23
april
2020
|
10:36
Europe/Amsterdam

Noodsignalen locomotieven verminderd voor omgeving

Samenvatting

Het aantal noodsignalen door het testen van onze locomotieven tijdens het wisselen van de wacht is met 67% verminderd. Dit hebben we bereikt door onze werkwijze aan te passen. We testen de noodsignalen alleen nog aan het begin van de middagdienst en niet meer aan de start van de ochtend- of nachtdienst.

Ook blijft in deze nieuwe werkwijze de veiligheid van onze medewerkers van railvervoer gegarandeerd.

Voorheen werd bij het starten van iedere wacht het noodsignaal van de locomotieven getest. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel. Een noodsignaal klinkt hard. Hierdoor kon de omgeving meerdere keren per dag geluidsoverlast ervaren. Door de nieuwe manier van werken, is het aantal noodsignalen van de locomotieven sterk verminderd voor de omgeving. Deze maatregel is onderdeel van onze aanpak om geluiden in de omgeving te verminderen; maatregel 9 Roadmap 2030.

Op ons terrein komen geluiden voor die mogelijk overlast kunnen veroorzaken in de omgeving. Enkele van deze geluiden kunnen of mogen wij niet verminderen in verband met veiligheid. Waar het echter mogelijk is, kijken we naar oplossingen om deze vorm van overlast aan te pakken.