Bezoek Tata Steel

Het terrein van Tata Steel is zo groot als de stad Bussum en het terrein ligt verspreid over drie gemeenten. Achter de poorten van ons bedrijf gebeurt veel: grondstoffen komen aan per schip en worden na verschillende processtappen gestribueerd als rollen staal die per spoor, binnenvaartschip, zeeschip of vrachtwagen naar onze klanten gaan. Uiteindelijk komt ons staal, een duurzaam product dat oneindig recyclebaar is, terecht bij u als consument. Staal, in welke vorm ook, is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Of we nu eten, reizen, werken of recreëren; staal speelt een rol bij alles wat we doen.

We merken dat veel van onze buren graag willen weten wat er allemaal gebeurt achter de poorten. Het terrein van Tata Steel in IJmuiden laat, in verband met veiligheid, geen privébezoek toe. Wel worden er regelmatig (online ) burentours georganiseerd en is het mogelijk om u aan te melden voor een rit met onze stoomtrein van de vereniging Hoogovens Stoom IJmuiden.

Burentours 

Nieuwsgierig naar ons proces van staal maken? Kijk hieronder naar de mogelijkheden voor  een burentour per touringcar over ons terrein of via een online virtuele bedrfijsrondleiding? 

Bedrijfrondleiding per touringcar

Bij Tata Steel stellen we een goede relatie met onze buren op prijs. Regelmatig worden er daarom tours over het terrein van Tata Steel georganieerd voor de omwonenden. 

- woensdag 03 november van 15.00 - 16.00 uur (vertrek Tata Steel Congrescentrum )
- woensdag 15 december van 15.00 - 16.30 uur (vertrek Tata Steel Congrescentrum )
- zaterdag 18 december van 10.00 - 11.30 uur ( vertrek Tata Steel Congrescentrum )
- maandag 27 december van 10.00 - 11.30 uur ( vertrek Tata Steel Congrescentrum )
- dinsdag 28 december van 10.00 - 11.30 uur ( vertrek Tata Steel Congrescentrum )
- woensdag 29 december van 10,00 - 11.30 uur ( vertrek Tata Steel Congrescentrum )
- donderdag 30 december van 10.00 - 11.30 uur ( vertrek Tata Steel Congrescentrum

U kunt zich voor deze bedrijfsbezoeken inschrijven via https://www.tatasteelevents.com/nl/burentour

 

Bezoek Tata Steel via een virtuele online rondleiding op:

- vrijdag 5 november 2021 van 15.00 - 16.00 uur

- vrijdag 19 november 2021 van 15.00 - 16.00 uur

U kunt zich voor deze online bedrijfsbezoeken inschrijven via https://www.tatasteelevents.com/nl/burentour


Hoogovens Stoom IJmuiden - Stoomtreinrit

Deze vereniging van 60 enthousiaste werkers houdt de historische stoomtrein in actie. Een aantal zondagen per jaar rijdt de trein over het terrein van Tata Steel en kunt u onder het genot van een hapje en drankje van het uitzicht genieten. Meer informatie treft u op: Hoogovens Stoom IJmuiden.


Hoogovensmuseum

Een bezoek aan ons prachtige Hoogovens Museum behoort ook tot de opties. Het Hoogoven Museum is de plek waar ons industrieel erfgoed is gewaarborgd met bijzondere en historische objecten, documenten, foto- en filmmateriaal. Het museum is gevestigd in een van de historische waslokalen en de oude buizengieterij, gelegen net buiten het bedrijfsterrein achter het congres centrum van Tata Steel. Voor meer informatie en openingstijden, kijk op: Hoogoven Museum.

Deel of mail

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2021

Volg ons

Gepland onderhoud aan diverse installaties

Vanaf zondagavond 5 december tot en met vrijdag 10 december voeren we geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan diverse installaties aan de zuidkant van het bedrijf.

Om dit onderhoud veilig uit te voeren, zullen we gedurende deze periode het productieproces van een groot aantal fabrieken tot stilstand brengen. Na uitvoering van het onderhoud, herstarten we de productieprocessen. 

In deze periode van stilstand en heropstart kunt u mogelijk fakkels of kortdurende geluiden waarnemen. Bij de opstart van een fabriek kunt u mogelijk kortstondig een rookpluim waarnemen. Uiteraard houden wij bij de uitvoering van de diverse werkzaamheden zoveel als mogelijk rekening met de omgeving om mogelijke overlast tot het minimum te beperken. De werkzaamheden zijn gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.