06
mei
2020
|
15:31
Europe/Amsterdam

Geluidsproeven schrootpark mogelijk hoorbaar

Samenvatting

Wij werken hard aan het verminderen van de geluidsoverlast door onze schrootactiviteiten. Daarom hebben we recentelijk als proef twee U-vormige schappen met aangrenzende geluidsmuren gebouwd op het schrootpark.

Een deel van de muren is voorzien van een geluiddempende bekleding. In de proef testen we of de handling van extern schroot in de schappen minder geluidsverspreiding naar de omgeving oplevert en zo ja, wat de optimale inrichting daarvoor is. In het kader daarvan zullen we morgen, donderdag 7 mei, een laatste serie geluidsproeven op het schrootpark uitvoeren, die mogelijk hoorbaar zijn in de omgeving. Tijdens de proeven worden met tussenpozen op verschillende posities diverse soorten geluid gecreëerd. De geluidsproeven starten in de ochtend, vanaf circa 7:00 uur tot naar verwachting 13.00 uur.

Voor een succesvol verloop van de proeven, is het belangrijk dat de geluidsoverdracht naar de omgeving goed is. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Morgenochtend zijn de weersomstandigheden gunstig om de overdracht van de geluidsproeven goed te kunnen testen. Wij vinden het vervelend dat u hier mogelijk tijdelijk geluidsoverlast door kunt ervaren, maar deze laatste serie proeven zal ertoe bijdragen dat wij de optimale omstandigheden kunnen creëren om de geluidsoverlast afkomstig van het schrootpark voor de omgeving structureel te verminderen.

Lees hier meer over de extra geluidsmaatregelen in het schrootpark