Hoe creatief ben jij tijdens de vakantie?

17-02-2021

We dagen je uit om samen met de leerlingen van de Academy van Tata Steel creatief aan de gang te gaan in de voorjaarsvakantie. Zo hoef je je thuis niet te vervelen en leer je ook iets over techniek! Kijk hieronder voor de video's waarmee je thuis zelf aan de slag kan en maak kans op een leuke prijs!

 

1) Constructiebouw: " wie maakt de hoogste knikkerbaantoren & win!" 

Een knikkerbaantoren moet dezelfde eigenschappen hebben als een wolkenkrabber. Aan de ene kant erg stevig, zodat hij niet zal omvallen wanneer het gewicht ongelijk verdeeld is, maar ook flexibel. Eeen wolkenkrabber moet namelijk ook kunnen bewegen, bijvoorbeeld wanneer het heel hard stormt. Anders zoude er scheuring in het gebouw kunnen ontstaan.

Doe mee & Win: De uitdaging van deze knutselopdracht is het bouwen van een knikkerbaantoren die hoog en sterk is. Maak jij de mooiste, hoogste en stevigste knikkerbaan? Doe mee en maak kans op een robot bouwpakket!
Maak een foto van jouw knikkerbaan en  mail deze uiterlijk zondag 28 februari naar omgevingsnieuws@tatasteeleurope.com
Zet in de mail je naam, adres, leeftijd en hoe hoog jouw knikkerbaan is geworden.

 

Wat heb je nodig voor deze knutselopdracht:

 • A4-papier of tijdschriften om papierstroken van te knippen
 • liniaal / houten lat
 • hobby lijm
 • schaar
 • stevige ondergrond voor de toren
 • en uiteraard knikkers

  Handig voor als je er niet uitkomt: Knikkerbaantoren

 

 

 

2) Ontwerp je eigen blikwikkel

Staal is het meest gebruikte materiaal ter wereld. Het is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Of we nu eten, reizen, werken of recreëren. Staal is ook belangrijk voor een duurzame toekomst. Bij de productie van zonnepanelen, windmolens en elektrische auto’s of blikjes voor voedsel is staal nodig. Daarnaast is staal het enige materiaal dat volledig recyclebaar is met behoud van alle kwaliteit. Het kan dus eindeloos gebruikt worden en gaat nooit verloren. Van gerecycled blik kan bijvoorbeeld een skelter, step of een fiets gemaakt!

Wat heb je nodig voor deze knutselopdracht:

 • blikje
 • blikwikkel 
 • een schaar
 • lijm
 • en natuurlijk wat knutsel en tekenmateriaal

 

3) Procestechniek: “Blaas de beste & de grootste bellen”

Tijdens de opleiding procestechniek van de Academy van Tata Steel leer je onder andere alles over de samenstelling van vloeistoffen. Jij mag nu zelf aan de slag om op zoek te gaan naar de ultieme samenstelling van bellenblaasvloeistof om de allerbeste en grootste bellen te blazen!

Wat heb je nodig voor dit experiment:

 • water
 • afwasmiddel
 • 4 bekers
 • 1 eetlepel
 • suiker
 • bellenblaasraampje; (je kunt je eigen bellenblaasraampje maken van bijvoorbeeld ijzerdraad, rietjes of de sluiting van een vuilniszak.) 

 

 

Nieuws 2021

Hoe creatief ben jij tijdens de vakantie?

17 februari 2021

We dagen je uit om samen met de leerlingen van de Academy van Tata Steel creatief aan de gang te gaan in de voorjaarsvakantie. Zo hoef je je thuis niet te vervelen en leer je ook iets over techniek! Kijk hieronder voor de video's waarmee je thuis zelf aan de slag kan en maak kans op een leuke prijs!

Uitleg zwarte sneeuw

17 februari 2021

Op zondag 14 februari 2021 is ontdekt dat de sneeuw in de buurt va de Reyndersweg zwart was. Wij hebben inderdaad geconstateerd dat de zwarte plekken op de sneeuw van ons afkomstig zijn.

Online Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

10 februari 2021

Op donderdag 18 februari a.s. kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Online Open Dag staan de virtuele deuren van de Academy van 18.30 tot 21.00 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook via online-presentaties door coaches en leerlingen, chats met recruiters en veel video’s kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Flinke uitbreiding E-neuzennetwerk

08 februari 2021

Tata Steel in IJmuiden gaat het netwerk van elektronische neuzen (E-neuzen) op het bedrijfsterrein verder uitbreiden. Fasegewijs zullen de komende maanden 30 E-neuzen bij worden geplaatst. Daarmee verdubbelen we het aantal E-neuzen om geurbronnen beter te kunnen herleiden en zodoende gerichte maatregelen te kunnen nemen.

Reactie Tata Steel vooraankondiging aangifte

05 februari 2021

We hebben in de media het bericht gelezen over het voornemen om aangifte te doen tegen Tata Steel. We hebben een actieplan dat de impact van onze bedrijfsprocessen op de omgeving tot een minimum beperkt en investeren daarin honderden miljoenen euro’s. Wij handelen naar beste eer en geweten. Wij hechten er waarde aan om altijd in gesprek te zijn met de omgeving en nemen de zorgen van onze buren zeer serieus.

Jorden van Foreest wint Tata Steel Chess Tournament 2021

31 januari 2021

Eerste Nederlandse winnaar sinds 1985

SSAB ziet af van overname Tata Steel Nederland

29 januari 2021

Vandaag is bekend gemaakt dat de besprekingen met SSAB over een mogelijke verkoop van het in Nederland gevestigde deel van ons bedrijf zijn afgebroken. SSAB ziet af van de overname van Tata Steel Nederland. SSAB geeft aan een overname op dit moment financieel niet goed te kunnen verantwoorden en niet te kunnen inpassen in hun strategie.

Bekleden muren compartimenten schrootpark

22 januari 2021

Op dit moment bekleden we de muren van de compartimenten waarbinnen we schroot verladen. De muren worden voorzien van geluidsabsorberend materiaal om geluiden afkomstig van het schrootpark verder te verminderen. De verwachting is dat alle muren eind januari bekleed zijn.

Online Jeugd Schaaksimultaan 20 januari

12 januari 2021

De tweede woensdagmiddag, 20 januari 2021, van het Tata Steel Chess Tournament staat ook dit jaar in het teken van een feestelijke schaaksimultaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege COVID-19 is het programma dit jaar online, met een supergaaf simultaantoernooi in samenwerking met Chessity. Een middag lang lekker veel partijtjes spelen. En wie weet mag jij wel schaken tegen één van de vier echte schaakpro’s!

Tata Steel Chess Festival 23 & 24 januari

12 januari 2021

Zaterdag 23 en zondag 24 januari vindt in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament het Tata Steel Chess Festival plaats. Dit jaar zal het Chess Festival volledig online worden georganiseerd en kun je vanuit huis deelnemen aan diverse activiteiten.

Online Open Dag van de bedrijfsschool Tata Steel

08 januari 2021

Op donderdag 14 januari a.s. en dinsdag 2 februari a.s.zijn er bij de Academy van Tata Steel de Online Open Dagen. Hier kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, online kennismaken met de bedrijfsschool. Tijdens deze online open dag staan de virtuele deuren open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Tata Steel gaat uitstoot zeer zorgwekkende stoffen verder verminderen

08 januari 2021

Tata Steel is gestart met een aantal maatregelen om de uitstoot van zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) vanaf de site in IJmuiden verder te verminderen en daarmee de impact op de omgeving fors te reduceren. Deze maatregelen worden dit jaar in een plan vastgelegd, dat bij de Omgevingsdienst wordt ingediend. De implementatie van dit reductieplan is al deels van start gegaan en wordt in de komende jaren verder uitgebreid.

Uitstel realiseren filterinstallatie Sinterfabriek

07 januari 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied (ODNZKG) in april 2020 laten weten dat de planning om het filter bij de Sinterfabriek op 31 januari 2021 in werking te hebben vanwege overmacht helaas niet haalbaar is. Door de coronapandemie kunnen noodzakelijke materialen, onderdelen en expertise uit het buitenland niet op tijd aanwezig zijn in Nederland.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2021