18
oktober
2019
|
10:40
Europe/Amsterdam

Dashboard Roadmap 2030

Samenvatting

In juni presenteerden we de Roadmap 2030 met daarin meer dan 25 maatregelen om vanaf 2019 tot aan 2030 de voornaamste bronnen van overlast voor de omgeving aan te pakken. Inmiddels worden alle kortetermijnmaatregelen tot 2022 uit de Roadmap onderzocht of uitgevoerd.

Zo zijn we bezig met het optimaliseren van de hightech milieucamera in de Hoogovens om de analyse van stofemissie bij de ovenhuisdaken te verbeteren, hebben we inmiddels aan 42% van de kookskamers onderhoud gepleegd en bouwen we kunststof stootbussen in de treinwagons om geluidsoverlast door het optrekken en remmen te beperken. 

Ook zijn er de afgelopen maanden maatregelen gerealiseerd. Zo zijn de koeltijden van de ROZA-slak structureel verlengd, waardoor de kans op het vrijkomen van grafiethoudend stof voor de omgeving vrijwel niet meer mogelijk is. Ook hebben we een extra E-neus geplaatst in IJmuiden om geurklachten beter te kunnen herleiden en hebben we twee emissiepunten weggenomen bij de Sinterfabriek om fijnstofemissie te verminderen. 

Het aantal maatregelen in de Roadmap blijft groeien door onze focus op milieu en omgeving en door nieuwe inzichten uit onderzoeken. Zo gaan we een geluidsmuur bouwen bij het nieuwe schrootpark om geluidsverspreiding voor de omgeving te minimaliseren. Ook het dagelijks milieutoezicht zorgt ervoor dat we het bewustzijn in onze dagelijkse werkzaamheden verhogen. 

In het Dashboard Roadmap 2030 staat de status en voortgang van alle maatregelen tot en met 2022. Hier vindt u een overzicht van het klachtenverloop, de bronnen van overlast en de maatregelen die wij nemen. In de rubriek Actueel kunt u lezen welke mogelijkheden wij verder onderzoeken om overlast te minimaliseren.

Klik hier om naar het Dashboard Roadmap 2030 door te gaan.