Online Jeugd Schaaksimultaan 20 januari

12-01-2021

De tweede woensdagmiddag, 20 januari 2021, van het Tata Steel Chess Tournament staat ook dit jaar in het teken van een feestelijke schaaksimultaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege COVID-19 is het programma dit jaar online, met een supergaaf simultaantoernooi in samenwerking met Chessity. Een middag lang lekker veel partijtjes spelen. En wie weet mag jij wel schaken tegen één van de vier echte schaakpro’s!

In de spannende toernooi-arena van Chessity houdt het Tata Steel Chess Tournament een leuk en uitdagend schaakfeestje voor kinderen.
Tijdens het simultaantoernooi ga je online schaken tegen andere kinderen. Maar je kunt ook worden ingedeeld tegen vier echte schaakmeesters en kampioenen: Hans Böhm, Anne Haast, Stefan Kuipers en Jop Delemarre.

Deze pro's spelen tegen een heleboel kinderen tegelijk (simultaan), dus ze krijgen het niet makkelijk... misschien lukt het jou wel om te winnen! Meedoen is graits!

Wanneer: woensdag 20 januari 2020
Hoe laat: 14:30 - 16:30 uur
Waar: online op Chessity

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament kunnen kinderen een gratis Chessity Acount aanmaken en gebruiken om online mee te schaken.

Kijk voor meer informatie op  https://tatasteelchess.com/tatasteelchessfestival/jeugd-simultaan/

 

Tata – Kids of Steel® Scholencompetitie
Naast de individuele online Jeugd Schaaksimultaan zal dit jaar in de week van 25 t/m 31 januari ook de Tata - Kids of Steel ® Scholencompetitie worden gehouden.

Dit is een online competitie voor scholen die duurt van 25 t/m 31 januari. De competitie wordt gespeeld via Chessity. De punten die de leerlingen halen in toernooiperiode halen in de schaaktoernooien op Chessity, tellen mee voor de scholencompetitie. Dagelijks start begint er 9:00 en 21:00 uur elk half uur een nieuw toernooi. Kinderen kunnen zo vaak meedoen als ze zelf willen.

De schoolscore is het totaal van de high-scores van de vier beste schakers van de school. Voor elke leerling telt het beste persoonlijke toernooiresultaat van de week. De kinderen kunnen zich dus zelfs op zondagavond nog in het schoolteam spelen. Zo blijft het tot het laatste moment spannend.

Zodra een van de leerlingen meedoet aan een schaaktoernooi op Chessity, wordt jouw school opgenomen in de ranglijst.  Na het laatste toernooi op zondagavond wordt de eindstand van die week opgemaakt.

Nieuws 2021

Bekleden muren compartimenten schrootpark

22 januari 2021

Op dit moment bekleden we de muren van de compartimenten waarbinnen we schroot verladen. De muren worden voorzien van geluidsabsorberend materiaal om geluiden afkomstig van het schrootpark verder te verminderen. De verwachting is dat alle muren eind januari bekleed zijn.

Online Jeugd Schaaksimultaan 20 januari

12 januari 2021

De tweede woensdagmiddag, 20 januari 2021, van het Tata Steel Chess Tournament staat ook dit jaar in het teken van een feestelijke schaaksimultaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege COVID-19 is het programma dit jaar online, met een supergaaf simultaantoernooi in samenwerking met Chessity. Een middag lang lekker veel partijtjes spelen. En wie weet mag jij wel schaken tegen één van de vier echte schaakpro’s!

Tata Steel Chess Festival 23 & 24 januari

12 januari 2021

Zaterdag 23 en zondag 24 januari vindt in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament het Tata Steel Chess Festival plaats. Dit jaar zal het Chess Festival volledig online worden georganiseerd en kun je vanuit huis deelnemen aan diverse activiteiten.

Online Open Dag van de bedrijfsschool Tata Steel

08 januari 2021

Op donderdag 14 januari a.s. en dinsdag 2 februari a.s.zijn er bij de Academy van Tata Steel de Online Open Dagen. Hier kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, online kennismaken met de bedrijfsschool. Tijdens deze online open dag staan de virtuele deuren open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Tata Steel gaat uitstoot zeer zorgwekkende stoffen verder verminderen

08 januari 2021

Tata Steel is gestart met een aantal maatregelen om de uitstoot van zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) vanaf de site in IJmuiden verder te verminderen en daarmee de impact op de omgeving fors te reduceren. Deze maatregelen worden dit jaar in een plan vastgelegd, dat bij de Omgevingsdienst wordt ingediend. De implementatie van dit reductieplan is al deels van start gegaan en wordt in de komende jaren verder uitgebreid.

Uitstel realiseren filterinstallatie Sinterfabriek

07 januari 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied (ODNZKG) in april 2020 laten weten dat de planning om het filter bij de Sinterfabriek op 31 januari 2021 in werking te hebben vanwege overmacht helaas niet haalbaar is. Door de coronapandemie kunnen noodzakelijke materialen, onderdelen en expertise uit het buitenland niet op tijd aanwezig zijn in Nederland.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2019

Volg ons