Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2022 compleet

06-12-2021

Met de bekendmaking vandaag van de grootmeesters van de Tata Steel Challengers is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2022 compleet. Nederland wordt in de Tata Steel Masters vertegenwoordigd door Anish Giri (nummer 7 van de wereld) en Jorden van Foreest, de winnaar van het Tata Steel Chess Tournament 2021. Beide grootmeestergroepen zijn samengesteld uit gevestigde namen en aanstormend talent. Die mix is een van de succesfactoren van het prestigieuze Tata Steel Chess Tournament, dat ook bekend staat als ‘het Wimbledon van het schaken’. Met dertien speelronden is dit tevens het zwaarste schaaktoernooi ter wereld. De 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 14 tot en met 30 januari 2022.

Coronamaatregelen
Onder de huidige coronaregels is het niet toegestaan om publiek toe te laten. Dat is ook de reden dat er in 2022 geen Chess On Tour evenement plaatsvindt. De amateurtoernooien zullen vooralsnog wel doorging vinden, maar in afgeslankte vorm, om spelers gepaste afstand tot elkaar in acht te kunnen laten nemen. De organisatie van het Tata Steel Chess Tournament ziet er nauwlettend op toe dat alle actuele coronamaatregelen worden geïmplementeerd en nageleefd tijdens het toernooi.

Jongste deelnemer dubbeltalent: schaker en voetballer
De Tata Steel Challengers is komende editie een zeer jeugdige groep: 11 van de 14 schakers zijn in het huidige millennium geboren. Marc’Andria Maurizzi (14) is de jongste deelnemer en is de jongste Franse grootmeester ooit. De Corsicaan is een zeldzaam dubbeltalent: hij is ook een uitstekende voetballer! De twee hoogst geklasseerde junioren van de vrouwenranglijst doen ook mee: Polina Shuvalova en Zhu Jiner, respectievelijk nummer 1 en 2 bij de vrouwen tot en met 20 jaar. De speler met de hoogste ranking is Rinat Jumabayev uit Kazachstan. Hij baarde opzien door tijdens de World Cup in Sotsji Fabiano Caruana uit te schakelen. Max Warmerdam, die vorige week Nederlands kampioen werd, is een van de drie Nederlandse deelnemers, naarst Erwin l’Ami en Lucas van Foreest. Roven Vogel won in 2020 de Tata Steel Qualifyers, waarmee hij promotie naar de Tata Steel Challengers verdiende.

Deelnemers Tata Steel Challengers 2022

Naam                                     Land                Rating

Rinat Jumabayev                   Kazachstan     2631 

Arjun Erigaisi                          India                2629    

Surya Ganguly                       India                2627 

Erwin l’Ami                             Nederland       2622 

Thai Dai Van Nguyen             Tsjechië          2609 

Max Warmerdam                   Nederland       2599 

Jonas Buhl Bjerre                  Denemarken  2586 

Daniel Dardha                        België              2533    

Lucas van Foreest                 Nederland       2530 

Volodar Murzin                       Rusland          2519 

Polina Shuvalova                   Rusland          2516    

Marc’Andria Maurizzi              Frankrijk         2496 

Zhu Jiner                                China              2478 

Roven Vogel                           Duitsland         2452               

  

Deelnemers Tata Steel Masters 2022

Naam                                     Land                Rating             Plek op wereldranglijst

Magnus Carlsen                     Noorwegen     2856                1

Fabiano Caruana                   V.S.                 2792                4

Anish Giri                               Nederland       2772                7

Shakhriyar Mamedyarov       Azerbeidzjan   2767                9

Richard Rapport                     Hongarije        2763                11

Jan-Krzysztof Duda               Polen              2760                13

Sergey Karjakin                      Rusland          2743                18

Vidit Santosh Gujrathi            India                2727                22

Daniil Dubov                          Rusland          2720                24

Andrey Esipenko                    Rusland          2714                26

Samuel Shankland                 V.S.                 2708                29

Jorden van Foreest                Nederland       2702                34

Nils Grandelius                       Zweden           2672                66

R. Praggnanandhaa               India                2612                198

De ratings zijn de FIDE-ratings van 1 december 2021.


Staal en schaken: creativiteit en innovatie
Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Daarnaast verbindt de schaaksport mensen van over de hele wereld, hetgeen nu meer dan ooit belangrijk is. Via #ChessConnects organiseert Tata Steel samen met haar partners verschillende projecten om mensen rondom de schaaksport met elkaar in contact te brengen, met een speciale focus op het verbinden van jongeren.

Het laatste nieuws en informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

 

Bijlage: Foto van de beslissende tweestrijd tussen toernooiwinnaar Jorden Van Foreest en Anish Giri tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2021. Beiden zijn komende editie weer van de partij.

Nieuws 2021

Samenstelling TSN Raad van Bestuur nu definitief

24 december 2021

Tata Steel Limited kondigt aan dat Hans van den Berg per 1 januari 2022 de rol van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland zal opnemen, naast zijn functionele verantwoordelijkheid als MD TS IJmuiden. Co van Dort als CFO en Tom Eussen als MD TS Downstream Europe zijn de andere twee leden van de Raad van Bestuur per 1 januari 2022.

Blazen doe je zo - opleidingen Tata Steel Orkest

21 december 2021

Het Tata Steel Orkest biedt in de loop van het nieuwe jaar weer opleidingen aan om kinderen van verschillende leeftijden kennis te laten maken met muziek en instrumenten.

Tata Steel Chess Tournament 2022 gaat door, zonder amateurs

21 december 2021

Het Tata Steel Chess Tournament 2022 gaat door, maar zonder amateurgroepen. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie besloten dat het niet verantwoord is om in januari amateurschakers te ontvangen in Wijk aan Zee.

Tata Steel tekent voor aansluiting op landelijk elektriciteitsnet voor productie groen staal

21 december 2021

Tata Steel zet zich in voor een duurzame toekomst. Groen staal in een schone omgeving via de waterstofroute. De keuze voor deze route betekent dat Tata Steel in de toekomst ongeveer vier keer zoveel elektrisch vermogen verwacht te verbruiken dan nu het geval is. Daarom heeft Tata Steel een overeenkomst met TenneT getekend voor een directe aansluiting op het landelijk elektriciteitsnet om groene stroom te kunnen gebruiken in de toekomst.

Maatregelen Roadmap Plus realiseren forse afname in uitstoot PAK-stoffen

20 december 2021

Tata Steel is volop bezig met het doorvoeren van maatregelen die de uitstoot van Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen - ofwel PAK-stoffen – fors verminderen. De maatregelen uit het Roadmap Plus-pakket zijn al vergevorderd en leiden in 2022 tot een vermindering van de uitstoot van PAK-stoffen met circa 50 procent ten opzichte van 2019.

Informatieloket 'Tata Steel in de Buurt' t/m 14 januari 2022 gesloten

20 december 2021

Het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee is in navolging van de landelijke coronarichtlijnen voorlopig t/m 14 januari 2022 gesloten.

Overkappen koelproces converterslak gestart

15 december 2021

In samenwerking met Harsco zijn we deze week gestart met de realisatie van de eerste nieuwe slakkenputten voor het koelen van converterslak. Deze nieuwe putten krijgen straks een mobiele overkapping waardoor we de verspreiding van stof tijdens het koelproces gaan verminderen. We verwachten begin volgend jaar de eerste nieuwe overkapte putten in gebruik te nemen en medio 2022 alle putten. Hierdoor koelen we de complete stroom aan converterslak onder een overkapping en minimaliseren we deze stofneerslag in de woonomgeving.

Toekomstige generatie strijdt om felbegeerde schaakbekers

14 december 2021

Afgelopen weekend werd fanatiek geschaakt tijdens de Grandprix schaakwedstrijd van Schaakvereniging de Wijkertoren uit Beverwijk. 61 kinderen schaakten op dé schaakplek van de IJmond, “De Moriaan” in Wijk aan Zee. Niet alleen de grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament, maar ook onze toekomstige generatie strijden hier tegen elkaar om felbegeerde bekers. Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het donatieprogramma “Future Generations” van Tata Steel.

Afname geuremissie bij opstoken staalpannen

09 december 2021

Geuremissies bij het drogen van ruwijzer- en staalpannen zijn verminderd. Dit blijkt uit een recente proefperiode waarbij emissies die vrijkomen, opgevangen en opnieuw ingezet werden in het productieproces. Tijdens deze proef is de waarneming van de geurcomponenten door de elektronische neuzen (e-neuzen) gehalveerd. Vanwege dit positieve resultaat, hebben we de aanpassingen aan de installatie definitief doorgevoerd.

Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2022 compleet

06 december 2021

Met de bekendmaking vandaag van de grootmeesters van de Tata Steel Challengers is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2022 compleet. Nederland wordt in de Tata Steel Masters vertegenwoordigd door Anish Giri (nummer 7 van de wereld) en Jorden van Foreest, de winnaar van het Tata Steel Chess Tournament 2021. Beide grootmeestergroepen zijn samengesteld uit gevestigde namen en aanstormend talent. Die mix is een van de succesfactoren van het prestigieuze Tata Steel Chess Tournament, dat ook bekend staat als ‘het Wimbledon van het schaken’. Met dertien speelronden is dit tevens het zwaarste schaaktoernooi ter wereld. De 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 14 tot en met 30 januari 2022.

Interview met Hans van den Berg in RTL-Z

01 december 2021

In een interview met RTL Z gaat onze directievoorzitter Hans van den Berg in op de oproep van staatssecretaris Van Weyenberg aan Tata Steel om nog sneller te verschonen.

Podcast met Hans van den Berg

01 december 2021

Luister hieronder naar de laatste podcast van Studio Energie van Remco de Boer die in gesprek is met onze directeur Hans van den Berg over de waterstofroute.

Reactie op brief en bericht I&W

01 december 2021

Vandaag hebben de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat gereageerd op het debat dat in september in de Tweede Kamer plaatsvond.

Deuremissies Kooksfabriek 2 fors afgenomen

29 november 2021

Door aanpassingen aan de installatie bij Kooksfabriek 2 en een groot aantal operationele maatregelen zijn de emissies bij de deuren van de ovens het afgelopen jaar gehalveerd. Het verminderen van de deuremissies is een belangrijke stap in het verminderen van de geurbelasting in de omgeving. De geurmaatregelen bij Kooksfabriek 2 zijn onderdeel van de Roadmap Plus.

Onafhankelijk onderzoek FNV en Tata Steel: groene productie staal haalbaar

23 november 2021

Uit de onafhankelijke studie van Roland Berger blijkt dat de ambitie van Tata Steel om in 2030 staal te maken met waterstof haalbaar is. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van FNV en Tata Steel om te toetsen of het plan Groen Staal van de FNV en de werknemers realistisch is. Na de eerste stap, waarin wordt overgeschakeld naar gas, kan de stap naar waterstof worden gezet. Belangrijke voorwaarde is wel dat alle lokale en nationale overheidspartijen meewerken.

Onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1

18 november 2021

De Zwavelzuurfabriek bij Kooks – en Gasfabriek 1 gaat vannacht uit bedrijf voor onderhoud. Hierdoor zal vanaf ongeveer 2.00 uur vannacht op alle schoorstenen van KGF1 een zichtbare pluim zijn bij de fabriek.

Reactie Tata Steel aanscherpen voorschriften zwavelzuurfabrieken bij Kooksfabrieken

17 november 2021

Vanmorgen heeft Tata Steel kennisgenomen van het aanscherpen van de voorschriften zwavelzuurfabrieken bij de Kooksfabrieken van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Het belang van elektrificatie voor groen staal

15 november 2021

Tata Steel bereidt zich voor op een duurzame toekomst. Een toekomst waar we groen staal maken met waterstof. Een belangrijke weg om de Nederlandse industrie te verduurzamen is elektrificatie, het vervangen van fossiele brandstoffen door de inzet van elektriciteit. Ook voor een duurzame staalproductie is dit nodig.

Reactie Tata Steel herzieningsbesluit geurbeleid Omgevingsdienst

10 november 2021

Vanmorgen heeft Tata Steel kennisgenomen van het voorgenomen herzieningsbesluit geurbeleid van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Wassen in Staal

08 november 2021

We wassen in staal. De wasmachines en drogers van Miele gebruiken ons speciale emailleerstaal zodat ze nog langer mee gaan. Dat is duurzaam.

Open dag Academy - 16 november

01 november 2021

Wil je meer weten over werken en leren bij Tata Steel en de vakopleidingen van onze bedrijfsschool?

Wijk aan Zee opnieuw bruisend middelpunt van de schaakwereld

26 oktober 2021

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft laten weten dat hij in januari van de partij is bij de 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Dit ondanks het feit dat hij van 26 november tot 14 december zijn wereldtitel moet verdedigen. De organisatie van het Tata Steel Chess Tournament heeft vandaag de deelnemers van de Tata Steel Masters 2022 bekendgemaakt, waarbij nog één plek is vrijgehouden. Als vanouds zullen er ook weer amateurs spelen in De Moriaan en zijn ook bezoekers weer welkom. Het toernooi, dat internationaal bekend staat als het ‘Wimbledon of Chess’, vindt plaats in Wijk aan Zee van 14 tot en met 30 januari 2022. Op dit moment is nog niet bekend of er deze editie een Chess On Tour evenement komt voor de Tata Steel Masters. De 14e deelnemer van de Tata Steel Masters en de grootmeesters van de Tata Steel Challengers worden in november bekendgemaakt.

Staalfabriek in IJmuiden neemt continugietmachine in gebruik

20 oktober 2021

Grootste investering Tata Steel Nederland in deze eeuw

Goed op weg om transport duurzaam te maken

18 oktober 2021

Binnen Tata Steel wordt op diverse vlakken gekeken naar de mogelijkheden om de CO2 uitstoot te verminderen. Naast grote projecten, zoals te koersen op de productie van groene staal via de waterstofroute, werkt Tata Steel ook aan andere duurzame oplossingen die CO2 besparend zijn. Zo is de afdeling Outbound Logistics dagelijks bezig met de duurzaamheidspuzzel rondom het vervoer van grondstoffen en goederen vanuit ons bedrijf. Wereldwijd is deze afdeling verantwoordelijk voor het beleveren van 11 miljoen ton staal per jaar aan onze klanten. Hier wordt bekeken hoe Tata Steel de hele logistieke keten van grondstof tot eindproduct kan verduurzamen.

5000 bezoekers voor grootste techniekpromotie event van Nederland

11 oktober 2021

Meer dan 5000 bezoekers hebben van 4 t/m 8 oktober de Techport Technologieweek bezocht. Deze week stond volledig in het teken van het enthousiasmeren voor werken en leren in de techniek. 4550 leerlingen van de 74 basisscholen en voortgezet onderwijs scholen hebben workshops gevolgd, een online quiz gespeeld of zijn op bedrijfsbezoek geweest. En ook 100 ouders, 150 docenten en 200 vertegenwoordigers van Techport-bedrijven hebben de week bezocht.

Schaakinloop

05 oktober 2021

In het kader van het Global Chess Festival én de aanloop naar de 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament wordt op zaterdagmiddag 9 oktober een gezellige schaakinloop georganiseerd. Tijdens het Global Chess Festival worden wereldwijd zaterdag zoveel mogelijk schaakliefhebbers met elkaar verbonden. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen die het leuk vindt om te (leren) schaken welkom in de Wijkertoren (Kerkstraat 37A ) in Beverwijk.

Techport Technologieweek 4 t/m 8 oktober 2021

01 oktober 2021

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober wordt voor de derde keer de Techport Technologieweek georganiseerd. Een week waarin ruim 4000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en 400 docenten en ouders uit de IJmond, hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken. Als een van de partners van Techport verzorgt Tata Steel een aantal workshops tijdens de Techport Technologieweek

Zelfstandig Tata Steel Nederland gaat voor groen staal in een schone omgeving

01 oktober 2021

Vanaf vandaag gaat Tata Steel Nederland zelfstandig verder. Gisteren is overeenstemming bereikt over de splitsing van Tata Steel Europe. De nieuwe organisatie bestaat uit twee business units: IJmuiden en Downstream, bestaande uit Tubes, Plating, Colors, Distribution en Building Systems.

test url maken

01 oktober 2021

Nieuwe fabriek Tata Steel in Geldermalsen in bedrijf

30 september 2021

Tata Steel heeft in Geldermalsen de modernste en meest innovatieve fabriek ter wereld voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen gebouwd en onlangs in bedrijf genomen. Het volledig duurzame gebouw huisvest twee hightech nieuwe productielijnen, die de leidende rol van SAB-profiel voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder versterkt. De nieuwe fabriek vervangt de productielocatie in Nieuwegein, die inmiddels is gesloten. SAB-profiel is een 100% dochteronderneming van Tata Steel Nederland.

Primeur voor Tata Steel: speciaal staal voor Palenhuis kunstproject

28 september 2021

Tata Steel heeft voor het eerst in Nederland buizen gemaakt die bestaan uit een speciaal soort staal. Voor het kunstproject ‘Het Palenhuis’ in de Amsterdamse Sluisbuurt dat vandaag is onthuld, heeft Tata Steel zogenaamde “weathering steel” buizen gemaakt in haar buizenfabriek in Zwijndrecht.

Kleurplaatactie

27 september 2021

Voor de kinderen is er rond de Burendag een leuke kleurplaat actie.

Op Burendag verwelkomt Tata Steel haar buren in loket, Hoogovenmuseum en Tata Steel terrein

21 september 2021

Tijdens de Nationale Burendag op zaterdag 25 september verwelkomt Tata Steel van 11.00 tot 14.00 haar buren in het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee en in het Hoogovensmuseum.

Tata Steel kiest voor waterstofroute

15 september 2021

De directie van Tata Steel Nederland heeft met volledige steun van de raad van commissarissen en het moederbedrijf uit India besloten om volop te koersen op de productie van groen staal via de waterstofroute. Deze route is niet alleen goed voor het klimaat door CO2 reductie, maar heeft ook de meeste voordelen voor de omgeving.

Studenten beginnen hun leer- en loopbaan aan de Academy van Tata Steel

07 september 2021

Een nieuwe lichting studenten is eind augustus begonnen aan de Academy van Tata Steel. “De start van het schooljaar is goed verlopen. We kunnen, na een jaar met veel online lesgeven, nu ook weer volop met de praktijklessen aan de gang. Ik heb in de afgelopen dagen al veel enthousiaste gezichten gezien”, zegt Joanne Kuipers, Manager van de Academy van Tata Steel.

Tussenrapport haalbaarheidsstudie Roland Berger

03 september 2021

Roland Berger heeft een tussenrapportage opgeleverd van de haalbaarheidsstudie naar twee verschillende scenario’s voor een duurzame toekomst van Tata Steel.

Tata Steel neemt het RIVM-rapport uiterst serieus en voelt de urgentie om te komen tot een snelle verbetering van de leefomgeving

02 september 2021

Tata Steel neemt het RIVM-rapport zeer serieus. We begrijpen dat omwonenden en met name de inwoners van Wijk aan Zee zich naar aanleiding van dit rapport zorgen maken over hun gezondheid en die van hun kinderen en delen deze zorg.

Reactie op RIVM rapport

02 september 2021

We hebben het RIVM-rapport vanochtend ontvangen en gaan het bestuderen. We begrijpen dat er zorgen leven in de omgeving en onderschrijven het belang van onderzoek, zodat er op basis van feiten kan worden gehandeld.

Debat 9 september

02 september 2021

Op 9 september staat een Commissiedebat gepland waarbij wordt gesproken over drie thema’s met betrekking tot Tata Steel: het bevorderen van een duurzame toekomst, de zorg voor een goede leefomgeving in de regio en de economische continuïteit, inclusief het behoud van werkgelegenheid.

Tata Steel en polonium

01 september 2021

Bij het ijzerproductieproces van Tata Steel wordt stof en slib afgevangen, dat zeer lage concentraties radioactieve elementen bevat, afkomstig uit ijzererts en kolen.

Het gezicht van Tata Steel

30 augustus 2021

Met het project ‘Persoonlijke Hoogovens - Het gezicht van Tata Steel’ studeerde Kester den Hartogh af aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Hij maakte foto’s van diverse locaties op de site en bracht zo de werkomgeving in beeld. Deze fotoserie is 5 t/m 11 september te zien bij Expositie AREA 2021 in Loods 6 op het KNSM-eiland in Amsterdam Noord.

Tata Steel organiseert webinar 'Impact met Elektrotechniek'

26 augustus 2021

Tata Steel investeert in de toekomst. We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers in de elektrotechniek in een breed scala aan functies en ervaring. Op 22 september a.s. openen we onze digitale deuren om kennis te maken met Tata Steel als werkgever.

Milieudefensie-directeur Donald Pols op bezoek bij Tata Steel in IJmuiden

26 augustus 2021

Onlangs bracht Donald Pols, Directeur van Milieudefensie, een bezoek aan Tata Steel in IJmuiden waar hij in gesprek ging met Sitedirecteur Hans van den Berg over onze duurzaamheidsambities. Het televisieprogramma EenVandaag was ‘erbij’.

EHBO-koffers voor de Dierenambulance

24 augustus 2021

De bedrijfsbrandweer van Tata Steel heeft onlangs EHBO-koffers geschonken aan Dierenambulance Kennemerland.

Tata Steel verlengt samenwerking Telstar

19 augustus 2021

Tata Steel en Telstar gaan zich ook in het nieuwe voetbalseizoen gezamenlijk richten op het organiseren van activiteiten voor jongeren in de regio. Tata Steel steunt onder meer het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma en diverse sportieve clinics voor de jeugd uit de IJmond. Via het naschoolse Playing for Succes worden jongeren met leerachterstanden gecoacht. Vandaag ondertekenden Hans van den Berg (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) bij Telstar de nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Fanatieke fietsers

18 augustus 2021

Op de wielerbaan van de Beverwijkse Rennersclub Kennemerland gingen fanatieke fietsers onlangs de strijd met elkaar aan.

Tweede nieuwe geluidsdemper Staalfabriek gereed

11 augustus 2021

Bij de Staalfabriek is de tweede nieuwe geluidsdemper geplaatst bij de primaire afzuiginginstallatie. Met deze maatregel, onderdeel van de Roadmap Plus, verwachten we het zoemende geluid te verminderen dat in de omgeving hoorbaar kan zijn. Eind september zal de derde en laatste geluidsdemper ook vervangen worden.

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Tata Steel Nederland

05 augustus 2021

De Raad van Commissarissen (RvC) van Tata Steel Nederland (TSN) is voornemens T.V. Narendran als nieuw lid van de RvC te benoemen. T.V. Narendran is CEO en Managing Director van Tata Steel Ltd (TSL), de aandeelhouder van TSN. Het is de intentie van de RvC om na zijn benoeming T.V. Narendran als voorzitter te kiezen. De Centrale Ondernemingsraad is, zoals gebruikelijk, geïnformeerd over het voornemen.

Tata-Kids of Steel® Football voetbalmiddag - 15 september

04 augustus 2021

Woensdagmiddag 15 september 2021 organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuke en sportieve voetbalmiddag; een Tata-Kids of Steel® Football middag in het kader van het community partnerschap. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar kunnen gratis deelnemen!

Geluiden door transport verminderen met ‘witte ruis’ -signaal

04 augustus 2021

Bij de Warmbandwalserij wordt continu gekeken naar mogelijkheden om geluidsproductie binnen de sectie zoveel mogelijk te verminderen. Zo wordt momenteel het geluid van wagens om de schrotbakken te transporteren vervangen door een innovatief ‘witte ruis’ -signaal dat minder geluid creëert voor de omgeving.

Haalbaarheidsonderzoek duurzame toekomst Tata Steel

02 augustus 2021

Tata Steel en FNV zijn in juni gezamenlijk gestart met de voorbereidingen van een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek naar de beste manier om de staalproductie te verduurzamen. Een volgende stap is nu genomen door een opdracht te verstrekken aan het consultancy bedrijf Roland Berger.

Reactie Tata Steel op onderzoek voorstel omwonenden

28 juli 2021

Tata Steel heeft via de media vernomen dat een groep omwonenden het plan heeft om milieuonderzoek te doen. Wij kennen het onderzoek of het onderzoeksplan niet en kunnen ook daar dan ook niet inhoudelijk op reageren. Wij blijven inzetten op goede informatievoorziening aan alle betrokkenen: medewerkers, leveranciers en omwonenden. Het is voor iedereen van belang te kunnen handelen op basis van zorgvuldig vastgestelde feiten.

Geluidsoverlast

22 juli 2021

In de nacht van 21 op 22 juli is er geluidoverlast veroorzaakt in de omgeving van Tata Steel in IJmuiden. Deze is mogelijk veroorzaakt door een luchtsplitsingsfabriek, die op dit moment bij Linde Gas wordt opgestart.

Korte brand shovel

21 juli 2021

Vandaag is op het Harsco terrein omstreeks 12:30 uur een korte brand geweest in de cabine van een shovel.

Reactie Tata Steel op last onder dwangsom lozing kwik

15 juli 2021

Tata Steel heeft kennis genomen van de last onder dwangsom van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied over de lozing van hoogovengascondensaat, dat onder meer kwik bevat. Tata Steel is van mening dat deze last onder dwangsom ten onrechte is opgelegd, omdat deze lozing wel degelijk is vergund.

Europa kondigt groot pakket klimaatwetgeving aan

14 juli 2021

Op 14 juli heeft de Europese Commissie (EU) officieel haar ‘Fit for 55’-plan gepresenteerd. Dit is een uitgebreid wetgevingspakket dat beleid zal omvatten om de uitstoot tegen 2030 met ten minste 55% te verminderen, vergeleken met het niveau van 1990. Deze doelstelling is in overeenstemming met onze eigen ambities en wij zien dit als positieve ontwikkelingen.

Zienswijze Tata Steel verwaaien kolenstof

09 juli 2021

Tata Steel heeft in maart een zienswijze ingediend op de concept-last onder dwangsom (LOD) van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied over het verwaaien van stof van een kolenmengveld op 14 februari jl.

Conclusie onafhankelijke hoorcommissie: alle activiteiten van Tata Steel zijn ISO-gecertificeerd

07 juli 2021

De Provincie wijst het handhavingsverzoek af en neemt daarmee het advies van de onafhankelijke commissie over.

Peter Blauwhoff treedt terug als RVC-voorzitter Tata Steel Nederland B.V.

06 juli 2021

Tata Steel Nederland B.V. (TSN) maakt bekend dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Peter Blauwhoff, terugtreedt met ingang van 13 juli 2021. Hij zal ook zijn positie als Independent Director in de Board of Directors van Tata Steel Limited (TSL) per die datum neerleggen.

Geen invloed Tata Steel op GGD rapport

05 juli 2021

Een rapport van de GGD is uitgebreid in het nieuws geweest, met name vanwege het weghalen van de naam Tata Steel. De suggestie die door sommigen wordt gedaan in de media dat Tata Steel direct of indirect invloed zou hebben gehad op de inhoud van dit rapport is absoluut onjuist.

Webinar procestechniek op donderdag 1 juli

24 juni 2021

Wil jij ontdekken of jij jouw toekomst ziet in een uitdagende en verantwoordelijke technische rol binnen Tata Steel? Op 1 juli a.s. openen wij virtueel onze deuren voor toekomstige medewerkers die meer willen weten over de het vak procestechniek bij Tata Steel.

NOW-steun Tata Steel in 2020

23 juni 2021

Tata Steel Nederland heeft in 2020 NOW-steun aangevraagd en ontvangen in verband met het plotselinge forse omzetverlies door de coronacrisis. Het gaat daarbij om de NOW-1 en NOW-2-regelingen. Voor die regelingen hanteert de overheid een minimumpercentage waarmee de omzet moet zijn gedaald. Toetsing gebeurt achteraf, na vaststelling van de daadwerkelijke omzetdaling.

Zwart stof Reijndersweg

22 juni 2021

We hebben monsters genomen van het stof en doen onderzoek naar de inhoud en waar het vandaan komt.

Jeugdbrandweer Beverwijk oefent bij Tata Steel

17 juni 2021

Twaalf leden van de Jeugdbrandweer Beverwijk kwamen onlangs oefenen bij Tata Steel, in de opslagruimte van Eurest, vlak voor het Hoogovensmuseum. Zij werden begeleid door zes volwassen brandweermannen van de post Beverwijk.

Tata-Kids of Steel® Football voetbalmiddag

17 juni 2021

Woensdagmiddag 7 juli organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuke en sportieve voetbalmiddag; een Tata-Kids of Steel® Football middag in het kader van het community partnerschap. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar kunnen gratis deelnemen!

Proef gestart bij Staalfabriek om geuremissie te verminderen

15 juni 2021

Tata Steel is een proef gestart om geuremissie bij het drogen van ruwijzer- en staalpannen bij de Staalfabriek op korte termijn te verminderen. Tijdens deze proef worden gassen die vrijkomen opnieuw ingezet in het proces. De proef is gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Testen noodsignalen treinen

09 juni 2021

Bij de afdeling Railvervoer wordt continu gekeken naar mogelijkheden om geluid door treinen zoveel mogelijk te beperken. Zo loopt er momenteel een onderzoek naar nieuwe zenders die besturing op afstand mogelijk maken en daarmee voorkomen dat het noodsignaal minder snel afgaat.

Nieuwe geluidsdempers bij Staalfabriek

03 juni 2021

Bij de Staalfabriek is de eerste nieuwe geluidsdemper geplaatst bij de primaire afzuiginginstallatie. We streven ernaar om tegen het einde van de zomer ook de andere twee geluidsdempers te hebben vervangen. Met deze maatregel, onderdeel van de Roadmap Plus, verwachten we het zoemende geluid te verminderen dat in de omgeving hoorbaar kan zijn.

Hoogovensmuseum ook weer open voor bezoek

02 juni 2021

Het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord zal vanaf zaterdag 5 juni weer geopend zijn voor bezoekers, dit na de tijdelijke sluiting in verband met de COVID-19 maatregelen.

Inzet Tata Steel op energiebesparing

01 juni 2021

De Nederlandse industrie speelt een belangrijke rol in de energietransitie, zowel in het opzetten van een nieuwe infrastructuur maar ook als het gaat om energiebesparende maatregelen. Middels het Meerjaren Energie-Efficiëntie convenant en het Energieakkoord wordt hier al geruime tijd hard aan gewerkt. Tata Steel zet al ruim 30 jaar zijn innovatiekracht in om efficiënter met energie om te gaan in de staalproductie, en heeft grote ambities voor de komende jaren.

Online Informatiesessie Roadmap Plus voor omwonenden

25 mei 2021

Woensdagavond 26 mei om 20.00 uur organiseren wij een online informatiesessie voor omwonenden van Tata Steel in IJmuiden over de Roadmap Plus. Tijdens deze sessie geven wij een toelichting op het maatregelenpakket en de verwachte resultaten.

Tata Steel Nederland versnelt uitvoering Roadmap en realiseert forse vermindering stofuitstoot en geuremissies

25 mei 2021

Het maatregelenpakket Roadmap Plus – 300 miljoen extra investering - leidt in twee jaar tot afname van geurbelasting met circa 85 procent en rond de 65 procent minder stofneerslag door Tata Steel in de omgeving van de staalfabriek. De Roadmap Plus wordt versneld uitgevoerd: Tata Steel Nederland (TSN) rondt de projecten in 2023 af, met uitzondering van de DeNOx- en ontstoffingsinstallatie die in 2025 in bedrijf gaat. Deze concrete resultaten volgen uit nadere uitwerking en berekening van het effect van de Roadmap Plus. Ook na 2023 zullen de maatregelen tastbare resultaten hebben op de vermindering van door omwonenden ervaren overlast.

Elektrofilterinstallatie Sinterfabriek gereed

25 mei 2021

De bouw van de tweede Elektrofilterinstallatie voor de sinterkoelers van de Sinterfabriek van Tata Steel is voltooid. Op dit moment wordt er proefgedraaid. Tata Steel neemt de installatie nog deze maand in gebruik.

Reactie Tata Steel op media berichten aangifte Ficq

19 mei 2021

We zijn door de media geïnformeerd dat het advocatenkantoor Ficq & Partners aangifte gaat doen tegen Tata Steel in IJmuiden. Tata Steel kent deze aangifte niet.

Tata Steel over plan FNV

14 mei 2021

Tata Steel Nederland (TSN) heeft kennis genomen van het plan waarmee FNV een brede discussie wil starten over de beste manier voor verduurzaming van de staalproductie in de IJmond.

Financiële resultaten

06 mei 2021

Tata Steel Limited heeft de financiële resultaten voor het kwartaal en het boekjaar eindigend op 31 maart 2021 gepubliceerd.

Dodenherdenking

04 mei 2021

Vanwege de coronamaatregelen was onze dodenherdenking op 4 mei ook dit jaar anders dan anders. Jaarlijks herdenken wij alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies en in het bijzonder de 69 omgekomen medewerkers van Hoogovens en dwangarbeiders.

Vernieuwen overstortplekken

03 mei 2021

Tijdens het transport van grondstoffen naar de Hoogovens, wordt het materiaal soms van de ene transportband op de andere transportband gestort. De komende periode vernieuwen wij twee van deze zogeheten overstortplekken. Hierdoor kan er minder stof vanaf deze plekken mogelijk opwaaien.

Oplevering Elektrofilterinstallatie enkele weken vertraagd

30 april 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied geïnformeerd dat de oplevering van de tweede Elektrofilterinstallatie voor de Sinterkoelers van de Sinterfabriek enkele weken vertraging heeft opgelopen.

Tata-Kids of Steel® Football middagen

26 april 2021

Maandagmiddag 10 mei en woensdagmiddag 7 juli organiseren Tata Steel en Telstar weer een leuke en sportieve voetbalmiddag; een Tata-Kids of Steel® Football middag in het kader van het community partnerschap. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar kunnen gratis deelnemen!

Onderzoeksraad voor Veiligheid

26 april 2021

Tata Steel is door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) geïnformeerd over het feit dat er een onderzoek komt naar de impact van industriële uitstoot op de omgeving. Het gaat om een thematisch onderzoek. De precieze reikwijdte hiervan is nog niet bekend. De directie van Tata Steel heeft volledige medewerking toegezegd en heeft de Onderzoeksraad uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek aan de site in IJmuiden.

Tata Steel levert staal voor kunstproject

23 april 2021

Kunstenaar Piet van Wijk en Tata Steel gaan een samenwerking aan voor de totstandkoming van het kunstwerk ‘het Palenhuis’ in Amsterdam. De kunstenaar heeft een prijsvraag gewonnen die was uitgezet door de Gemeente Amsterdam. Tata Steel levert voor dit kunstwerk 28 stalen Weathering steel buizen.

HIsarna opgestart

22 april 2021

Vandaag is bij Tata Steel in IJmuiden de proeffabriek voor het HIsarna-proces weer opgestart. In dit proces wordt ijzer gemaakt direct uit de grondstoffen kolen en erts, zonder dat daar eerst kooks, sinter of pellets van gemaakt hoeven te worden.

Hoogovenmonument krijgt Jan Brasser plaquette

22 april 2021

Jan Brasser werkte van 1939 tot 1943 als smelter voor Hoogovens. Daarna staat in zijn personeelsdossier: ‘Is zoek’. Dat was niet voor niets! Hij was ondergedoken na de mei staking van ’43. Pas na de Tweede Wereldoorlog bleek dat Jan Brasser een van de kopstukken uit het Nederlandse verzet was. Hiervoor ontving hij een hoge koninklijke onderscheiding van Koningin Wilhelmina. Jan Brasser heeft veel verzetsdaden uitge-voerd, samen met bekende verzetshelden Jan Bonekamp en Hannie Schaft. Gewa-pend met pistool in de hand fietste Jan Brasser (alias Witte Ko) door Noord-Holland om onderduikers onder te brengen of aanslagen te plegen. Hij was ook de aanjager voor de februari-staking in de staalfabriek van het toenmalige Hoogovens.

Dodenherdenking bij Tata Steel zonder publiek

22 april 2021

In verband met de coronamaatregelen zal ook dit jaar de Dodenherdenking bij Tata Steel op dinsdag 4 mei zonder publiek plaatsvinden. Elk jaar vindt op die datum bij Tata Steel de herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Overdag stoom afblazen

20 april 2021

Bij het Energiebedrijf, het centrale punt voor alle energievoorzieningen voor de IJmuiden site, worden voortaan de stoominstallaties zoveel mogelijk overdag in- en uit bedrijf genomen voor onderhoud. Na een recent incident waarbij geluidsoverlast voor de omgeving werd veroorzaakt, is direct naar een oplossing gezocht om dit in het vervolg te voorkomen.

Reactie berichtgeving KGF2 in Noordhollands Dagblad

20 april 2021

Naar aanleiding van de berichtgeving over KGF2 in Noordhollands Dagblad, hechten we eraan te melden dat hetgeen in het artikel wordt gesteld, zaken zijn die in het verleden speelden en door directie in overleg met de OR zijn opgepakt. Hieronder volgt de reactie zoals wij die aan NHD hebben gegeven, die in de printversie van het artikel slechts gedeeltelijk is overgenomen.

Toezicht op Kooks- en Gasfabriek 2

15 april 2021

Tata Steel heeft kennis genomen van de aankondiging van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om intensief toezicht te gaan houden op Kooks- en Gasfabriek 2. Tata Steel zal hierover met de Omgevingsdienst in overleg treden en zal alle medewerking verlenen aan de toezichthouders.

Tata Steel en gezondheid

14 april 2021

Tata Steel heeft vanochtend kennis genomen van de publicatie van het rapport van de RIVM “Tussentijdse resultaten gezondheidsonderzoek in de IJmond”.

Toekomst in de techniek, Girls’ Day Online

13 april 2021

Tata Steel wil jongeren laten ervaren hoe het is om te werken in de techniek en organiseert daar regelmatig activiteiten voor. Eén daarvan is de jaarlijkse Girls’ Day.

Herstart HIsarna proeffabriek

09 april 2021

De omgevingsdienst Noord-Holland-Noord heeft aan Tata Steel laten weten dat de proeffabriek HIsarna aan de regels voor natuurbescherming voldoet.

Feiten over kwiklozing

31 maart 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst geïnformeerd dat de indirecte lozing van kwik op het openbaar rioolstelsel in de optiek van Tata Steel wel degelijk is vergund. Zo wordt in de oorspronkelijke vergunningsaanvraag uit 2001 de lozing van kwik vermeld. Dit heeft betrekking op een vergunde indirecte lozing waarbij gascondensaat afkomstig uit de Hoogovengasleiding wordt afgevoerd via een openbaar rioolstelsel van de gemeente Velsen naar de RWZI (Rioolwaterzuiveringsinstallatie) van Velsen.

Tata Steel dient plan in voor CO2 afvang en productie waterstof

30 maart 2021

40% CO2 reductie in 2030 mogelijk

Brand bij Tata Steel

28 maart 2021

Vanmiddag is door nog onbekende oorzaak rond 14.30 uur brand uitgebroken bij een transportband voor kolen op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

In actie om overlast te verminderen

23 maart 2021

Ze zijn niet te missen op het Tata Steel terrein: de billboards op ons terrein die oproepen bij te dragen aan het verminderen van de overlast. Ze roepen op tot acties om te verbeteren in het dagelijks werk. Deze acties vinden plaats naast de uitvoering van de maatregelen uit de Roadmap om overlast te verminderen.

Topproduct voor topclub

22 maart 2021

Afgelopen week heeft Tata Steel dochterbedrijf SAB-profiel stalen dakprofielen geleverd voor het nieuwe dak van het AZ-stadion in Alkmaar. Voor de uitzonderlijk lange profielen van 26,5 meter zijn de installaties in IJsselstein zelfs speciaal uitgebouwd.

Informatie staalslakken naar aanleiding van uitzending ‘De Vuilnisman’

21 maart 2021

In de uitzending van De Vuilnisman afgelopen zondagavond op NPO2 kwam de toepassing van staalslakken aan bod. Wij hebben meegewerkt aan het programma en delen onderstaand graag aanvullende informatie over staalslakken en de toepassing daarvan.

Tata Steel opent virtueel de deuren voor toekomstige medewerkers

17 maart 2021

Tata Steel investeert in de toekomst en daarom zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers in de techniek in een breed scala aan functies en ervaring. Van jong geleerd tot gedegen ervaring. Bent u nieuwsgierig naar welke vacatures wij hebben? Of op zoek naar een gedegen opleiding in de techniek voor uw kind? In april 2021 openen we onze digitale deuren en kan men kennismaken met Tata Steel als werkgever.

Transport over Tata Steel terrein voor werkzaamheden TenneT

16 maart 2021

Netbeheerder TenneT gaat zeekabels aanleggen bij het strand van Heemskerk voor het toekomstige transport van de windenergie vanaf de Noordzee. Hiervoor heeft TenneT een plan ingediend bij Rijkswaterstaat. In goed overleg is het terrein van Tata Steel in het plan opgenomen als transportroute om Wijk aan Zee te ontzien. Dit scheelt voor het dorp honderden zware transportbewegingen.

Tata Steel één van de vier beste (thuis)werkgevers in de IJmond!

15 maart 2021

Tata Steel is verkozen tot één van de vier beste (thuis)werkgevers in de regio. Ons bedrijf werd door vele collega’s voor deze titel genomineerd. De nominaties werden vergezeld door lovende reacties.

Bomenkap in groenstrook Zeestraat

10 maart 2021

De groenstrook langs de Zeestraat tussen Beverwijk en Wijk aan Zee is eigendom van Tata Steel. In die groenstrook staan veel iepenbomen. De laatste twee jaar heeft de iepziekte daar behoorlijk toegeslagen. Tata Steel is als eigenaar wettelijk verplicht om de zieke bomen te verwijderen

Hoe creatief ben jij tijdens de vakantie?

17 februari 2021

We dagen je uit om samen met de leerlingen van de Academy van Tata Steel creatief aan de gang te gaan in de voorjaarsvakantie. Zo hoef je je thuis niet te vervelen en leer je ook iets over techniek! Kijk hieronder voor de video's waarmee je thuis zelf aan de slag kan en maak kans op een leuke prijs!

Uitleg zwarte sneeuw

17 februari 2021

Op zondag 14 februari 2021 is ontdekt dat de sneeuw in de buurt va de Reyndersweg zwart was. Wij hebben inderdaad geconstateerd dat de zwarte plekken op de sneeuw van ons afkomstig zijn.

Online Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

10 februari 2021

Op donderdag 18 februari a.s. kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Online Open Dag staan de virtuele deuren van de Academy van 18.30 tot 21.00 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook via online-presentaties door coaches en leerlingen, chats met recruiters en veel video’s kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Flinke uitbreiding E-neuzennetwerk

08 februari 2021

Tata Steel in IJmuiden gaat het netwerk van elektronische neuzen (E-neuzen) op het bedrijfsterrein verder uitbreiden. Fasegewijs zullen de komende maanden 30 E-neuzen bij worden geplaatst. Daarmee verdubbelen we het aantal E-neuzen om geurbronnen beter te kunnen herleiden en zodoende gerichte maatregelen te kunnen nemen.

Reactie Tata Steel vooraankondiging aangifte

05 februari 2021

We hebben in de media het bericht gelezen over het voornemen om aangifte te doen tegen Tata Steel. We hebben een actieplan dat de impact van onze bedrijfsprocessen op de omgeving tot een minimum beperkt en investeren daarin honderden miljoenen euro’s. Wij handelen naar beste eer en geweten. Wij hechten er waarde aan om altijd in gesprek te zijn met de omgeving en nemen de zorgen van onze buren zeer serieus.

Jorden van Foreest wint Tata Steel Chess Tournament 2021

31 januari 2021

Eerste Nederlandse winnaar sinds 1985

SSAB ziet af van overname Tata Steel Nederland

29 januari 2021

Vandaag is bekend gemaakt dat de besprekingen met SSAB over een mogelijke verkoop van het in Nederland gevestigde deel van ons bedrijf zijn afgebroken. SSAB ziet af van de overname van Tata Steel Nederland. SSAB geeft aan een overname op dit moment financieel niet goed te kunnen verantwoorden en niet te kunnen inpassen in hun strategie.

Bekleden muren compartimenten schrootpark

22 januari 2021

Op dit moment bekleden we de muren van de compartimenten waarbinnen we schroot verladen. De muren worden voorzien van geluidsabsorberend materiaal om geluiden afkomstig van het schrootpark verder te verminderen. De verwachting is dat alle muren eind januari bekleed zijn.

Online Jeugd Schaaksimultaan 20 januari

12 januari 2021

De tweede woensdagmiddag, 20 januari 2021, van het Tata Steel Chess Tournament staat ook dit jaar in het teken van een feestelijke schaaksimultaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege COVID-19 is het programma dit jaar online, met een supergaaf simultaantoernooi in samenwerking met Chessity. Een middag lang lekker veel partijtjes spelen. En wie weet mag jij wel schaken tegen één van de vier echte schaakpro’s!

Tata Steel Chess Festival 23 & 24 januari

12 januari 2021

Zaterdag 23 en zondag 24 januari vindt in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament het Tata Steel Chess Festival plaats. Dit jaar zal het Chess Festival volledig online worden georganiseerd en kun je vanuit huis deelnemen aan diverse activiteiten.

Online Open Dag van de bedrijfsschool Tata Steel

08 januari 2021

Op donderdag 14 januari a.s. en dinsdag 2 februari a.s.zijn er bij de Academy van Tata Steel de Online Open Dagen. Hier kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, online kennismaken met de bedrijfsschool. Tijdens deze online open dag staan de virtuele deuren open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Tata Steel gaat uitstoot zeer zorgwekkende stoffen verder verminderen

08 januari 2021

Tata Steel is gestart met een aantal maatregelen om de uitstoot van zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) vanaf de site in IJmuiden verder te verminderen en daarmee de impact op de omgeving fors te reduceren. Deze maatregelen worden dit jaar in een plan vastgelegd, dat bij de Omgevingsdienst wordt ingediend. De implementatie van dit reductieplan is al deels van start gegaan en wordt in de komende jaren verder uitgebreid.

Uitstel realiseren filterinstallatie Sinterfabriek

07 januari 2021

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied (ODNZKG) in april 2020 laten weten dat de planning om het filter bij de Sinterfabriek op 31 januari 2021 in werking te hebben vanwege overmacht helaas niet haalbaar is. Door de coronapandemie kunnen noodzakelijke materialen, onderdelen en expertise uit het buitenland niet op tijd aanwezig zijn in Nederland.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2023

Volg ons