Open dag Academy van Tata Steel

08-01-2020

Op dinsdag 21 januari kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, kennismaken met onze bedrijfsschool. Tijdens deze open dag staan de deuren van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden. Bezoekers maken kennis met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality. Daarnaast is er gelegenheid om een kijkje te nemen bij de Technische Dienst of in een van de fabrieken.

Carrièreswitchers van harte welkom
Ken je iemand die een carrièreswitch overweegt en zich wil laten omscholen voor een baan in de techniek? Dan is dit een uitgelezen kans. Het leer-/werktraject van Tata Steel is ook erg aantrekkelijk voor zij-instromers, gezien het feit dat de Academy een volledig betaalde opleiding met salaris biedt met daarnaast baangarantie, een landelijk erkend mbo-vakdiploma en goede doorgroeimogelijkheden.

Van virtual reality tot duurzaamheid
Tijdens de open dag geven medewerkers uit verschillende fabrieken en afdelingen aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg over het werk bij onder meer de Technische Dienst, de Direct Sheet Plant, Coated Products en bij de afdeling Research & Development. Door middel van een virtual reality-opstelling is het mogelijk om op een bijzondere manier kennis te maken met onze installaties en processen. Ook ontdekken bezoekers hoe Tata Steel omgaat met het klimaatvraagstuk. En bieden we informatie over de speciale module Duurzaamheid, die bij Tata Steel onderdeel uitmaakt van het lesprogramma op de Academy.

Aanmelden open dag niet nodig
Voor een bezoek aan de open dag is aanmelden niet nodig. Neem wel een geldig identiteitsbewijs mee wanneer je het terrein op wilt (minimumleeftijd 14 jaar). Tijdens de open dag is het mogelijk direct te solliciteren voor een van de opleidingen.

Praktische informatie
Datum: 21 januari 2020
Tijd: 15.00 uur – 20.30 uur
Locatie: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord

Over de opleidingen
Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procesoperator (mbo-3), werktuigbouw (mbo-4) en elektrotechniek (mbo-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met minimaal een vmbo kaderdiploma, een (technisch) mbo-2 diploma of een havo 3-4 overgangsbewijs.

Nieuws 2020

Berichtgeving over last onder dwangsom stofemissie

13 februari 2020

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) heeft opnieuw besloten dat Harsco Metals, het bedrijf dat op het terrein van Tata Steel in IJmuiden staalslakken verwerkt, een dwangsom krijgt als de ODNZKG overtredingen constateert bij het kiepen van slakpannen.

Vermindering piekgeluiden veroorzaakt door stoten wagons

05 februari 2020

Verschillende treinwagons vervoeren rollen staal over het terrein. Enkele typen zijn onderling aan elkaar vastgekoppeld met een stang die ervoor zorgt dat de wagons soepel ten opzichte van elkaar bewegen. Het aankoppelen, optrekken en remmen van treinwagons levert piekgeluiden op.

Week van de circulaire economie

03 februari 2020

Deze week is het de week van de circulaire economie. Dat is een economie die gericht is op het behoud van de waarde van materialen en producten.

Informatiebijeenkomst over geur

30 januari 2020

Op zaterdag 8 februari nodigen wij u graag uit voor een informatiebijeenkomst over geur. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u meer over onze aanpak om geuroverlast te verminderen voor de omgeving.

Start bouw Windmolens windpark Ferrum bij Tata Steel

28 januari 2020

De bouw van de drie windmolens van Windpark Ferrum langs de Reijndersweg bij Wijk aan Zee is begonnen. Alle voorbereidingen waren al getroffen. De funderingen zijn helemaal klaar en ook wordt er al gewerkt aan de aanleg van de kabels voor de netaansluiting. De komende periode zullen de drie windmolens omhoog gaan.

Tata Steel krijgt last onder dwangsom van Omgevingsdienst voor rauwe kooks bij Kooksfabrieken

20 januari 2020

Tata Steel is door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) geïnformeerd over haar besluit een last onder dwangsom op te leggen voor het ontstaan van rauwe kooks in de ovens van de twee Kooksfabrieken.

Informatiebijeenkomst over geur

15 januari 2020

Op donderdag 23 januari en zaterdag 8 februari nodigen wij u graag uit voor een informatiebijeenkomst over geur. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u meer over onze aanpak om geuroverlast te verminderen voor de omgeving.

Tata Steel Chess Tournament 2020 geopend

10 januari 2020

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van top tien spelers en jong talent, staat garant voor twee weken vol spannende en verrassende partijen.

Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee

08 januari 2020

Op zaterdag 18 en zondag 19 januari vindt in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Festival plaats. Tijdens dit tweedaagse familiefestival worden in Wijk aan Zee van 13.00 tot 17.00 uur speciaal voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd rond het Tata Steel Chess Tournament.

Open dag Academy van Tata Steel

08 januari 2020

Op dinsdag 21 januari kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, kennismaken met onze bedrijfsschool. Tijdens deze open dag staan de deuren van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Update bouw fabriekshal bij Harsco

08 januari 2020

De bouw van de fabriekshal voor de verwerking van ROZA-slak bij Harsco is in mei 2019 gestart en verloopt volgens planning. Inmiddels is de buitenkant van de hal gereed. Er kan worden gestart met de bouw van de binnenkant zodra de vergunning daarvoor is verleend; momenteel loopt de procedure hiervoor bij de ODNZKG.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2019

Volg ons