20
maart
2020
|
14:36
Europe/Amsterdam

Minder verwaaiing van stof bij grondstofopslagen

Samenvatting

We hebben enkele maatregelen genomen om stofverspreiding bij de grondstofopslagplaatsen te verminderen. Zo zijn onlangs nieuwe sproeipalen geïnstalleerd om onze ertsvelden goed nat te houden waardoor stofverspreiding wordt geminimaliseerd. Ook hebben we op de transportbanden een vernevelingsinstallatie geplaatst zodat de sinter tijdens het vervoeren naar de Hoogovens goed nat blijft.

Uit analyse blijkt dat stofverspreiding van de opslagen voornamelijk voorkomt bij bepaalde weersomstandigheden: bijvoorbeeld wanneer het kouder en droger weer is, in combinatie met harde wind. Om die reden dekken we nu de grondstofopslagen af met cellulose, in plaats van latex. Dit geeft een betere dekking en is beter bestand tegen de bovengenoemde weersomstandigheden. Daarnaast kijken we ook vooruit:wanneer we weten dat er koud en droog weer met harde wind aan zit te komen, dekken we de opslagen extra goed af en vernevelen we extra met water.

We blijven doorgaan met onderzoek naar verdere verbeteringen om stofverspreiding onder alle verschillende weersomstandigheden te beheersen.