata Steel is als eigenaar wettelijk verplicht om de zieke bomen te verwijderen

Hoe creatief ben jij tijdens de vakantie?

17 februari 2021

We dagen je uit om samen met de leerlingen van de Academy van Tata Steel creatief aan de gang te gaan in de voorjaarsvakantie. Zo hoef je je thuis niet te vervelen en leer je ook iets over techniek! Kijk hieronder voor de video's waarmee je thuis zelf aan de slag kan en maak kans op een leuke prijs!

Uitleg zwarte sneeuw

17 februari 2021

Op zondag 14 februari 2021 is ontdekt dat de sneeuw in de buurt va de Reyndersweg zwart was. Wij hebben inderdaad geconstateerd dat de zwarte plekken op de sneeuw van ons afkomstig zijn.

Online Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

10 februari 2021

Op donderdag 18 februari a.s. kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Online Open Dag staan de virtuele deuren van de Academy van 18.30 tot 21.00 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook via online-presentaties door coaches en leerlingen, chats met recruiters en veel video’s kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Flinke uitbreiding E-neuzennetwerk

08 februari 2021

Tata Steel in IJmuiden gaat het netwerk van elektronische neuzen (E-neuzen) op het bedrijfsterrein verder uitbreiden. Fasegewijs zullen de komende maanden 30 E-neuzen bij worden geplaatst. Daarmee verdubbelen we het aantal E-neuzen om geurbronnen beter te kunnen herleiden en zodoende gerichte maatregelen te kunnen nemen.

Reactie Tata Steel vooraankondiging aangifte

05 februari 2021

We hebben in de media het bericht gelezen over het voornemen om aangifte te doen tegen Tata Steel. We hebben een actieplan dat de impact van onze bedrijfsprocessen op de omgeving tot een minimum beperkt en investeren daarin honderden miljoenen euro’s. Wij handelen naar beste eer en geweten. Wij hechten er waarde aan om altijd in gesprek te zijn met de omgeving en nemen de zorgen van onze buren zeer serieus.

Jorden van Foreest wint Tata Steel Chess Tournament 2021

31 januari 2021

Eerste Nederlandse winnaar sinds 1985

SSAB ziet af van overname Tata Steel Nederland

29 januari 2021

Vandaag is bekend gemaakt dat de besprekingen met SSAB over een mogelijke verkoop van het in Nederland gevestigde deel van ons bedrijf zijn afgebroken. SSAB ziet af van de overname van Tata Steel Nederland. SSAB geeft aan een overname op dit moment financieel niet goed te kunnen verantwoorden en niet te kunnen inpassen in hun strategie.

Bekleden muren compartimenten schrootpark

22 januari 2021

Op dit moment bekleden we de muren van de compartimenten waarbinnen we schroot verladen. De muren worden voorzien van geluidsabsorberend materiaal om geluiden afkomstig van het schrootpark verder te verminderen. De verwachting is dat alle muren eind januari bekleed zijn.

Online Jeugd Schaaksimultaan 20 januari

12 januari 2021

De tweede woensdagmiddag, 20 januari 2021, van het Tata Steel Chess Tournament staat ook dit jaar in het teken van een feestelijke schaaksimultaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege COVID-19 is het programma dit jaar online, met een supergaaf simultaantoernooi in samenwerking met Chessity. Een middag lang lekker veel partijtjes spelen. En wie weet mag jij wel schaken tegen één van de vier echte schaakpro’s!

Tata Steel Chess Festival 23 & 24 januari

12 januari 2021

Zaterdag 23 en zondag 24 januari vindt in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament het Tata Steel Chess Festival plaats. Dit jaar zal het Chess Festival volledig online worden georganiseerd en kun je vanuit huis deelnemen aan diverse activiteiten.

Online Open Dag van de bedrijfsschool Tata Steel

08 januari 2021

Op donderdag 14 januari a.s. en dinsdag 2 februari a.s.zijn er bij de Academy van Tata Steel de Online Open Dagen. Hier kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, online kennismaken met de bedrijfsschool. Tijdens deze online open dag staan de virtuele deuren open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Tata Steel gaat uitstoot zeer zorgwekkende stoffen verder verminderen

08 januari 2021

Tata Steel is gestart met een aantal maatregelen om de uitstoot van zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) vanaf de site in IJmuiden verder te verminderen en daarmee de impact op de omgeving fors te reduceren. Deze maatregelen worden dit jaar in een plan vastgelegd, dat bij de Omgevingsdienst wordt ingediend. De implementatie van dit reductieplan is al deels van start gegaan en wordt in de komende jaren verder uitgebreid.

Uitstel realiseren filterinstallatie Sinterfabriek

07 januari 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied (ODNZKG) in april 2020 laten weten dat de planning om het filter bij de Sinterfabriek op 31 januari 2021 in werking te hebben vanwege overmacht helaas niet haalbaar is. Door de coronapandemie kunnen noodzakelijke materialen, onderdelen en expertise uit het buitenland niet op tijd aanwezig zijn in Nederland.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2021

Volg ons