Biodiversiteit & overig

We kijken continu naar mogelijkheden om de uitstoot van stikstofoxiden verder te reduceren, en de natuurwaarde op onze site te verhogen. Daarnaast werken we verder aan maatregelen om andere mogelijke bronnen van hinder, waaronder lichtuitstraling, te beperken.

Een belangrijke maatregel van de Roadmap Plus is de realisatie van een DeNOx-installatie bij de Pelletfabriek, waardoor we de uitstoot van stikstofoxiden met circa 30 procent verminderen en milieuvoordelen worden behaald. Deze afname is ten opzichte van de start van Roadmap 2030 in 2019. Wij overleggen met de Provincie over de aanpak, zodat voordelen van de gereduceerde uitstoot van stikstofoxiden mogelijk voor andere activiteiten in de regio en in Nederland kan worden benut.

Lees hier meer over onze maatregelen onder Biodiversiteit en overige. Lees ook verder in onze Brochure Roadmap Plus

Verminderen lichtuitstraling  

Naast de emissies van stof en geur zijn er ook andere bronnen die in de regio mogelijk als hinder beschouwt kunnen worden. Zo ook de lichtuitstraling van ons terrein. Om onze activiteiten veilig uit te kunnen voeren maken wij, vooral ’s nachts, gebruik van verschillende lichtbronnen. Dit licht is waarneembaar in de omgeving en kan als vervelend worden ervaren. We hebben maatregelen uitgewerkt die we op korte termijn kunnen nemen om de lichtuitstraling verder te verminderen.

Dit jaar zullen we alle armaturen van openbare verlichtingsmasten op het terrein vervangen door LED-armaturen. Doordat de LEDs individueel schakelbaar zijn en een doorgerichte lichtuitstraling naar het wegdek hebben, gaan we lichtuitstraling in de nacht aanzienlijk verminderen.

Roadmap Plus

Lees meer over onze aanpak tegen alle bronnen van hinder in de Roadmap Plus

Bekijk hier

Maatregelen biodiversiteit & overig

Lees meer

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Algemene gebruiksvoorwaarden - Privacyverklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2022

Volg ons