Presentatie Roadmap 2030: aanpak overlast

27-05-2019

Tata Steel lanceert op 6 juni een meerjarenplan tegen alle vormen van overlast; de Roadmap 2030. Bent u omwonende en wilt u weten wat wij (gaan) doen tegen overlast door stof, geur, geluid en licht? Dan nodigen wij u graag uit voor de presentatie van dit plan. U bent welkom om op donderdagavond 6 juni, in de Moriaan in Wijk aan Zee, de Roadmap 2030 in ontvangst te nemen.

Onderdeel van dit integrale plan, is de investering in de nieuwe fabriekshal tegen grafietoverlast. Onlangs is samen met omwonenden en vertegenwoordigers van de overheid de eerste schep in de grond gestoken als symbolische start van de bouw van deze fabriekshal. Een belangrijke mijlpaal in de aanpak tegen overlast, maar Roadmap 2030 gaat verder. Het plan zet in op een toekomst waar wij samen, Tata Steel en de omgeving, naast elkaar kunnen leven en werken. Tijdens de bijeenkomst,  is er gelegenheid om vragen te stellen.

Programma aangepast

Naar aanleiding van de publicatie van het RIVM-rapport ‘Inschatting gezondheidsrisico’s grafietregen Wijk aan Zee’, geeft Tata Steel het RIVM en de provincie Noord-Holland gelegenheid om een toelichting op het rapport te geven en vragen daarover te beantwoorden.

Als dit deel is afgesloten, volgt het oorspronkelijke programma met presentatie van het plan van Tata Steel tegen overlast in de omgeving.

Daarom is het programma voor donderdagavond als volgt aangepast:

19.30 uur:       Inloop met koffie 

20.00 uur:       Opening

20.05 uur:       Toelichting op rapport RIVM ‘Inschatting gezondheidsrisico’s grafietregen Wijk aan Zee’ door RIVM en provincie.

20.15 uur:       Vragen aan RIVM en provincie

20.40 uur:       [Kort intermezzo] 

20.45 uur:       Presentatie Roadmap 2030 door Tata Steel

21.15 uur:       Vragen aan Tata Steel                     

21.45 uur:       Overhandiging Roadmap 2030 aan de Dorpsraad Wijk aan Zee.

21.50 uur:       Afsluiting

U kunt zich aanmelden voor deze avond via www.tatasteelevents.com/roadmap2030.

Nieuws 2019

Geluidsoverlast

12 June 2019

Op donderdag 13 juni vinden er werkzaamheden plaats bij het Energiebedrijf.

Geen nieuw stof in Wijk aan Zee aangetroffen

08 June 2019

Vanmorgen is er een grafietalarm verstuurd. Een medewerker van Tata Steel is vanmorgen vroeg direct naar Wijk aan Zee gegaan om onderzoek te doen. Hij heeft geen nieuw stof waargenomen.

Tata Steel realiseert forse vermindering van overlast met allesomvattend plan

06 June 2019

Tata Steel neemt vanaf 2019 tot aan 2030 meer dan 25 maatregelen om de voornaamste bronnen van overlast voor de omgeving aan te pakken. Daarmee gaat het bedrijf de overlast door stof, geluid, geur en licht in de komende jaren fors verminderen.

Definitief programma bewonersbijeenkomst 6 juni

05 June 2019

Naar aanleiding van de publicatie van het RIVM-rapport ‘Inschatting gezondheidsrisico’s grafietregen Wijk aan Zee’, heeft Tata Steel het RIVM gevraagd een toelichting op het rapport te geven en vragen daarover te beantwoorden. Het RIVM zal echter niet aanwezig zijn.

Extra maatregelen Tata Steel tegen grafietuitstoot

04 June 2019

Tata Steel en staalslakverwerker Harsco kondigen per direct extra maatregelen aan die grafietuitstoot in de omgeving maximaal voorkomen. Het gevolg is dat volledig kan worden gestopt met het vloeibaar gieten van ROZA-slak. De maatregelen zijn een uitbreiding van de acties die grafietemissie de afgelopen maanden al drastisch terug brachten.

Tata Steel en asbestzaken

28 May 2019

De recente artikelen in de Volkskrant geven een aantoonbaar onjuiste weergave van de behandeling van asbestzaken bij Tata Steel.

Presentatie Roadmap 2030: aanpak overlast

27 May 2019

Tata Steel lanceert op 6 juni een meerjarenplan tegen alle vormen van overlast; de Roadmap 2030. Bent u omwonende en wilt u weten wat wij (gaan) doen tegen overlast door stof, geur, geluid en licht? Dan nodigen wij u graag uit voor de presentatie van dit plan. U bent welkom om op donderdagavond 6 juni, in de Moriaan in Wijk aan Zee, de Roadmap 2030 in ontvangst te nemen.

Eerste schop in de grond voor fabriekshal Tata Steel & Harsco

15 May 2019

Tata Steel en Harsco hebben vandaag met genodigden de eerste schop in de grond gestoken als symbolische start van de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder. Inwoners uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden waren uitgenodigd om aanwezig te zijn en kregen toelichting over het overkoepelende plan tegen overlast dat Tata Steel op 6 juni zal presenteren aan de omgeving.

Hoe ontstaat grafiet en hoe pakken we het aan?

15 May 2019

Wijk aan zee heeft regelmatig last van grafiethoudend stof door de verwerking van ROZA-slak. Wij betreuren dit en nemen de klachten van onze buren zeer serieus. We werken hard aan een fabriekshal en aanpassingen in het kiep-, vervoers- en verwerkingsproces die de grafietoverlast zullen wegnemen.

Reactie op Volkskrant artikelen over asbestzaken en Tata Steel

11 May 2019

De artikelen in de Volkskrant van zaterdag 11 mei geven een aantoonbaar onjuiste weergave van de behandeling van asbestzaken bij Tata Steel.

Tata Steel neemt ultramoderne opslaghal in gebruik

07 May 2019

Op woensdag 8 mei vindt de officiële opening plaats van de nieuwe, ultramoderne opslaghal voor rollen staal op de site van Tata Steel in IJmuiden. De zogenaamde LA-hal is volledig duurzaam en stelt het staalbedrijf in staat om de logistieke processen te optimaliseren en leveringen aan klanten verder te verbeteren.

Tata – Kids of Steel® Run: sportieve uitdaging voor jeugd IJmond

06 May 2019

Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 23 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run.

Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

04 May 2019

Vanochtend heeft bij Tata Steel in IJmuiden de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Tata Steel en Harsco starten bouw hal op 15 mei

30 April 2019

De voorbereidingen voor de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder zijn in volle gang. In samenwerking met Harsco is het toekomstige bouwterrein vrijgemaakt, en op 15 mei kan de schop in de grond. Om dit moment te bezegelen, nodigt Tata Steel omwonenden uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden uit.

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2019