08
januari
2020
|
12:22
Europe/Amsterdam

Open dag Academy van Tata Steel

Samenvatting

Op dinsdag 21 januari kunnen jongeren, of diegenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, kennismaken met onze bedrijfsschool. Tijdens deze open dag staan de deuren van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek.

Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden. Bezoekers maken kennis met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality. Daarnaast is er gelegenheid om een kijkje te nemen bij de Technische Dienst of in een van de fabrieken.

Carrièreswitchers van harte welkom
Ken je iemand die een carrièreswitch overweegt en zich wil laten omscholen voor een baan in de techniek? Dan is dit een uitgelezen kans. Het leer-/werktraject van Tata Steel is ook erg aantrekkelijk voor zij-instromers, gezien het feit dat de Academy een volledig betaalde opleiding met salaris biedt met daarnaast baangarantie, een landelijk erkend mbo-vakdiploma en goede doorgroeimogelijkheden.

Van virtual reality tot duurzaamheid
Tijdens de open dag geven medewerkers uit verschillende fabrieken en afdelingen aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg over het werk bij onder meer de Technische Dienst, de Direct Sheet Plant, Coated Products en bij de afdeling Research & Development. Door middel van een virtual reality-opstelling is het mogelijk om op een bijzondere manier kennis te maken met onze installaties en processen. Ook ontdekken bezoekers hoe Tata Steel omgaat met het klimaatvraagstuk. En bieden we informatie over de speciale module Duurzaamheid, die bij Tata Steel onderdeel uitmaakt van het lesprogramma op de Academy.

Aanmelden open dag niet nodig
Voor een bezoek aan de open dag is aanmelden niet nodig. Neem wel een geldig identiteitsbewijs mee wanneer je het terrein op wilt (minimumleeftijd 14 jaar). Tijdens de open dag is het mogelijk direct te solliciteren voor een van de opleidingen.

Praktische informatie 
Datum: 21 januari 2020
Tijd: 15.00 uur – 20.30 uur
Locatie: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord

Over de opleidingen
Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procesoperator (mbo-3), werktuigbouw (mbo-4) en elektrotechniek (mbo-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met minimaal een vmbo kaderdiploma, een (technisch) mbo-2 diploma of een havo 3-4 overgangsbewijs.