Verpakkingen: op weg naar een circulaire toekomst

In 2020 is 82% van alle op de markt gebrachte verpakkingen gerecycled. Dat is ruim boven de Nederlandse doelstelling van 70%. Toch moet het beter. Hoe pakken we hierop door en werken we toe naar een circulaire economie?

In deze aflevering praat Tom Jessen met Hester Klein Lankhorst, directeur van Afvalfonds Verpakkingen. Zij zorgen er dagelijks voor dat alle verpakkingen in Nederland gerecycled worden door samen te werken met grote bedrijven en gemeentes met als doel: in 2030 alle verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar maken. Door de unieke eigenschappen is staal in blik goed recyclebaar en langdurig in te zetten. In de podcastserie ‘De kracht van staal’ herontdekken we deze kracht van staal.

Luister hier naar de derde aflevering van De kracht van staal: ‘Verpakkingen: op weg naar een circulaire toekomst’

Deze podcast is tot stand gekomen in samenwerking met XTR branded content. De originele podcast is ook te beluisteren via het NRC-platform

Voorkeur voor Spotify? Beluister de podcast dan hier! 

Beeldvorming: Josje van Koppen.

De Kracht van Staal

Lees meer

Blik: hiernieuwd op de kaart als verpakking

Lees meer

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2022

Volg ons

Vrijdagavond 9 december starten wij geplande onderhoudswerkzaamheden aan de zwavelzuurfabriek bij Kooks- en gasfabriek 1. De werkzaamheden zullen naar verwachting zo een tien dagen duren. In deze periode kun je gedurende de dag grijze/lichtbruine wolken waarnemen bij deze fabriek. Uiteraard streven wij ernaar deze onderhoudsbeurt zo kort mogelijk te houden. De planning is gemeld bij de ODNZKG.

Voor deze installatie geldt een onderhoudscyclus van eens per twee jaar. Het kan voorkomen dat er in de tussenliggende weken extra onderhoud nodig is als dit uit de inspectie blijkt. Lees meer over het geplande onderhoud bij de Kooks- en Gasfabrieken.