17
april
2020
|
14:56
Europe/Amsterdam

Tulpen opsteker voor ouderen

Samenvatting

Leden van het Tata Steel young professional netwerk de Magneet, hebben ouderen in seniorencentrum Zeewijk in IJmuiden in het zonnetje gezet. De bewoners kregen allemaal een bos tulpen overhandigd.

De Coronacrisis heeft grote gevolgen voor de maatschappij. In het nieuws is dagelijks te volgen dat bijvoorbeeld ouderen eenzaam zijn en tulpenkwekers met hun bloemen blijven zitten. De Magneet is daarom in actie gekomen om mensen een hart onder de riem te steken.

Kim van de Geest, voorzitter van de Magneet: “Het slechte nieuws rondom Corona gaat ons zeer aan het hart. Toen de gevolgen van het Coronavirus steeds duidelijker werden, wilden onze leden in actie te komen om vooral de mensen die geïsoleerd zijn, een hart onder de riem te steken.”

De Magneet heeft voor dit initiatief Stichting Welzijn Velsen (SWV) benaderd met de vraag waar deze actie het best zou kunnen plaatsvinden.

Bestuurder Nora Azarkan van SWV: "Stichting Welzijn Velsen beheert onder andere het seniorencentrum onder het wooncomplex. Gedurende de coronacrisis is dat echter gesloten met als gevolg dat de senioren hun ‘huiskamer’ moeten missen. Toen De Magneet ons benaderde met dit initiatief dachten we meteen aan deze senioren en we werken graag mee aan dit initiatief.”